Skocz do zawartości
  • 0

[Samsung Galaxy S3 Mini i8190N] Niedogodność z ładowaniem

mareksr

Pytanie

Czy bedzie ktoś znał rozwiązanie mojego problemu a więc objaw taki telefon podłaczony do ładowarki wskażnik w telefonie pokazuje brak ładowania ale telefon się ładuje .Na wyłaczonym telefonie się również ładuje a i jeszcze komputer z win7 nie widzi telefonu mimo zainstalowanych sterowników wyswietla się komunikat "urządzenie podłączone do usb jest uszkodzone........"- zmiana softu nic nie daje.

Co to może być????

czy przyczyną jest

-uszkodzenie portu usb

-uszkodzony bootloader

-czy może jeszcze coś innego  ?????

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kabel oraz ładowarka ;)

ewentualnie gniazdo micro usb

• Lubię to 1

• 0

Kabel oraz ładowarka ;)

ewentualnie gniazdo micro usb

na różnych kablach tak samo i ładowarki też zmieniałem bez różnicy

czyli gniazdo

telefon mam na gwarancji i wgrany cyanogenmod jak powrócić do stoca aby odać telefon na gwarancje-odyn nie widzi telefonu.

wydaje mi się ze trzeba by orginalny soft wgrać przez recovery tylko nie moge takiego namierzyć wszystko jest wgrywane przez odyna.

proszę o pomoc w powrocie do stoca

• 0

@mareksr hmmm, napisz do moderatora @DaRkShAdOw z prośbą czy by mógł Ci wysłać backup stocka

• 0

@mareksr hmmm, napisz do moderatora @DaRkShAdOw z prośbą czy by mógł Ci wysłać backup stocka

tak zrobie dzięki

a próbował ktoś ten sposób na i8190n czy zadziała http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/5006-samsung-konwersja-z-romu-odin-do-paczki-zip-instalowanej-przez-recovery/ bo pasuje mi wiedzieć na 100% bo jak mi wywali recovery to już nie podziałam?????

• 0

hmm.. może to wina systemu że Ci odin nie wykrywa? albo możliwe że to nawet coś z baterią, ja raz kupiłem baterie i nie zdjąłem folii zabezpieczającej styki i pokazywało że nie ładuje

• 0

Proszę jeszcze o informacje czy ktoś próbował ten sposób http://forum.cyanoge...przez-recovery/ na  i8190n plik zip sobie przygotowałem ale się troche boje wgrać bo jak by co to odynem ne odratuje telefonu bo komp nie widzi mi go i na 100% nie jest to wina systemu.

I jescze pytanie czy plik przygotowany w ten sposób podmieni recovery czy nie  bo wydaje mi się ze podmieni gdyż jest tam  Recovery.img

• 0

Hmmm... Jak nie to sproboj zrootowac przez custom recovery,sflashuj ten pliczek na roota via cwm/twrp i przez terminal emulator sflashuj partycje recovery na oryginalna

• 0

Hmmm... Jak nie to sproboj zrootowac przez custom recovery,sflashuj ten pliczek na roota via cwm/twrp i przez terminal emulator sflashuj partycje recovery na oryginalna

recovery na orginalne zmienie jako ostatnią rzecz przed wysyłką do serwisu najpierw w jakiś w miare bezpieczny sposób musze wgrać przez recovery orginalny soft najpewniej by było wgrać backup orginała  tylko niestety nie posiadam go nie zrobiłem sobie ,na necie też nie widze ,może ktoś z forum bedzie tak miły i wspomoże backupem stoca do i8190n

Roota mam zrobionego

zeby się status zmienił w download mode z custom na official to musi być stoc i orginalne recovery  czy się myle???

• 0

Co do statusy, nie koniecznie, taki status będziesz mieć jak wgrasz coś nie od samsunga przez odina ;)