The Damian Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 BlissPop v3.3 dla Samsung Galaxy Ace 2 (GT-I8160)Blosspop v3.3 to elegancki custom rom z rozbudowanymi funkcjami bazowany na lollipopie 5.1.1. Niestety prace nad jego tworzeniem ustały, lecz nadal możemy korzystać z ostatniego wydania. Znane bugi:-Nie działa nagrywanie kamerą.-Wifi może nie działać poprawnie (rozwiązanie-zainstaluj Chrono Kernel)Źródło:http://forum.xda-developers.com/galaxy-ace/ace-2-develop/blisspop-v3-3-5-1-1r2-t3112820 XDA:DevDB InformationBlissPop for Galaxy Ace II I8160 aka codina, ROM for the Samsung Galaxy Ace IIContributorsLupus@dei Source Code: https://github.com/Dhoine/android_device_samsung_codinaROM OS Version: 5.1.x LollipopROM Kernel: Linux 3.0.xROM Firmware Required: Any JB 4.1+ & custom kernel with selinux supportBased On: BlissPopVersion InformationStatus: BetaCurrent Beta Version: 23.05.2015Beta Release Date: 2015-05-23Created 2015-05-19Last Updated 2015-05-23Oficjalny JB i recoverylub dowolny custom rom (4.1.2+) z możliwością odczytu selinuxRom / Gapps • Pobierz pliki z listy i umieść na karciepamięci (SD lub wewnętrznej)• Wejdź do recovery i zrób BACKUPobecnego Romu przez opcję Backup and Restore• Wipe data, cache i Advanced/Wipe dalvik-cache• Wybierz paczkę zip z romem.• Opcjonalnie zainstaluj Gappsy• Wybierz opcję reboot system now i czekaj ażsystem się uruchomi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 @DaRkShAdOw jest podany link do romu omnirom 5.1.1 a nie BlissPop v3.3. To jest właściwy link https://drive.google.com/uc?id=0BzRdkIBeRyRaU0RJNEZFeF9LQUk&export=download Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 U mnie jest jak trzeba Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 @DaRkShAdOw wiesz jak podkręcić procesor w opcjach mam wydajność jak w to wejdę to mam procesor i w tej opcji mam aktualna częstotliwość zarządca mam dynamic (czy coś innego mam wybrać ?) potem mam minimalna częstotliwość (200MHz) maksymalna częstotliwość (1000MHz) i ustaw przy starcie potem mam jeszcze opcję zarządca I/O wybrane mam FIOPS (są jeszcze opcje noop tripndroid sioplus i bfq) i ustaw przy starcie i co tam mam wybrać w tych wszystkich opcjach ? i mam kernel chrono w wersji 3.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Na więcej nie ustawisz, zarządca perdormance I/O noop i będzie chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 @DaRkShAdOw a zarządca procesora aktualnie mam wybrane dynamic mogę wybrać ZenX ondemandplus interactive conservative ondemand dynamic performance i co tu wybrać I/O ustawiłem NOOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Jak mówiłem performance, taktowanie procesora będzie utrzymywało stałą wartość 1GHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 @DaRkShAdOw a taktowanie procesora mogę ustawić maksymalnie 1245MHz ustawić czy nie ? czy więcej jak 1000MHz nie ustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Do 1.2 podejrzewam, że będzie działać stabilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Ok. Dzięki za pomoc Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi