The Damian Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Custom kernel for Samsung Galaxy Ace 2Chrono Kernel to uniwersalny custom kernel dla Ace 2. Znacząco poprawia wydajność każdego (?) romu i odblokowuje nowe funkcje telefonu w tym podkręcanie CPU oraz GPU.Funkcje:Jedyny uniwersalny kernel dla JB, KK i LP.CPU, GPU, DDR OverclockingWiele zarządców CPU i I/OBacklight notificationSweep2wake oraz Doubletap2wakeUstawienia częstotliwości CPUF2FSUKSM supportABB-charger tweaksŹródło:http://forum.xda-developers.com/galaxy-ace/ace-2-develop/custom-kernel-t2793420 XDA:DevDB InformationChrono Kernel, Kernel for the Samsung Galaxy Ace IIContributorsChronoMonochrome, cocafe, faux123, zwliew, mkaluza, Meticulus, KINGbabasula, ace2nutzer, TeamCanjica Source Code: https://github.com/ChronoMonochrome/Chrono_KernelKernel Special Features: Swappable ramdisk, UKSM, dual boot supportVersion InformationStatus: StableCurrent Stable Version: R2.24.1Stable Release Date: 2014-11-23Beta Release Date: 2014-11-15Created 2014-06-24Last Updated 2015-05-05http://xda.mister-freeze.eu/XDA-files/ChronoMonochrome/kernel/• Pobierz pliki z listy i umieść na karciepamięci (SD lub wewnętrznej)• Wipe cache i Advanced/Wipe dalvik-cache• Wybierz paczkę zip z kernelem.• Gotowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 tu jest prawidłowy link: http://xda.mister-freeze.eu/XDA-files/ChronoMonochrome/kernel/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Czemu po instalacji tego kernela nie mam dostępu do recovery? Telefon zatrzymuje się na logu Samsung Galaxy Ace 2, a następnie restartuje. Posiadam CM 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Spróbuj wgrać kompatybilne z tym kernelem TWRP z poradnika Pelikana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Tylko jak jeśli nie mam dostępu do recovery? Chyba będę musiał wgrać stock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 aa no tak, zapomniałem już. coś się najprawdopodobniej źle wgrało. Stock i jeszcze raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zainstalowałem jeszcze raz ten kernel tym razem na stocku ale znów to samo. Instalowałem kernel przez tymczasowe recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 zainstaluj kernel i jak się zainstaluje to od razu tamte recovery. mi w ten sposób działało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Postaram się jak zainstaluję stocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatee646 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 @up albo jak zainstalujesz najnowszą wersje kernela, bo tu w tytule jest podana stara wersja zrob wipe cache i tez bedzie trybiło i nie bedziesz musiał kompatybilnego TWRP wgrywać bo sam kernel ma go w sobie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 @MrMatee646 Gdzie znajdę najnowszą wersję kernela? Bo szukam lecz nie jestem pewien która wersja jest najnowsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 http://xda.mister-freeze.eu/XDA-files/ChronoMonochrome/kernel/chrono_kernel_r3.9.1.zip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkollos Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Po instalacji tej wersji nie będę już mieć problemów z recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) nie powinno być Edytowane 24 Grudnia 2015 przez NeoCM składnie poprawiłem "chyba raczej" - ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 @DaRkShAdOw dlaczego po wgraniu tego kernela w wersji najnowszej 4.4.2 przestało działać wifi pomógło wgranie tylko na nowo wgranie stocka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Nie mam pojęcia, spróbuj nieco starsza wersję. Najnowsza jaką używałem była 3.3 i nie było problemów Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ok. Spróbuje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Ale to warto wygrywać na Stock ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Wgrałem ten kernel w wersji 3.3 i wifi działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wiesz.. No nie pamiętam. Wiem że na pewno go używałem na cm10.2 -TeamCanjica(zawsze mam problemy z napisaniem tego) i chodziło wszystko dobrze. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi