DaRkShAdOw Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 W tym poradniku pokażę jak przekonwertować ROM wgrywalny tylko przez ODINa, na ROM wgrywalny przez CWM/TWRP. Potrzebne będą:1-plikowy ROM ODINTen plik ZIP: https://www.dropbox.com/s/gl08ps1978sy17p/ODIN.to.Recovery-By%20AliReza7991.zip ODIN.to.Recovery-By AliReza7991.zipInstrukcja:Otwórz plik (nazwa ROMu).tar za pomocą WinRARa. Usuń stamtąd wszystkie pliki oprócz: system.img.ext4, recovery.img.ext4, boot.img.ext4 Usuń rozszerzenia .ext4, aby powstały: system.img, recovery.img, boot.img. Wypakuj pobrany plik (ODIN.to.Recovery-By AliReza7991.zip) do jakiegoś pustego folderu. Do tego samego folderu skopiuj pliki System.img, Boot.img, Recovery.img. Spakuj folder do archiwum KONIECZNIE ZIP!!! Powinno to wyglądać tak: Sflashuj to przez Recovery Zrób Wipe'y Reboot Poradnik jest głównie do Galaxy S Plus, lecz działa na innych Samsungach, tylko trzeba wprowadzić drobne zmiany 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A da się bez użycia komputera? Albo czy by ktoś mógł to przerobić ponieważ nie posiadam komputera i bez tego nie mogę wgrać costumromu na mojego galaxy a3 TWRP_2.8.7.0_A300F_5.0.2_Basic.tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 da się bez użycia PC, poprostu robisz to na fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ale chodzi o przygotowanie paczki [emoji14]Możesz u kogoś to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No właśnie nie mam u kogo inaczej juz bym dawno zrobił a bardzo mi na tym zależy bo mam pierwszy telefon na którym mam standardowy soft w dodatku brandowany a to nowy telefon i dopiero android 5.0 wykorzystuje 64 bity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jaki to fon.HTC > ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Samsung galaxy a3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Za jakąś godzinę może wrzucę plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Nie rozumiem.Czemu chcesz wgrać custom rom? Jak ten poradnik tyczy się do stock firmware.Wgrasz to samo praktycznie. Odinem nie prościej?Musisz custom recovery wgrać, aby wgrać tego zipowanego stocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Ale on niema dostępu do pca jednak... nie zauważyłem, że to jest(tylko) na s plus, a on jak wiadomo ma inne partycje niż a3 więc ciężej będzie... Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez DaRkShAdOw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Tak się właśnie zastanawiałem.Nie wiem, czy to działa na innych telefonach. Nie ma potwierdzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Podejrzewam że działa tylko trzeba zmienić ścieżki partycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Nie mogę odinem nie mam kompa to właśnie jest recovery bez tego nie rusze. Jak bedę miał jakiś plik pod recovery na ten telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jest jeszcze ODIN kolego dla telefonów. Odin Mobile się zwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Tej zapomniałem. Ale stare fony pewnie tylko obsługuje z tego co pamiętam ale dzięki ze mi przypomniałeś spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Daj znać. U nas nie ma poradniku do instalacji firmware poprzez odin mobile hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Michalak Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Nie działa od razu wywala że urządzenie nie kompatybilne jak by się uruchomił chociaż na Hama bym spróbował najwyżej bym nie miał recovery Dobra mam plik img to Już obsługuje wuchta mobilnych flasherów. Powinienem dać już sobie rade A jak przerobić soft pod odina aby dało się zainstalować pod recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (╯°□°)╯︵ ┻━┻) W tym poradniku pokażę jak przekonwertować ROM wgrywalny tylko przez ODINa, na ROM wgrywalny przez CWM/TWRP. Potrzebne będą: 1-plikowy ROM ODIN Ten plik ZIP: https://www.dropbox....AliReza7991.zipZałączony plik ODIN.to.Recovery-By AliReza7991.zip 121,43 KB 2 Ilość pobrań Instrukcja: Otwórz plik (nazwa ROMu).tar za pomocą WinRARa. Usuń stamtąd wszystkie pliki oprócz: system.img.ext4, recovery.img.ext4, boot.img.ext4 Usuń rozszerzenia .ext4, aby powstały: system.img, recovery.img, boot.img. Wypakuj pobrany plik (ODIN.to.Recovery-By AliReza7991.zip) do jakiegoś pustego folderu. Do tego samego folderu skopiuj pliki System.img, Boot.img, Recovery.img. Spakuj folder do archiwum KONIECZNIE ZIP!!! Powinno to wyglądać tak: hkjg.PNG Sflashuj to przez Recovery Zrób Wipe'y Reboot Poradnik jest głównie do Galaxy S Plus, lecz działa na innych Samsungach, tylko trzeba wprowadzić drobne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Potrzebne mi to do GT-S5363. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 tam trzeba bd inne ścieżki partycji więc ciezko bd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi