NeoCM Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Swap storage mode [Zmiana pamięci z internal na external storage] Jest to zmodyfikowany kernel, który zmienia zapis pamięci zewnętrznej na wewnętrzną. Co nam to daje?Więcej miejsca na instalację gier i aplikacji Działa na?Działa wyłącznie na stockach opartych na wersji 4.4.4 Proces można odwrócić?Tak, najlepiej wgrać stocka, Czy niesie to za sobą pewne konsekwencje?Tak, może wystąpić bootloop, lub trwałe uszkodzenie telefonu. Wymagania:Odblokowany bootlaoder ROOT!!! CWMInfo o zmianach:* build v2internel sd mounted on /storage/sdcard1/0* build v7kernel version addedsize reducedemulated/0 mounted on external sdremoved ramdisk folder in / directoryfixed some app download to internal.improved command,s in ramdisk* build v11ramdisk updatedLTE devices Supportedbetter battary performancetouch recoveryrecovery resolution fixsystem update bug fixand many more bug fixed* build v12camera fixed in LTE devices.now internal and external sd are swapped instead of singlekernel name changed to SWAP SORAGE(short name PROJECT-SS)google play bug fixed in LTE devicesnow download big games from google play.* build v13 stablezero folder bug fixedread head increased from 128 to 512now kernel come in flashable zipexternalsd write permission fix addedrecreated path,s using fake system trickplaystore bug,s fixedand many bug fixes.apk install from internal sdcard. Instalacja:Pobieramy plik zipWrzucamy go na kartę pamięciWyłączamy telefon, uruchomiamy tryb recoveryInstalujemyRebootPobierz:http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59315498&postcount=2 xda: http://forum.xda-developers.com/xperia-e3/development/sd-card-internal-storage-t3049972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdon Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 W jaki sposób można zmienić pamięć jeśli mam zainstalowany CM11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest Nowocień Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 zrobiłem tak jak trzeba i chyba działa bo w ustawieniach pokazuje mi że mam tyle samo miejsca na karcie SD ( 32 GB MAM ) co wolnego miejsca na telefonie ( to dobrze czy zle ?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Wniosek z tego taki, że telefon przywłaszczył sobie pamięć karty SD jako wewnętrzną. Telefon ma wbudowane 4 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Starzyński Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Słuchajcie , mam problem , pokazuje mi w dwóch sekcjach pamięci że mam po 160mb wolnych i przez to nie mogę nic zainstalować , jakiś fix na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi