PeliKan Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 UwagaJa, jak i forum, nie odpowiadamy za złą interpretację niniejszego poradnika oraz w konsekwencji uceglenia Twojego urządzenia, robisz to na własną odpowiedzialność [Zalecam wykonanie backupu partycji recovery, oraz boot]Potwierdzone, że działą na Confirmed for:*U051-B185*U00-B510-B186-B194 Wymagania:Odblokowany Bootloader Lista bugów:What can't I (and maybe you too) do with this recovery?1) No touch support2) Can't mount internal sdcard (and I am not interested on this to happen)3) You tell me.Pobierz:https://mega.co.nz/#!X9NxxCxZ!SxJ6tIODCB76YqRtCztwAwyL4Vn-mbY1bUpOMqRbIMI recovery.img Instrukcja flashowania CWM:Podłączamy urządzenie w trybie fastboot Przechodzimy do katalogu z programem fastboot, czyli uruchamiamy wiersz poleceń i wpisujemy cd lokalizacja fastboot, u mnie dla przykładu jest to cd c:\adb Wpisujemy Fastboot devices, by upewnić się że urządzenie jest wykrywane przez komputer Następnie wpisujemy komendę fastboot flash recovery recovery.img, gdzie recovery.img powinno być w tym samym katalogu, bądź przeciągnięte myszką po wpisaniu fastboot flash recovery Gotowe, masz zainstalowane cwm na urządzeniuSposób na zrootowanie urządzenia można znaleźć tutaj http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4960-samsung-i-nie-tylko-szybki-poradnik-jak-zrootowa%C4%87-urz%C4%85dzenie/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 PeliKanNie chce mi zainstalować recovery.img....ponieważ plik obrazu jest uszkodzony zamiast 12,2mb pobiera 12,1 mb instaluję tak jak jest w opisie ale przez MEGA NIE POBIORE recovery.img jest jakiś inny program ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 spróbuj na innej przeglądarcejak do jutra sb z tym nie poradzisz to zuploaduje to tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ok.Spróbuje.DziękujęNie dam rady w każdej przeglądarce komp mi mówi,że recovery.img jest uszkodzony.Więc chyba poczekam na Ciebie do jutra i mi pomożesz.Oczywiście jeśli będziesz miał czas.jeszcze się pomęczę,ale chyba nic to nie da.....!!W każdym razie jutro będę na forum i gdybyś miał ochotę mi pomóc to bym się cieszył.WITAM Wszystkich. PeliKan pomożesz mi z cyanogenmodem....chodzi mi o recovery.img bo jak już pisałem,ani inne przegladarki ani inny komp nie ściąga w całości tego pliku.....być może jest uszkodzony.Bo siedzę jak dupa i nie chcę już ani JB,KK,LOLIPOP....chcę cyanogenmoda....ale nie mogę sobie dać rady...bootloadera mam odblokowanego tylko CWM nie mogę wgrać przez to że recovery.img w całości się nie ściąga....POMOŻESZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 masz dodane w załącznikuhttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=5211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 ...niestety odpowiada że plik jest uszkodzony bądź nie jest w całości....i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 https://mega.co.nz/#!40dlSTIA!AENyJK_Fz8fLWHcPY-6FWNI0CuufMPvsKhPy6dzyriQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 PeliKan mam jeszcze jedno pytanie jak wgrać tego zip.-a....i czy jeśli włączę cyanogenmod i coś się popierniczy to wtedy nie będę miał możliwości powrotu do starego systemu czyli do JB 4.0.3 bo CWM będzie inne.....dobrze rozumiem ?....bo nie chciałbym zostać bez telefonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 przez fastboota wgrasz właściwe recovery zaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 ...,a co oznacza cytuję.."zaś"..po wpisaniu fastboot flash recovery i przeciągnięciu myszką zip.-a PC komunikuje ERROR:CANNOT DETERMINE IMAGE FILNAME FOR RECOVERY ...I CO TERAZ... ? Naprawdę chciałbym mieć Cyanogenmoda....(przecież musi się udać).KUWA UDAŁO SIĘ.....HUUUURA WPISAŁEM JESZCZE RAZ I POSZŁO ...I teraz Cyanogenmoda wgrać tak....?....Kuwa ja ocipieje nie chce się uruchomić na kompie....gdy odpalę w telefonie installera wszystko w porządku tylko jak ściągam na PC-ta uruchomię to pokazuje,że telefon jest niepołączony z PCetem.....kiedy jest połączony......i co teraz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Będzie warn za używanie wulgaryzmów.Włącz tryb debugowania USB i w tedy zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 PeliKan robiłem to na włączonym debugowaniu ale PC niestety odpowiada "EXIT" i że instalacja się nie powiodła.Każe mi zajrzeć na XDA i zainstalować ręcznie.Na XDA tylko CM 9 odpowiada do Huawei Ascend bez żadnego y530...nie wiem czy instalować ,a może znowu się nie uda bo mój telefon nie współgra z Cyanogenmodem......chyba nic z tego . Nie wiem czy mogę zainstalować np.JB najwyższą wersję....chociaż po tym co zrobiłem wczoraj to chyba mogę.Przepraszam za wulgaryzmy ....więcej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 czy Ty chciałeś wgrać custom rom przez Cyanogenmod Installer???Czy Cie po****o?to jest wspierane na tylko garstce flagowcówwgraj roma ręcznie, wrzuć go na karte pamięci i sflashuj rom przez custom recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irys2205 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi