MateuszPe Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 [ HTC ONE M9 ] ROOT i TWRP ! Żeby wgrać Root'a oraz TWRP trzeba mieć odblokowanego Bootloader'a, Jeśli nie masz tego zrobionego zapraszam tutaj ! Pobierz ADB i Fastboot Minimal z tego linku; można również pobrać z HTC Sync Manager. Aby uzyskać sterowniki na komputerze z tego linkuPobierz TWRP 2.8.6.0 ( czyli najnowsze ) dla HTC One M9 z tego linku. Zapisz plik .img w tym samym katalogu, co Minimal ADB.Następnie pobrać SuperSU tutaj.Otwórz folder, w którym zainstalowany jest Minimal ADB> na klawiaturze, przytrzymaj Shift i kliknij prawym przyciskiem myszy w wolnym miejscu w oknie> kliknij Otwórz Wiersz polecenia tutaj. Wpisz następujące polecenia :adb devicesadb reboot bootloaderfastboot devicesfastboot flash recovery TWRP.imgUruchom ponownie telefonPodlącz telefon do komputeraSkopiuj/Przenieś SuperSU.zip plik na swoje urządzenie ( może to być na karte SD, gdzieś gdzie łatwo go znajdziesz ) i wyłącz telefon.Odczekaj 10 sekund i włącz go w Recovery Mode * przytrzymaj Przycisk Zasilania i Przycisk Ściszania i wybierz Recovery *W trybie Recovery wybierz TWRP recovery tool aby zainstalować plik SuperSU.zip: wybierz Install> choose .zip fileGdy instalacja jest gotowa, zrestartuj telefon. Jeśli poszło wszystko okej powinien być Root oraz TWRP Natomiast jeśli nie ma którejś z tych rzeczy polecam od początku dokładnie jeszcze raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykmistrz Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Robiłem to wszystko pierwszy raz wszystko poszło tak jak powinno być a tu odpala się fonek i tylko logo htc One Tm i tak stoi....co zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ih8hc Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Także mam taki problem. Wszystko robiłem według poradnika. Totalnie zielony nie jestem. Jak teraz przywrócić stan fabryczny, bez TWRP i Roota? Albo jak po prostu uruchomić telefon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi