eitheer Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ja, zarówno jak i forum NIE ODPOWIADAMY za uceglone urządzenia! W tym poradniku pokażę wam jak możemy posiadać TWRP recovery na swojej xperii Z3.Testowałem osobiście ten kernel na D6603 i wszystko działało poprawnie, wykonaj poniższe instrukcje a wszystko powiedzie się pomyślnie.Możecie dzięki temu zrootować swój telefon, instalować custom romy jak CyanogenMod, backupy itd...Xperia Z3 (D6603/6653)Sterowniki do Xperii Z3Odblokowany Bootloader i sprawny fastbootFirmware 23.1.A.0.690 (BARDZO WAŻNE)Z3_23.1.A.0.690_TWRP_2.8.6.0_KERNEL.zipUPDATE-SuperSU-v2.46.zip Tutaj mam jakiś screen z tego recovery jak robiłem backup Pobieramy i wypakowywujemy plik boot.img i wklejamy go do folderu z fastbootemGdy jesteśmy w folderze przytrzymujemy Shift i wybieramy opcję "Otwórz wiersz poleceń tutaj"Wyłączamy telefonTrzymając przycisk Volume UP wkładamy kabel.Dioda powinna świecić się na niebieskoUpewniamy się, że fastboot widzi nas telefon, wpisujemy fastboot devicesJeśli wykryje wpisujemy: fastboot flash boot boot.imgWgrywanie zajmie około 5 sekund.Gratulacje właśnie wgrałeś kernel na swoją Z3!Możesz odłączyć i uruchomić telefonAby wejść do recovery podczas włączania należy wciskać przyciski głośności na zmianę.Jeśli chcecie mieć roota wystarczy zaflashować SuperSu. Życzę powodzenia w flashowaniu. źródło: http://forum.xda-developers.com/z3/development/root-stock-flashable-kernel-23-1-0-690-t3061678 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi