emillo91 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam. Jestem posiadaczem telefonu zte blade g i chciałbym zlecić modyfikację softu cyanogenmod bądź stockowego dla tegoż modelu. Posiadany przeze mnie telefon oferuje zaledwie 512 mb ramu z czego system zajmuje prawie 120 mb przez co telefon ubija uruchomione aplikacje. Modyfikowany soft który wypuszczono dla tego modelu jest niedopracowany (Bateria szybko się rozładowuje i podczas robienia zdjęć obraz na ekranie robi się zielony przez co nie widzę co fotografuję) i chciałbym aby ktoś usunął problem z rozładowującą się baterią(prawdopodobnie podkręcony procesor) i usunął problem z aparatem. Został wypuszczony też kernel od producenta zte który ma możliwość obsługi SWAP na czym mi najbardziej zależy dlatego jeżeli byłaby taka możliwość to chciałbym prosić o podmianę kodu kernela w jednym z softów dedykowanych dla tego modelu na kernela z obsługą SWAP lub spróbować naprawić soft cyanogenmod.Za usługę oferuję 100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNaTeLo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nie lepiej byłoby przeznaczyć te 100 zł na odłożenie do nowego telefonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emillo91 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Nie wiem czy trafię na telefon z ramem 1 gb do kwoty 100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 100 zl za taka modyfimacje to smieszne pieniadze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emillo91 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Wydaje mi się że to zapłata za 1 dzień pracy a mi nie chodzi o tworzenie softu od nowa tylko o dostosowanie istniejącego. A jaką kwotę byłbyś w stanie przyjąć za pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Wez pod uwage to, ze developer ten telefon miec musi (widze ze jest on granicach 400-600 zl jesli nie chcesz go podeslac, a developer na czyms testowac musi). I przeliczasz sie, jesli ktos wezmie za dzien pracy 100 zl, bo to wychodzi 12,5 za godzine za dzien roboczy (8 godzin). Sama kompilacja kernela to jakies 1,5 godziny, a jest to tuta wymagane.Poza tym, nie kazdy telefon jest taki sam, zrodla roznia sie kolosalnie wiec deweloper musi TYGODNIE poswiecic na ogarniecie gdzie co jest.I jak wyceniasz 100 zl za czas, jaki ktos poswiecil zeby sie nauczyc calego systemu, i miesiace, kiedy ktos odmawia sobie przyjemnosci bo musi sie nauczyc calego systemu - nie oczekuj na pomoc.Ode mnie? Poza kosztami telefonu do testu (przynajmniej polowe tego) wliczylbym miesiac pracy * 2. Czemu? Bo musze zrezygnowac z duzej ilosci rzeczy. I nie tlumacz mi, ze to sama poprawa. Na porcie gówno zrobisz, a na pewno kupe trzeba bedzie budowac od zera. Zapytasz ile? Za mobilne aplikacje zaczynam rozmowe od 1k. I jak przynajmniej nie zasugerujesz pollwy tej kwoty komus, to nikt tego nke wezmie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emillo91 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź. Telefon wziąłem ze względu na niską cenę i dobry aparat a nie wiedziałem że 512 mb ramu jest dzielone z systemem :/. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi