NeoCM Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 [Galaxy S2] CyanogenMod 12.1 Mam zaszczyt zaprezentować rom CM 12.1 CWM/TWRP najnowszeROOT - niekoniecznieWażne. ROOT jest wyłączony, więc musisz wejść w Ustawienia/Opcje programistyczne/Developer/ ROOT - kliknąć Yes(tak) Pobierz ROM i Gapps Wrzuć pliki na kartę Pamięci Wyłącz telefon Uruchom tryb recovery Wykonaj pełne WIPE systemu Zainstaluj ROM, potem Gapps RebootROM: https://www.androidfilehost.com/?fid=96042739161892219Nowsza wersja !!: https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347760856Gapps: http://gapps.cyanogenmod.pl xda: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/development-derivatives/rom-cyanogenmod-12-t2955551 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL4STER Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Od jakiegoś czasu działam na CyanogenMod 12.1 na S2 i jestem pod wrażeniem płynności działania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekkk Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 witajcie, mam pytanie samsunga galaxy s advanced z CM 11 4.4.4. z tego co wyczytalem jest to ostatni soft na ten model, czyli instalacją tego 12.1 na moim samsungu mogę uwalić telefon i nie pójdzie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 To nie jest odpowiedni temat dla Twojego pytania. Jeżeli masz problem znajdź swój model telefonu i napisz w odpowiednim dziale pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPe Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 instalacja bez problemów a sam rom bardzo szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mochos Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 witam, jest możliwość wyłączenia czujnika zbliżeniowego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDamian18 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zainstalowałem, ogólnie byłoby nawet ok, tylko ni można zaimportować kontaktów z sim i mój sgs2 zaczął sie strasznie grzać, wracam do CM11. @edit zainstalowałem tą najnowsza wersje z xda i telefon działa bardzo dobrze i płynnie. Nie ma opcji importu kontaktów z sim, ale można znaleść do tego program w sklep play ;p Grzać już sie nie grzeje tak mocno, tylko lekko przy przeglądaniu internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 polecam import z konta google bądź pliku z karty pamięci/pamięci urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDamian18 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Znalazłem błąd, po instalacji nie da sie wrzucać plików na pamięć telefonu/kartę pamięci z komputera. Żeby coś wrzucić musze wracać do wcześniejszych wersji i od nowa instalować 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dodałem nowszą wersje. Zaktualizuj i zobacz czy są te błędy co podałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sega Sunset Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Google play nie działa na żadnym z update'ów od 3 lipca. Starałem się zmienić cm mod na starsze, nowsze, official i non official o ile w ogóle to jakaś różnica ale nic to nie pomaga. Vipe i reszta w recovery menu nie działa, vipe trwa ułamek sekundy, nawet nie widzę co jest w konsoli. Gdy instaluję jakąkolwiek wersję cm z karty sd pojawia się error;Install failedE: failed to veryfi whole-file signatureE: signature veryfication failedInstalation aborted.Wszystko było względnie ok, do póki dziś nie aktualizowałem cyanogena. Po aktualizacji wysypało sę całe google.Btw od początku instalacji na sgs2 lollipopa wszystko sie yebie, telefon tak się grzeje, że mogę na nim obiad usmażyć, lagi są ogromne, odpalenie prostej gry wystawia moją cierpliwość na poważną próbę, telefon crashuje i wali resety, aplikacje po przeniesieniu na sd gubią się, każdorazowo gdy uruchamiam ponownie telefon muszę zmieniać aplikację do obsługi smsów, klawiaturę i launchera zaś większość aplikacji zachowuje się jak dopiero co pobrane.Jestem dużym chłopcem, na własną odpowidzialność bawiłem się w to, czego nie do końca rozumiem, czego nie opanowałem. Nie mniej jednak zapytany dziś przez kogokolwiek o tego typu modyfikacje powiedział bym szkoda nerwów, po co zmieniać zamulonego i zacofanego andka na tak samo zamulony cyanogenmod? Nie widzę sensu modyfikacji, na pewno nie na przestarzałym sgs2. Nauczka jest, tyle dobrego, że to sgs2 a nie sxz3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 wyłącz weryfikacje sygnatury w zipie w recovery, oraz jak gaapsy z naszego forum nie podziałają proponuję zaopatrzeć się w inne gaapsy, z innego źródła,od cm12 jest mały kłopocik z gaapsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr4goN Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 wyłącz weryfikacje sygnatury w zipie w recovery, oraz jak gaapsy z naszego forum nie podziałają proponuję zaopatrzeć się w inne gaapsy, z innego źródła,od cm12 jest mały kłopocik z gaapsamijak wylaczyc weryfikacje sygnaturhy ?, mam nowe recovery od cyanogenmoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Wchodzisz do install zip from sd i tam bedzie disable signature verification czy cos takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 To pobierz twrp manager i sflashuj twrp @Dr4goN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr4goN Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Wchodzisz do install zip from sd i tam bedzie disable signature verification czy cos takiegoja mam od cyjanka recovery : aplly update i potem mam 3 do wyboru apply from adb choose from sdcard0 i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 to jest android recovery, na nim nic nie zrobisz, zrób tak jak PeliKan napisał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr4goN Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) mam coś takiego co do recovery Edytowane 25 Lipca 2015 przez Pawliniak Zdjęcia dodajemy jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Włączyłeś Cyanogen Recovery - i jakie masz związku z nim pytanie? Pewnie chcesz zmienić na inne.. Ja polecam na TWRP RecoveryPobierz plik zipUmieść go na karcie pamięciWłącz te w/w recoveryWybierz update i wgraj plik zipNastępnie reboot recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr4goN Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 juz się udało pomógł mi mocno Darkshadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi