Skocz do zawartości
  • 0

[Galaxy Xcover 2] Błąd Zbyt mało miejsca na dysku

Dracon

Pytanie

Witam

Posiadam Samsunga galaxy Xcover2 w sieci Play w którym ze względu na małą ilość pamięci i brak roota zmieniłem soft. Po zmianie mam roota i mogę przy pomocy Link2SD przenosić apki na kartę. Kartę zapakowałem 16GB i jest OK.

Jedynie co mnie męczy, to fakt że przy instalacji apek ze sklepu google wyskakuje mi błąd "Zbyt mało miejsca na dysku" i nie mogę nic zainstalować.

System postawiłem około roku temu, jakieś apki - kilka gier udało się dołożyć zaraz po.

Dodam że instalowałem też lucky Patchera i przy jego pomocy próbowałem podmienić sklep google na modowany. Nie wiem co to miało dać, ale nie dało nic. Błąd dalej jest.

Wersja andka 4.1.2

Wersja jądra 3.0.31-963581

Numer wersji JZ054K.S7710XXAMB6

Jeśli to coś może pomóc....

Jeśli ktoś wie w czym problem, to poproszę łopatologicznie o wyjaśnienie jak to naprawić.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Po 1, nie używaj luckey patchera, ten modowalny sklep to cos innego

Po 2, partycjonowales karte sd?

• 0

Ale apki dzialaja na tej pamieci link2sd? Bo mi się wydaje że partycja na /data powinna być w ext3/4 ale jak w link2sd to nie wiem :/

• 0

Tak

Apki przeniesione na kartę SD działąją poprawnie. Gry uruchamiają się normalnie i soft też. Dla przykładu sam Clean Master zajmujący łacznie 91MB w 77% znajduje się w pamięci smartka a 22% na karcie SD. Wskazuje mi że Apk, Dex i Lib są na karcie SD, zaś dane w pamięci smartka. Standardowo działą tylko Link2SD, natomiast nie chodzi APP2SD bo nie jest obsługiwane przez to urządzenie.
Jeśli coś podpowiedziałęm to OK, a jak nie to pytaj dalej. Może coś zdziałamy we dwóch ;)
Twoja głowa i moje ręce ;)

• 0

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1870019&d=1365519625

sproboj wgrac ten plik pit w odinie, zmienia on rozmiary partycji na kozysc partycji /data

Jednak uwazaj, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i najlepiej jak bd miec oryginalny pit

Wg mnie tj lepsze niż link2sd itp, metoda dziala podobnie jak ten u mnie topic w sygnaturze

• 0

News taki...

1. Po wywaleniu Lucky patchera zabrałe sięza usuwanie kilku zbędnych apek. Nie powiem żeby drastycznie miejsca przybyło... posprzątałem śmieci Clean Masterem i po reboocie udało mi sięzainstalować ze sklepu kilka apek! Szok! Ale jaki... bo np Allegro, IKO mimo że od nich zaczynałem, nie weszły. Natomiast takie popie... apy jak Kupony McDonalds i Payback oraz ważąca najwięcej z nich Ebay.com weszły bez oporu.

Zgłupiałem do reszty...

2. Posiadam wgrany i zrootowany MB6 i czytałem [Zakazany link] że da się załądować na to Vanira 4.4.4 i jakoś tak mnie kusi...

tylko... jak to się odbywa? Rozumiem że kernel i cały soft nadpiszą się jeden na drugim, a co z apkami, które już są zainstalowane?

Jeśli na bierzącą chwilę mam Clean Mastera, to po wgraniu (zakładam że odinem 3.07) Vanira stracę apę CM?

• 0

nie gwarantuje że poradnik z innego forum, może działać

po wgraniu innego romu partycja

/data

/system

sie kasuje a na \system wgrywa rom

• 0

Czyli jak to jest? Można wgrywać na MB6 Vanira i ten zastępuje go zupełnie kasując partycje \data i \system nadpisując pliki. Jeśli coś pójdzie nie tak, tzn. wersja Vanira nie będzie hulać jak trzeba, to mogę powrócić do romu MB6 poprzez ponowne wgranie, czy przywrócenie z kopi, jeśli taką posiadam na karcie sd. Dobrze zakumałem?

• 0

Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem :)
Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności