black_ripper Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Witam. Tak jak w temacie w CWM 6.0.1 wywala mi error (status 7). Oczywiście bootloader odblokowany, root też jest Rom który instaluje tocm-12-20150407-UNOFFICIAL-nyponMoże to wina starej wersji CWM?? Czytałem gdzieś że w takim przypadku komuś udało się wgrać programem TWRP...Proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udało się, w programie Team Win Recovery Project wskazałem mój ROM i telefonik uruchomił się Jednak widzę że nie wgrał się chyba gapps, jak teraz go doinstalować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jesli jesteś na tym forum z kompa to lewy gorny rog, tam masz linka do fixa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian MisieK Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 CWM 6.0.5.X/TWRP 2.7.0.X lub nowszeWgraj nowsze CWM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 CWM 6.0.5.X/TWRP 2.7.0.X lub nowszeWgraj nowsze CWM A jak to zrobić kolego?? I skąd mógłbym pobrać nowszą wersję ?? Przepraszam za tak banalne pytania, ale to "mój pierwszy raz" jeśli chodzi o modyfikację Xperii.Jesli jesteś na tym forum z kompa to lewy gorny rog, tam masz linka do fixaMasz na myśli ten link kolego ??http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1995-jak-naprawi%C4%87-status-7-installation-aborted/?p=11455 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian MisieK Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 W tej paczce cm-12-20150407-UNOFFICIAL-nypon znajduje się plik prawdopodobnie boot.img (MUSISZ GO WYPAKOWAĆ) wgraj go flashtolem: Czyli jak masz Flashtoola to zrób tak : Podłączamy telefon w trybie fastboot mode. Przycisk menu i podlaczamy telefon, zapali sie niebieska dioda.-Klikamy "PIORUN"-Wyswietli sie okienko "Bootmode chooser" wybieramy fastboot mode i kilkamy ok-Po prawej stronie robimy metoda DooMLoRDa-Klikamy select kernel to flash-Wyszukujemy nasz plik NAZWAKERNELA.img-Otwieramy go i flashowanie zacznie sie samoistnie, po wgranu mozemy odłączyc telefon. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 W tej paczce cm-12-20150407-UNOFFICIAL-nypon znajduje się plik prawdopodobnie boot.img (MUSISZ GO WYPAKOWAĆ) wgraj go flashtolem: Czyli jak masz Flashtoola to zrób tak : Podłączamy telefon w trybie fastboot mode. Przycisk menu i podlaczamy telefon, zapali sie niebieska dioda.-Klikamy "PIORUN"-Wyswietli sie okienko "Bootmode chooser" wybieramy fastboot mode i kilkamy ok-Po prawej stronie robimy metoda DooMLoRDa-Klikamy select kernel to flash-Wyszukujemy nasz plik NAZWAKERNELA.img-Otwieramy go i flashowanie zacznie sie samoistnie, po wgranu mozemy odłączyc telefon."-Wyszukujemy nasz plik NAZWAKERNELA.img" czyli ten plik boot.img z paczki tak??"-Wyszukujemy nasz plik NAZWAKERNELA.img" czyli ten plik boot.img z paczki tak??Ok, odpalilem ten plik boot.img, zainstalowal się po czym właczyl się program Team Win Recovery Project, co tam mam zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 tak, boot.img 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 gapps.cyanogenmod.pl/Tu masz linkWgrywasz jak rom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czyli jeszcze raz odpalić przez fleshtool boot.ini i zainstalować gapps? Bo nie mogę standardowo odpalić recovery... A poza tym muszę znowu używać opcji usuwania,tzn wipe itd? Jestem zielony w tym temacie więc z góry przepraszam za pytania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damian MisieK Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Gappsy zainstaluj z recovery 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ale jak skoro nie mogę wejść w recovery kolego? Wcześniej wciskałem vol + i przycisk włączania i udawało się, teraz nie mogę coś. Może wykonuje tą czynność źle?! A aplikacja cwm nie usunęła się wraz z wgraniem nowego romu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Pobierz termimal emulator i w nim wpisz takSu (enter)Reboot recovery (enter) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ok, jak wrócę z pracy to spróbuję;-) oczywiście oprogramowanie to odpalić z pozycji pc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Z telefonu też możesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 black_ripper Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udało się Zabieram się za testowanie Moda. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy wypowiedzieli się w temacie, za cierpliwość i poświecony czas Mam kilka pytań na przyszłość:1. Jeśli chciałbym wgrać inny mod, np. nowszy. Instaluję po prostu nowy rom i gapps ?? Czy muszę jakoś usunąć stary ??2. Jeśli chciałbym wrócić do oryginalnego softu, co muszę zrobic?? I Czy jest to w ogóle możliwe Na razie to tyle, jak przyjdzie mi coś do głowy to będę pytał dalej. A tymczasem jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ekipę CyanogenMod.pl !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
black_ripper
Witam. Tak jak w temacie w CWM 6.0.1 wywala mi error (status 7). Oczywiście bootloader odblokowany, root też jest Rom który instaluje to
Może to wina starej wersji CWM?? Czytałem gdzieś że w takim przypadku komuś udało się wgrać programem TWRP...Proszę o pomoc !
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi