NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 [LG L70] CyanogenMod 12 - nieoficjalna wersja Witam, macie możliwość zainstalować nieoficjalną wersję CM 12 na swojego smartphone. Wymagania:ROOTCWMOdblokowany bootloader Co działa: Display - Wyświetlacztouchscreen and multitouch - DotykHardware 3D rendring - Sprzętowe 3DRIL, DualSIM, SMS, MMS, calls, mobile data 2g 3g, etc - GSMWiFiGPSBluetoothWiFi, Bluetooth, USB tethering - Ogólnie funkcje udostępnianiaAudio - speaker, headphone, mic, routing, voip calls, etcCamera - photo and video - AparatSD cardFM radioHardware video decoding and encoding - Sprzętowe odtwarzanie videoSensorsDouble tap to wake - Wybudzanie podwójnym tapnięciemSmartCover Co nie działa: NFC Instalacja:Wymagane TWRP : twrp_w5_20150328.img (opis instalacji poniżej) Pobierz ROM i Gapps Umieść pliki na karcie pamięci Wyłącz telefon Uruchom go w trybie recovery Wykonaj pełne wipe systemu Następnie zainstaluj ROM, potem Gapps RebootInstalacja TWRP:Pobierz plik Odpal wiersz poleceń i wpisz:adb push twrp_w5_20150328.img /sdcard/recovery.imgadb shellsudd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recoveryexitexitadb reboot recoveryProstszy sposób: Zmień nazwę na recvoery.img Umieść piki w SDK Odpal wiersz poleceń i wpisz: adb reboot bootloader fastboot flash recovery recovery.imgPobierz:ROM: http://vasy.ru/CyanogenModOTA/builds/full/ROM: http://gapps.cyanogenmod.pl temat: http://androidforums.com/threads/unofficial-cyanogenmod-12-for-lg-l70-d320-d320n-d325.893621/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eto_92 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Nie rozumiem skąd mam wziąć ten gapps. jeden z linków pobierania wysyła mnie do romu a drugi z powrotem na ta stronę z poradnikiem. Możliwe ze czegoś nie rozumiem:) to moje początki z modowaniem tel. Z góry przepraszam za brak polskich znaków (mam francuska klawiaturę) teraz mam wiekszy problem telefon wyswietla mi jedynie napis LG lifes good. zrobilem wipe i przy wyborze romu cos zle chyba kliknalem i tel sie zresetowal. blagam pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 1. Link poprawiłem2. Uwaliłeś system, jeżeli nic nie poczniesz [wipe nic nie pomoże, wgranie romu też, to jedynie wgranie stocka zostaje] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eto_92 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Znasz może jakiś link z poradnikiem jak to zrobić? Najlepiej po polsku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 na tym poradniku możesz się wzorować: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4646-wszystkie-lg-lg-flashtool-jak-u%C5%BCywa%C4%87/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eto_92 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dziękuję Ci bardzo:)nie mogę znaleźc stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 tu znajdziesz stockahttp://lg-phone-firmware.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eto_92 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 trudne są początki.... ehh... teraz mam problem z rozpakowaniem pliku kdz:)Już rozpakowalem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Jeżeli będziesz miał jeszcze jakiś problem napisz temat oddzielny. Ten temat jest związany z wgrywaniem CyanogenMod 12, a nie stocka. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Działa to stabilnie? Bo nabyłem lg f70 i nie wiem czy wgrywac. Jak z baterią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 musisz sam ocenić, każdy używa smartfona według swoich upodobań, a co do baterii, to wiesz, jak masz dane mobilne włączone non stop to się nie dziw że bateria krótko trzyma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Może to co podpowie. U mnie na oficjalnym CM 12.1 bateria trzyma 2 dni i co 2 dni ładuję całą noc. Przeprowadzam kalibracje raz w miesiącu zgodnie z poradnikiem http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2963-podstawowe-zasady-u%C5%BCytkowania-baterii-do-laptopatelefonu-kalibracja-baterii/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mazur Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Mam pytanie odnośnie klawisza home, ten środkowy... On działa z inną funkcją nawet nie wiem jaką , za klawisz home robi klawisz ten z tymi 3 kreskami jak on się nazywa to nie wiem hehe macie też tak czy tylko ja tak mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 to mówisz że home button zmienił Ci się w menu button/ostatnie aplikacje? zobacz w ustawieniach przycisków, powinno tam być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creerper 659 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 pomocy mi podczas instalacji wypadła bateria i teraz telefon sie nie włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Wejdź w download Mode i wgraj stocka LG flashtoolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creerper 659 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 a skąd pobrać stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 http://lg-phone-firmware.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creerper 659 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 dzięki.Już mi ściąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Killer (mi8) Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Może mi ktoś pomóc mam problem z przyciskami.Przycisk HOME nie reaguje na nic nawet po zmianie w ustawieniach, a jego funkcje przeją przycisk menu (ten z trzema kreseczkami)Wgrany mam najnowszy CM 12.1 i TWRP 2.8.7.0-20150821-w5 (inna wersja niż podana tutaj ze względu na to że najnowszy CM nie chciał wystartować na twrp_w5_20150328)Z góry dzięki ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mateusz Grzelak Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nie wiem co robię nie tak, ale za cholerę nic nie idzie wg. Twojego poradnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A co stanowi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadDragory Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Cześć, Chciałbym spytać ile zostaje wolnego miejsca po wgraniu CM12.1 na Lg F70 ? . Hmm CM nie ma śmieci od producenta itd więc może jest o kilka mb +++ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homel Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Cześć, Po załadowaniu nowego recovery dostaję błąd: [790] fastboot: processing commands Chciałem naprawić tak: Extract aboot.bin and laf.bin from stock rom and flash them with fastboot Fastboot flash aboot aboot.bin Fastboot flash laf laf.bin After do these steps phone will be in flash condition and you can flash it. Mam juz stock room i rozpakowalem go do .cab, ale z tego poziomu nie mogę się dokopać do laf.bin i aboot.bin. Nie mogę również flash'nąć całego rom'u, ponieważ telefon nie startuje w download mode. http://[link nie zgodny z regulaminem]/topic/195413-lg-f70-flashowanie-stockowego-romu-kdz/ Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, co można z tym jeszcze zrobić. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi