eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam przy flashowaniu recovery operacja chyba się nie powiodła pomyślnie, co może być tego przycznyną?Bootloader odblokowany, root zrobiony. chcę zainstalować CM12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dobra, udało się pożyczyłem kartę od kolegi i z niej sflashowałem GAPPS'y, wielkie dzięki za pomoc panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A nie prościej flashtoolem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 tzn. jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Program Flashtool - dedykowany jest dla Sony.Tam masz taki piorun i wybierasz flash kernel i wyszukujesz img i wgrywasz. Ponad to musisz:1. ROOT2. Odblokować bootloader ( o ile można)3 Znów root (bo po odblokowaniu nastąpi reset)4. I tu wgrywa się Recovery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wybieram recovery.img czy boot.img?Root był zrobiony, odblokowałem bootloader, sprawdziłem root checker i root jest zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tu nazwa nie ma znaczenia.Polecam kernele z dual-recovery. img (grunt aby były img) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nie rozumiem dokładnie, wybrać plik boot.img z systemu CM12, czy wybrać philza.img? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Może inaczej. Na jakim etapie wgrywania jesteś ? W którym momencie pojawił się problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Najpierw był zrobiony root programem kingo root, następnie odblokowałem bootloader za pomocą flashtoola, i zabrałem się za wgrywanie custom recovery, wpisałem komendę z poradnika jaką wczoraj podał Pawliniak, czyli "fastboot flash recovery philz_touch_6.48.4-mint.img", wszystko było w dobrym miejscu i wyskoczyło coś takiego: btw. to czasem nie jest kernel z dual recovery? https://github.com/xNUTx/XZDualRecovery/blob/2.8-RELEASE/kernels/xt/philz_touch_6.12.8-mint.img Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Okey.Zamiast fastboota spróbuj poprzez flashtool. http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1904-instalacja-custom-kernela-na-xperia-p/ Nie patrz na model.. metody są podobne.. tylko kernel musi być pod model fona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 ten jest odpowiedni? https://github.com/xNUTx/XZDualRecovery/blob/2.8-RELEASE/kernels/xt/philz_touch_6.12.8-mint.img mam xperię T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Ja osobiście polecam TWRP http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2115726Możesz nawet spróbować zainstalować poprzez ROM Managera TWRP (jest dostepny w google play)A jak nie idzie to daj przez flashtoola prościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 a możesz mi potwierdzić, czy to jest odpowiedni kernel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 czyli flashuje kernel, wchodzę do recovery i instaluję CM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tak. I w razie jak wystąpi bootloop, to w tedy wyciągasz plik boot.img z romu i go instalujesz poprzez flashtool. Bootloop może wystąpić, ale też nie musi - taka loteria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Udało mi się, sflashowałem i zainstalowałem CM, ale nie mogę zainstalować GAPPS, ponieważ nie mogę przeszukać sdcard0, sdcard1 mimo włożonej karty pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nie widzi jej?to ją sformatuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
eitheer
Witam przy flashowaniu recovery operacja chyba się nie powiodła pomyślnie, co może być tego przycznyną?
Bootloader odblokowany, root zrobiony. chcę zainstalować CM12
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi