C0nvert-R Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam,Na prośbę użytkownika poszukałem ROMów na L5 drugiej generacji. Znalazłem. Na XDA, bo gdzieżby indziej.A więc:1. Rootujemy telefon2. Odblokowujemy BootLoaderhttp://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development/l5-ii-unlocked-bootloader-optima-team-t28444283. Instalujemy PhilZ Recoveryhttp://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development/lg-l5ii-e460-philz-touch-cwm-advanced-t28930444. Ściągamy ZIPka (download niżej)5. Wchodzimy w recovery6. Robimy factory reset, UWAGA! NIE ROBIMY WIPE /SYSTEM!7. Instalujemy ZIPka8. Wipe Cache9. Wipe Dalvik Cache10. Endżoj DOWNLOAD ROM:http://upfile.mobi/709722Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmarq Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Twój link nie działa. Znalazłem coś podobnego. Możesz potwierdzić czy to to samo?http://upfile.mobi/709722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tak. Dzięki za informację. Edytuję posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 @C0nvert-R pytanie, robić backup systemu w razie "Uwalenia" telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Backup powinien być wykonywany zawsze. W przypadku uceglenia recovery lub KDZ Updater może być jedyną drogą ratunku. Ale recovery zawsze lepsze, bo można przywrócić backup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A do unlock bootloader mam to wrzucić na telefon i włączyć czy podpiąć telefon i na kompie włączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Podpiąć tel i włączyć z komputera. Plik BAT przecież jest od Windowsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ok, zaraz wgram i napisze czy działa. A backup zrobić tym recovery którym wgram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ok bootloader chyba odblokowany, w okienku CMD poleciały napisy i żeby kontynuować klknij dowolny klawisz i telefon sie zresetował i normalnie się włączył więc chyba wszystko dobrze robię ;p Edit: I chyba mamy problem, ponieważ mój telefon nie czyta kart pamięci a recovery mam wrzucić na kare pamięci. Czyli nie wgram tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeoHot Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ale przestało Ci działać po wykonanej operacji, czy nie działało już wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Telefon przestał czytać kartę pamięci po jakiś 2-3 miesiącach od zakupu. W nocy telefon się rozładował i na następny dzień rano jak go naładowałem już nie czytał karty pamięci. Sprawdzałem 2 karty i nawet kupiłem nową ale nic. I tu mam problem bo telefon jest z Orange i tam mi powiedzieli że tego nie na prawią ponieważ jest to uszkodzenie przez użytkownika (mam usługę bezpieczny smartfon).Doszedłem tylko do momentu odblokowania bootloadera dalej nie mogę ponieważ plik "recover" muszę zgrać na kartę pamięci. Da się jakoś inaczej czy nie ma innej opcji niż karta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Spojrzałem teraz w ten temat. Widzisz w linijce z Terminal Emulator "dd if...... /sdcard2/......."? To jest lokalizacja tego pliku recovery. Jeśli skopiujesz recovery na pamięć wewn. to spróbuj zmienić na sdcard lub sdcard0. Powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tylko mam jeszcze pytanie czy da się zrobić backup na pamięć wew.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Tak, taka opcja powinna figurować w CWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dobra ogarne się i spróbuję to zrobić jak nie wyjdzie to wgram backup. Napisze jak zrobię ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Wgrałem recovery (bez problemu) ale nie mogę zrobić backup'a przez CWM wyskakuję napis "E: Can't mount backup". Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Spróbuj zamontować /sdcard, albo coś.Mounts and storage -> mount /sdcard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No i dalej jakiś error"/storeage/sdcard0: Checking /storage/sdcard0: Idle -UnmountedE: Error mounting /storage/sdcard0!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie instalowałeś jeszcze ROMu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No oczywiście że nie, najpierw backup, nie chce uceglic telefonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 I tak powinien robić każdy użytkownik! spróbuj przywrócić stockowy ROM przez KDZ, żeby zaczęło rozpoznawać kartę SD, a potem cały ten temat od nowa, bo mam wrażenie, że CWM się czepia tego błędu dotyczącego karty pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dobra już działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2409308Tutaj link, poradnik zrobię w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi