Damian MisieK Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Resurrection Remix na naszego Arc S Przed zainstalowaniem trzeba utworzyć partycje ext4!! Co działa: WifiBluetoothPołączeniaAparatDźwiękVideo playbackSMSUstawieniaPrzezroczysty pasek stanu i nawigacyjnyWLANLatarkaRoot CMNagrywanie VideoLokalizacjaCWM (ale częściowo)Co nie działa:RadioHDMIJak zainstalować:Flash kernel CM 12 Factory reset/Wipe Data Instalacja CM12 (LINK) Instalacja GAPPS (LINK) Reboot i gotowe ! NIE ODPOWIADAM ZA UWALENIE TELEFONU !! WSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!! ======================================================================== Aktualizacja :16.03.2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kace Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Też testowałem i powiem że też straszanie laguje ale jak użyje się programu CPU No Firls to stan się poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrHammer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Link do GAPS się wysypał, można prosić o jakiś link do kelnera? PS. Wie ktoś jak instalować kelner bez Flashtool'a- uwalił mi się port USB, brakuje 1 pina, mogę przez niego tylko ładować telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 gapsy masz pod gaaps.cyanogenmod.pl a odnośnie portu to obawiam się ze to nie możliwe :/a kernel masz w romie, wyciągasz go winrarem np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Mam pytanie. Robię krok po korku jak trzeba (wcześniej już wgrywalem romy na xperie tyle że na J) i gdy chcę wejść do recovery przyciskam power + vol down i telefon dostaje zwiechy w sensie, że pali sie fioletowa dioda ekran robi się szary, po chwili jest charakterystyczna wibracja i na nowo. Ktoś wie co jest nie tak? Może wciskam złe guziczki że tak to ujmę. Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 odblokowałeś bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 a kernel wgrywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 W sensie czy flashowalem pliczek boot.img przez flashtoola? Jezeli o to chodzi to tak @EDIT:Zapomniałem dodać, że tylko ten ROM nie działa Wczoraj w nocy wgrałem CM11 (Andek 4.4.2, nie wiem czemu taki skoro powinien być 4.4.4 ale mniejsza :v) i działa normalnie @EDIT2:Robię wszystko tak jak powinno być, pobieram ROM, gapps'y. Robię partycje EXT4 na karcie SD + partycje SWAP 64mb, następnie wrzucam rom i gapps na karte wczesniej wypakowywując pliczek boot.img -> fastboot -> do flashtoola -> flash pliczku boot.img -> wywala ze wszystko okej -> odpalam Arca (POWER + -vol) -> dupa nie działa recovery..... ekran się zapala, pojawia się fioletowa dioda, charakterystyczna wibracja i tak w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi