C0nvert-R Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam wszystkich serdecznie.Całkiem sporo osób (w tym też ja) zastanawia się nad prostym usprawnieniem jednego z modeli firmy Kruger&Matz. Mowa tu o KM0410 - inaczej LIVE 2. Jest to wersja bez internetu LTE.Poniżej chciałbym przedstawić możliwości rootowania.[PRZED AKTUALIZACJĄ SYSTEMU] Możliwości jest cała masa - z czego dużo jest zautomatyzowanych. Proponowane przeze mnie działające sposoby to: 1. VRoot2. Kingo ROOT Obie te aplikacje wspierają ów model, ALE w wersji Androida 4.3 JB. 1. VRootSposób typu OneClick - wystarczy podpiąć telefon z włączonym debugowaniem1 po czym kliknąć "ROOT",Całkiem ładny interfejs,Aplikacja całkowicie po chińsku, wersję angielską znalazłem na nieoficjalnym forum K&M,Wrzuca po fakcie kilka chińskich aplikacji - podróbek popularnych programów.2. Kingo ROOTŁadny, przejrzysty interfejs,Nie wrzuca zbędnych do szczęścia aplikacji - podczas rootowania jedyne co się pojawia w telefonie oprócz uprawnień to tymczasowa tapeta od Kingo,Również typu OneClick,Wersja angielska.Czasem się zawiesza! Bywa, że na długo![PO AKTUALIZACJI SYSTEMU] Root już jest możliwy! Wysyłam poniżej link do MEGA.co.nz. https://mega.co.nz/#!cAdSkY6L!BrvKTckrid6PcFO1nZPwlin2VNfPRl9ux_A1C9GIVY4 Metoda aktualizacji? Wgranie pliku ZIP przez stockowe recovery. Wszelkie wątpliwości lub propozycje proszę zgłaszać w komentarzach.Zezwalam na kopiowanie treści posta poza forum zastrzegając sobie autorstwo - potencjalny kopiarz podaje forum źródłowe i nick autora.Nie odpowiadam za ewentualne uceglenie telefonu - ostrzegam, że wszelkie pretensje kierowane personalnie do mnie zwyczajnie wyśmieję.Pozdrawiam wszystkich ______________________________________________________________________________________________1 Aby włączyć debugowanie w Androidzie 4.3.x wykonujemy takie czynności:Ustawienia -> Informacje o telefonie -> klikamy "Numer kompilacji" aż do pojawienia się komunikatu pt. "Teraz jesteś programistą" -> powrót do ustawień -> Opcje programistyczne -> klikamy "Debugowanie USB" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 podaj mi info na pw z tą metodą płatną kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Nie ma problemu. Metoda rootowania po aktualizacji dodana! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matikil MUSIC Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 mega nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 działa, trzeba tylko ręcznie wkleić adres do przeglądarki mega.co.nz/#!cAdSkY6L!BrvKTckrid6PcFO1nZPwlin2VNfPRl9ux_A1C9GIVY4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziwne, u mnie w Tapatalk link wyświetla normalnie. :I Dziwne, u mnie w Tapatalk link wyświetla normalnie. :I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 @C0nvert-R jest to spowodowane przez przekierowywanie z forum, ale myślę że znajdzie się fix zawsze jakiś na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Chyba poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi