Hyniek Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Cyanogenmod 12 dla Ace 3 LTE, system jest już do codziennego użytku, działa całkiem szybko. Wymagania: - Android 4.1 lub nowszy oraz oczywiście CWM (zalecana instalacja z KitKata) Co działa? - wszystko Bugi - nie działa nfc Instalacja - wejdź w CWM- wipe data- wipe cache- wybieramy advaced > robimy wipe dalvik cache- instalujemy rom- instalujemy gappsy- reboot! Download Rom https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=21468Gapps http://gapps.cyanogenmod.pl Screeny Edytowane 16 Lutego 2015 przez NeoCM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkbass Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Mam problem.... nie działą mi klawiatura oraz zamiast ekranu głownego mam czarny ekran...gdy nacisne żeby się wyłaczył tel to wtedy jest normalnie,moge ewentualnie zsunać pasek stany z góry na dół...co jest nie tak?dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 spróbuj zrobić wipe, jak to nie pomoże wgraj inny launcher poprzez adb i inną klawiature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jak zmienić wersję recovery? Mam wersję <3e> i jest tam brak wielu opcji np. backup albo advaced... A bez tej drugiej opcji nie mogę wykonać zmiany ROMu. Da się jakoś zmienić wersję recovery albo jakoś to obejść? Przy robieniu wipe cache partition błąd. To bardzo źle? Jestem laikiem. Mam nadzieję że ktoś mi odpisze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 tym powinno pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Niestety wyskakuje błąd. Dłuższy opis zostawiłem pod postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Musisz wgrać zmodowane recovery. Jeżeli masz plik .tar - wgrywasz go odinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Plik .tar różni się od pliku .tar.md5?- bo na necie znajduję tylko same z końcówką .md5 18 godzin temu, DaRkShAdOw napisał: tym powinno pójść Zrobiłem to. Musiałem kabel USB zmienić, udało się, ale nic to nie zmieniło. Recovery jest w takiej samej wersji jak było wcześniej Jak wgrywam jakiś room to zawsze mam błąd: E:failed to verify whole-file signature + do tego pojawiają się jeszcze dwa takie błędy... Problem z weryfikacją podpisu? Można to jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 @Maffcin spróbuj nowsze recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 @Pawliniak znalazłem w wersji .img - a takiego nie mogę wgrać w Odinie. Pobrałem z tej strony: https://www.clockworkmod.com/rommanager Mógłbyś podać jakiegoś linka do takiego pliku? Wybacz, jestem totalnie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Poszukaj poradnik jak zrobić to na plik tar.md5, jest na forum pamiętam, niestety linka już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 @PeliKan Chodzi o ten temat? http://forum.cyanmod.pl/topic/6559-galaxy-ace-3-lte-twrp-recovery-v-2870-do-cm-13-60/ Udało się, ale nic się nie zmieniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nie, http://forum.cyanmod.pl/topic/2465-zamiana-formatu-clockworkmod-recovery-z-img-do-tarmd5/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nic to nie dało. Sama zamiana plików z .img szła bezproblemowo. Pokazywało PASS, samo wgrywanie bez problemu. Próbowałem z 2 różnymi i nic nie pomogło... Recovery nadal w wersji <3e>. Bez tego to nici z nowego romu, w moim przypadku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 A odznaczasz autoreboot w ODIN-ie? Ja w przypadku Note 2 wgrywałem custom recovery 15 razy i nie uruchomiało się CWM, tylko Android recovery. Dopiero jak odznaczyłem autoreboot, następnie wyciągnąłem baterię i uruchomiłem szybko recovery. W tedy zaskoczyło CWM recovery. Po prostu telefon nie mógł się uruchomić. Problem robił właśnie Knox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nic z tego... Chyba już wszystko próbowałem. Twój sposób robiłem 3 razy na różnych wersjach recovery.... Nic. Nadal <3e> Była by jakaś inna opcja wgrania systemu? Przez recovery nie mogę, z tego co wiem to aplikacji Cyanogen już nie... zostało coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 użyj nowszego odina i wgraj mu to http://www30.zippyshare.com/v/67369731/file.html daj to do pola AP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Nadal tak to wygląda... sorry, za jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Spróbuj wgrać stocka XEO dla swojego modelu. Albo njakiś inny wariant europejski- ale bez brandu. W tedy zobacz, czy masz problem z wgraniem custom recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 A co z opcją apply update from cache, później jest napisane wybierz pakiet do instalacji i mam do wyboru dwa foldery: lost+found oraz recovery? @NeoCM niestety obawiam się że to też może być problem... przez moje recovery nie mogę wyczyścić cache, tym bardziej Dalvik-Cache, a to chyba jest niezbędne, zawsze wyskakuje błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Wiesz co... też mi się tak wydaje. Możesz mieć uwalony bootloader, już od producenta. Spotkałem już się z takim telefonem. Nawet wgranie stock firmware nie pomagało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maffcin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dobra! Wielkie dzięki wszystkim za pomoc, poświęcenie czasu i wiedzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi