zielin01 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam poszukuje Kernela do galaxy sIII pozwalającego w 100% wykorzystać możliwości chipsetu muzyczne, dosyć często słucham muzyki i zależy mi na jak najlepszej jakości dzwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Spróbuj tego https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motioncoding.beats&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawel7423 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 @Pawliniaklink który podałeś nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Wpisz w sklepie Fantastic Audio Installer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawel7423 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dla mnie to niepotrzebne, ale dla kolegi który założył temat Chciałem z ciekawości zobaczyć co polecają inni użytkownicy Ja osobiście używam kernela boeffla i apki do niego a w niej ustawienia dźwięku boeffla, lecz Boeffla nie działa na CM11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BR4KUS Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Możesz też spróbować Awesome Beats Jak chcesz to możesz mi napisać na PW i podeślę Ci wersję 5 Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hyniek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Jeśli w romie są dobre sterowniki to wystarczy tylko ViperFX, porządne słuchawki i dobranie ustawień EQ, zapewniam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BR4KUS Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dokładnie, nie wszystko można osiągnąć przez ustawienia czy kernel w telefonie przy słabych słuchawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zielin01 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 słuchawki z jakich korzystam to JBL J22 więc myślę że złe nie są , dzisiaj zabieram się za instalacje cyanogenmoda 11 tylko od kolegi słyszałem że starsznie jakość dzwięku na nim spada stąd moje pytanie, dzięki za odpowiedź wypróbuje wyżej wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Słuchawki też mają tu dużo do powiedzenia.Ja mam philispa douszne z lepszą jakością basu i słychać różnicę miedzy oryginalnymi, a tymi philipsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zielin01 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 natknąłem się przed chwilą na archi kernel który bazuje na oryginalnych sterownikach samsunga, ktoś się orientuje czy współpracuje on z cyanogenmod 11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Engineer Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Na CM11 strasznie spadla jakosc dzwieku w porownaniu do CM 10.2.W CM 10.2 na I9300 mam tylko "Power AMP" + DSP Manager. Nie stety na I9305 nie znalazlem CM10.2, jest tylko CM11. Na ktorym dzwiek jest duzo slabszy. Basy strasznie przytlumione, kompresja zakresu dynamiki jest nawet w porzadku. Jest sposob na jakies przeportowanie bibliotek, czy innych plikow z CM 10.2 do 11, zeby ten DSP wymiatal na 11 tak jak na 10.2? Słuchawki mam "Sony - MDR-XB500". Wybralem je bo graly moim zdaniem najlepiej ze wszystkich sluchawek na jakich sluchalem. A sluchalem na prawde chyba na wszystkim, bitsy od Dr.Dre moim zdaniem padaly przy tych soniakach na (jeszcze wtedy) CM9. Obecnie zainstalowalem sobie specjalnie na "LTE" CM11 dla jakosci dzwieku i zonk... Jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Spróbuj Voodoo https://play.google.com/store/apps/details?id=org.projectvoodoo.louder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Engineer Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Dodam, że boeffla wymięka przy CM10.2 i starszych jeżeli chodzi o dźwięk. Jedyne co dobrze robił to efektywnie podnosił próg głośności o jakieś 15-20% gdzie na CM10.2 (& down) próg głośności przy ustawieniu kompresji zakresu dynamiki na maxa wzrasta o jakieś 40-50% w porównaniu do stocka bez niczego, bez żadnych zniekształceń. Plus jeszcze najlepsze jakie słyszałem podbicie basu. Moje słuchawki na tym CM10.2 aż wibrowały w mocno basistych momentach na ustawieniu "lekkie" podbicie basu przy ok 60% vol.Może w któreś aktualizacji naprawią to co zepsuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
zielin01
Witam poszukuje Kernela do galaxy sIII pozwalającego w 100% wykorzystać możliwości chipsetu muzyczne, dosyć często słucham muzyki i zależy mi na jak najlepszej jakości dzwięku.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi