Marek Galiński Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie przesiadki z romu color os 2.0 na rom cyanogenmod 12, na andku 5. Gdzi emogę znaleźć jakiś opis, co działa w nim a co nie? Wiem że w grudniu były problemy z modułem nfc? Proszę o pomoc i rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 i nadal są... NFC nadal nie działa i nie bedzie działał, brak wsparciahttp://forum.xda-developers.com/find-7/find7-development/rom-cyanogenmod-12-7-t2942248strona autorska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek Galiński Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Dzięki, a poza tym wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 tez średnio, połowa jest zrobiona byle jak a druga połowa działa jakby chciała a nie mogła... ogólnie sporo do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Masz inne romy na bazie CyanogenModa 12, skup się też na Luquid Smooth (są stabilne) A błędy będą z tego względu, iż to wersje rozwojowe (beta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 w gwoli scisłosci, cos co jest przekonwertowane nigdy nie bedzie działać poprawnie w pełni, nie oszukujmy sie, ze LL nagle zacznie działać na mb511 magicznie w pełni i tutaj developerzy nic nie poradzą... bo to tak nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Stocki też są poprawiane. A do CM 12 wrzuca się Kernel i Radio ROM i jest to samo.Wiadomo trzeba poprawiać kod. Jest ryzyko, jest zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 przeciez bazą zawsze jest stock, imho poprawiane stocki tez nie zawsze sa ok, zwłaszcza jak to jest konwesrtowane z innego modelu i wgrywane na nie dedykowane urządzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 A właśnie że nie... Dla CM podstawą jest AOSP (Android Open Secure Project), dostępna baza do pobrania na dev-android. Romy oparte na AOSP nie mają nic wspólnego ze stockiem. A wyróżnia ich to, że nie są certyfikowane ze względu na ograniczoną licencję. Reasumując. Każdy moze sobie pobrać kod źródłowy i w nim dłubać. To jest zaleta androida. A port jest portem ze stocka. Ale to inna dziedzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 AOSP to co innego jak nie stock z tym ze kod macierzysty a od niego wywodza sie odmiany na konkretne wersje dla producentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek Galiński Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ok, to co polecacie jakie najlepszą alternatywę dla color os 2.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Spróbuj Wgrać CM12, najwyżej wrócisz do color OS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hyniek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ja na początek polecam CM11, z 12 są na razie problemy ze stabilnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Sęk w tym, iż jest tylko CM 12 na ten model (sprawdzałem ^^) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marek Galiński
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie przesiadki z romu color os 2.0 na rom cyanogenmod 12, na andku 5. Gdzi emogę znaleźć jakiś opis, co działa w nim a co nie? Wiem że w grudniu były problemy z modułem nfc? Proszę o pomoc i rady. Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi