beep Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mam takie pytanie, mam sony xperia z1 aktualnie z unlock'niętym bootloaderem metodą sonego, czy jak bym np przywrócił flashtool'em bootloader'a to gwarancja by dalej obowiązywała? pytam ponieważ w samsungach tego problemu nie ma a przynajmniej kiedyś jak miałem nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enesas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A masz kopie kluczy DRM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 no w tym rzecz że nie więc po samej twojej wypowiedzi już wiem że dupa z gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A co ma tu wspólnego klucz DRM ? On zawiera Numer IEMI nr serii telefonu itp. Nie ma nic wspólnego z bootloaderem. ( to tylko takie zabezpieczeniem przed stratą danych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 czyli jest szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Powiem Ci tak. Odblokowując bootloader (wpisujesz IEMI na srtonie sony) zostawiasz im info, że wykonałeś modyfikacje w telefonie.Oddajesz do serwisu telefon (przywrócony do stanu fabrycznego) gdzie serwis może sprawdzić bootloader w bazie sony.Ale przeważnie tego nie robią.Patrzą pewnie w telefon i sprawdzają opcje bootloadera i na tym się kończy. Nie pamiętam aby ktoś miał anulowaną gwarancje z tego powodu, być może takie przypadki są.. ale incydentalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 skoro da się go metodą odblokować to może da się i zablokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A to nie wiesz ze jak wgrywasz soft poprzez flashtoola, to masz zablokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Dziwne, instalowałem na Xperii Z Stock (po zdjęciu bootloadera) po czym kilka dni później rom który wymagał unbootloader'a i normalnie działała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 a root był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Spytam inaczej.. co tu było dziwnego bo nie łapie o.O I co działało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 instalacja normalnie przebiegła a z tego co czytałem na xda pisali że będą problemy jak się nie posiada unlock bootloadera, funkcje typu sms call działały jedyne co nie działało to gappsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi