NeoCM Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 [Galaxy Note II LTE] - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz:CM : http://download.cyanogenmod.org/?device=t0lteGapps: https://s.basketbuild.com/gapps Instrukcja:Pobierz ROM i Gapps Wrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzenia Wyłącz/przejdź w tryb recovery Wykonaj pełne wipe systemu Następnie zainstaluj ROM, następnie Gapps Reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaglo Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Normalne, że po wgraniu telefon pokazuje logo CM12 wypuszczającą z siebie coś na wzór pulsujących okręgów i ciągle sie restartuje czy raczej mam już zacząć panikować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Masz wersje LTE? PS. jakiego recovery ożywasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaglo Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 wersja LTE. Przesiadka ze stockowego 4.3. Używam Clockworld recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zmień na TWRP CM bardziej "lubi" trwp i nie ma takich przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Gałkiewicz Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Od razu wyrzuca jakiś błąd, no chyba ze to dlatego, że pliki zip mam na pamięci wewnętrznej i to z niej startuje z recovery. Wrzucić wszystko na micro SD ? I czy normalnym jest to ze każde recovery po udanym lub nieudanym zadaniu prosi mnie o naprawienie roota i musze się na to zgodzić. Root nie jest raz i starczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaglo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Prosze o scalenie.Gapps i cm są na karcie sd wiec to nie to ale przepisze to co wyskakuje w TWRP gdy chce flashowac nim mojego note'aChecking for MD5 file...Skipping MD5 check: no MD5 file foundThis is for t0lte, N7105, ... wymiana różnych modeli.... your device is t0ltetwrpE: Error executing updater binary in zip 'cm12.zip (cała scieżka)Error flashing zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Pobierz jeszcze raz plik zip od cyanogenmoda. Ja zawsze instaluje z karty SD.Chociaż nie powinno mieć to znaczenia. Masz info, jakby ten rom nie był dla twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kh4n Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witampo wgraniu telefon pokazuje logo CM12 wypuszczającą z siebie coś na wzór pulsujących okręgów i dalej nic sie nie dzieje. Czy moge jeszcze uratować telefon ? dodam ze usb przestało mi wykrywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 masz telefon lte ? Musisz soft wgrać odinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kh4n Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 wlasnie nie mam lte. Tak tylko ze nie wykrywa juz mi telefonu przez usb... w odinie roznież . Jak moge wgrać teraz nowa wersje softu ? moge wejsc w twrp jak coś to zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Tryb download działa? Jak tak to [samsung Galaxy Note 2 N7100] Stock Firmware - live update Jeżeli nie to przez recovery spróbuj ten [Note II - N7100] [PORT] CyanogenMod 11S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benezis Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Małe kilka pytanek.Jak jest z czujnikami. Czy po podniesieniu telefonu do ucha zanika ekran czy jest nadal podświetlony?Co z bluetootch, czy nie ma problemu z połączeniami z zestawami głośnomówiącymi?Co z dzwiękiem w głośniku, czy jest nadal taki cichy jak w CM11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Sam korzystam na innym modelu i czujnik działa poprawnie. Słuchawkę plantronics mam podłączoną. Dźwięk okej. Przetestuj sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benezis Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Z tym co napisałem były problemy w CM11.Na obecną chwilę chciał bym mieć pewność czy wszystko działa prawidłowo gdyz mam za dużo zainstalowanych rzeczy i żeby to wszysttko poustawiać w lizaku to z powłowe dnia się zejdzie.Odpowiedźcie prosze konkretnie na moje pytania jak wszystko dziła na N7105 nie na innym telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Na tej samej bazie systemowej to się opiera. Z dnia na dzień eliminują błędy. Gwarantuje Tobie że będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alares Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Niestety po instalacji i starcie systemu widać tylko czarny ekran z zasięgiem, poziomem baterii i nic więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Jakie recovery użyłeś do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alares Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 twrp-2.8.0.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 To teraz spróbuj cwm i pełen wipe wykonaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alares Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Właśnie próbowałem jednak po chwili wychodzi error i status 7 :/Nie chce zainstalować ani CM11 ani CM12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Status 7 oznacza ze wersja cwm została wykorzystana nie poprawna. Najnowsza wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alares Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Wersja najnowsza pobrana z oficjalnej strony CM.Tereaz ciekawostka: Przeinstalowałem znowu na twrp-2.8.0.1, zainstalowałem system, wyjąłem kartę pamięci i odpalił Edit:Nie mam jednak klawiatury systemowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zainstaluj Swift ze sklepu o wiele lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alares Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 zainstaluje jeszcze raz gapsy bo ciągle wyskakuja jakieś błędy typu "aplikacja została zatrzymana" Edit:Nie mogę się zalogować ani do sklepy Play ani do WiFi bez używania klawiatury. :/ Edit 2:Klawiaturę można włączyć w ustawieniach "Język, Klawiatura, Głos"Nie wime czemu domyślnie jest wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi