NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) [LG G2 Mini] Wgrywanie stock firmware używając programu KDZ Poradnik tyczy się dla osób, które chcą wgrać inne firmware (np. czyste bez brandu) Możecie zaniżyć firmware lub wgrać nowsze. Dotyczy również powrotu do stock firmware. Operacje wykonujecie na własne ryzyko, nie ponoszę odpowiedzialności za błędy podczas zastosowania metody. Wymagania:LG G2 MiniFirmware, które chcemy wgraćKabel USBWłączony tryb debugowania USB (w opcjach programistycznych) USB Drivers od LG: http://oceanhost.eu/ed0bnrnghgef/LGUnitedMobileDriver_S51MAN312AP22_ML_WHQL_Ver_3.12.3.exe.htmLG Flash tool 2014 : http://oceanhost.eu/mipqojfvv9ti/LG_Flash_Tool_2014.zip.htmlVisual C++ (Win 8.X- nie wymaga tego) http://oceanhost.eu/arsctyc8cmam/VC_RedistInstaller.exe.htmZainstaluj sterowniki USBPobierz i wypakuj LG FlashtoolZainstaluj również Visual C++ Instrukcja:Podłącz telefon pod port usb w trybie LG suite Przejdź do folderu LG Flash tool i odpal program o tej samej nazwie, pojawi Ci się okno Zaznaczamy opcje jak jest widoczne na screenie, w oknie Select KDZ File wyszukujemy pobrany wcześniej przez nas firmware Następnie klikamy opcję Normal Flash Pojawi się kolejne okno Read Phone Information Tu klikamy na opcję START Pojawi nam się kolejne okno, w którym możemy wyczyścić rejestry (ale nie musimy) Tu zaznaczamy w "języku" nasz wariant Polish, w Country wybieramy również Polish Kolejno klikamy OK, po chwili otworzy się nam okno LG Software Update, w którym zacznie zacznie instalować się firmware. WAŻNE!!! Po zakończeniu wykonaj Reset do fabrycznych!!! Koniec! Edytowane 11 Czerwca 2015 przez NeoCM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Słabo znam angielski i nie wiem co robić wszystko według tego poradnika i w tym momencie stanąłemPosiadam rom-a z tej stronyhttp://forum.xda-developers.com/g2-mini/development/rom-cm-11-unofficial-d620-to-test-moment-t2852497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 bo potrzebne sa sterowniki do telefonu i najlepiej LG soft (oba z strony LG sciagniesz) wtedy nie ma nigdy konfliktów czy problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Koledzy nic nie pomaga. Czyżbym utknął w CM 11 i nie mógł wrócić do dawnego rom-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Sprawdzałeś na innym komputerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Posiadam jeden komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Rodzina, znajomi, koledzy? Ktoś musisz Tobie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Skąd takie założenie że to wina PC, Sadze że przyczyna może być w tym iż w cm 11 nie mogę w opcjach USB znaleźć "Oprogramowanie LG" a w większości poradnikach jest to napisane. Jak wprowadzić lg d620 w download mode ? mając custom rom wgrany (cm11) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 wgraj stock przez OTA i powinno ruszyć, CWM to relikt, wieczne dziurawy i konfliktowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Posadam TWRP nie wiem czy dobrze napisałem. Spróbuje i odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxprzemo Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Download modę działa na cm11 i na każdym custom romie. Wystarczy wyłączyć telefon a następnie podpiąć go do kabla USB trzymając przycisk głosu w dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 @Provectus co to ten ota ? Skad moge go zdobyc i jak sie nim posługiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 wgraj lg softem OFICJALNYCH zdalnie wersje zogdna z twoim IMEI telefonu (sam dobierze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 No tak próbuje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 nie zupełnie, ty wgrywasz przez KDZ, a ja mówie przez LG zdalnie, to dwie różne kwestie... oficjalnie to podpinasz pod LG Suport Tools i niech sam sprawdzi najnowsza dostepną wersje i pobierze a KDZ to wybranie samemu roomu i wgranie przez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakuku Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Koledzy już zrobiłem stock ... wystarczy w cm 12 wyłączyć telefon trzymać volume + i podpiąć kabel, telefon uruchamia sie w tryb download mode i wtedy bez żadnych przeszkód nasz kdz instaluje stock x_x @maxprzemo byłeś blisko tylko że vol musi być do góry a nie tak jak napisałeś na dół Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szymczyk Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Tak jak pisze Bakuku trzeba zrobić. U mnie trzeba było zmienić na inny port Usb w komputerze, dopiero wtedy załapał. A tak to bez problemu zainstalowałem sobie soft do niższej wersji. Bardzo dziękuję za świetny poradnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin246 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dobra ja mam lekkie kłopoty i nw co robić -,- zrobiłem wszystko dobrze co w instrukcji powyżej ale po skończeniu wgrywania androida pokazuje mi logo LG i tak w kółko i teraz nw co robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Uruchom w trybie recovery i zrob wipe data 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin246 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tak właśnie myślałem ale nie mogę wejść w tryb recovery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 A wejdziesz w tryb download? Jak wejdziesz wpisz na pc komendeFastboot reboot recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin246 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 dobra za setnym razem udało mi się wejść w factory reset więc dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajols Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Panowie zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem i zawiesza mi się na logo :/ nie mogę wejść w tryb recovery :/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 @jajols jak to co Ci w innym topicu pisałem, nie pomoże, to spróbuj wgrać inne custom recovery i przez nie zrobić wipe, potem reflash Kitkata od nowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papik38 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 O 22.04.2015o20:59, Wiedzmin246 napisał: Dobra ja mam lekkie kłopoty i nw co robić -,- zrobiłem wszystko dobrze co w instrukcji powyżej ale po skończeniu wgrywania androida pokazuje mi logo LG i tak w kółko i teraz nw co robić.... Panowie mam to samo , i nie mogę nic zrobić. próbuje włączyć trym down. ale nie działa edit: Udało się ! Taka mała rada dla wszystkich : zróbcie tak , mi to pomogło : "Hard reset/factory reset wykonujemy wciskając na wyłączonym telefonie vol down+power gdy pojawi się logo LG puszczamy power na ułamek sekundy (sekundę) i wciskamy znów power vol down cały czas mamy wciśnięte aż uruchomi nam się menu Factory reset wybieramy Yes, w następnym oknie również wybieramy Yes. Gotowe. " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi