NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Xperia Z1 Compact - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz :wersje CM 12 : http://download.cyanogenmod.org/?device=amamiGapps: https://s.basketbuild.com/gapps Instrukcja:Pobierz ROM i GappsWrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzeniaWyłącz/przejdź w tryb recoveryWykonaj pełne wipe systemuNastępnie zainstaluj ROM, następnie GappsReboot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentelmanv Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 testował ktoś?to jest wersja PL???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jest wersja PL spokojna głowa Oficjalna wersja aktualizacje są kilka razy w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentelmanv Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 spoko dzieki,a wogole da sie cm12 zainstalowac na z1 compact z sieci orange??wogole ten soft orange lol bateria dzien mi trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Orange zablokowało ci dodatkowo bootloader, a jego nie odblokujesz.. więc nie wgrasz CM12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentelmanv Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 i nie ma żadnej możliwości zebym go odblokował???,to co moge wgrac jeszcze na tego soniaka z orange,własnie wgrałem stock roma i smiga ale co jeszcze mozna wgrać co pojdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No nie ma. Możesz bawić się w serwisy.. ale mogą Ci uwalić słuchawkę na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentelmanv Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 te orange to jest jakies poje...w trzy piz.. makaraska zeby tak zblokowac moja wlasnosc zebym ja wiedzial wczesniej zanim kupilem tel z ich sieci..teraz juz bd wiedzial..ależ gniot niebywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tylko z sony są takie problemy.Nie wszystkie zdąrzą zablokować.Sprawdź status. Przejdź do jakiegoś poradnika z odblokowaniem bootladera, tam doszukasz się instrukcji sprawdzenia statusu (przez kody serwisowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentelmanv Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 juz to robiłem neocm, :"No"....świeci sie niebieska dioda na fonie a na kompie flashtool nie widzi nawet tel na kabelku.. jak sie jeszcze bardziej wku to se ku kupie z3 compact..powiem ci tak szczerze ze ciekawe te modyfikacje andka sa wczesniej sie tak nie interesowałem smartfonami,ale telaz widze kolejny temat do rozkminy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 polecam zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bąk Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Właśnie zainstalowałem CM12 i jak narazie jestem zadowolony. Trochę słaby jest aparat. System ma roota, ale po przyznaniu praw dla aplikacji nie działał. Ściągnąłem sobie betę Superusera i teraz jest wszystko cacy. System ma własne recovery, zastanawiam się czy nie lepiej mieć CWM. Czy jest sens i czy mogę z recovery wgrać CWM? Czy jest możliwość, żeby doinstalować dodatkowe języki? Często pisze po polsku i po angielsku, a system daje możliwość sprawdzania pisowni wyłącznie w jednym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 1. Zmienić CMW na inne możesz. Tylko wiesz.. nie na każdym będzie/ lub może działać rom na bazie Lollipop. 2. Co do języków.. hmm musiałbyś mieć tłumaczenie.. ale z nim ciężko. Zauwazyłem, iż są aplikacje, które blokują obce języki.. zobacz w google play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bąk Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Można ściągnąć klawiaturę z Marketu różne klawiatru, pytanie było głupie. Soft mogę polecić, ale potrzeba ściągnąć dodatkowy aparat i odtwarzać muzyki. Na zablokowanym ekranie pojawił mi się napis Brak Usługi, telefon dzwonił itp. dopiero włączenie i wyłączenie trybu samolotowego poprawia systuację. Ogólnie dziękuję za pomoc i rady przy zmianie softu. ------------- Po pół roku korzystania z softu stwierdzam, że jest on bardzo prądożerny i przy sporadycznym korzystaniu na Z1C bateria znika w ciągu jednego dnia. Czasem aktualizacja poprawia systuację, czasem pogarsza. Spróbuję czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi