NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Xperia Z1 - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloaderod @beep Pobierz :wersje CM 12 :http://download.cyanogenmod.org/?device=honamiGapps: http://gapps.cyanogenmod.pl Instrukcja:Pobierz ROM i GappsWrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzeniaWyłącz/przejdź w tryb recoveryWykonaj pełne wipe systemuNastępnie zainstaluj ROM, następnie GappsReboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Działa aparat? daj jak masz możliwość o jakąś listę działających i niedziałających funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Musi.Wersja oficjalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 i teraz tak myślę czy instalować czy nie, nieoficjalne wersje nie miały funkcji szybkiego pisania, sporo bugów było poradzi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 dziś wyszedł ten rom od cm.Pewnie niewielka ilość osób go dopiero testuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 A co mi tam zainstaluje i się podzielę opinią nie wiecie czy jest możliwość aktualizacji przez OTA? (jak wyjdzie nowa wersja)Dobra Chłopaki, jak na razie cudo, czego mi brakuje? szybkiego pisania ale i tak cukiereczek co do design'u czekam na resztę opinii) ogólnie podoba mi się, zobaczę co jeszcze jest nie tak i opiszę jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VexelZ1 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witajcie, mam problem!Mam wersje 534, odblokowany bootloader, rootuję przez vroot albo iroot. potem chce instalowac cm12fastboot flash boot boot.img (oczywiscie wyciagniete img z cm12)potem fastboot rebootwlacza mi sie jakies cyanogenmod recovery - nie te co instalowalem wczesniej(mniejsza o to?)i daje apply update wybieram moj rom cm12.zip i sie insyaluje, potem lashuje gapps i wlaczam. tylko tu jest problem - ZAWSZE trace imei i musze wracac do 534 i w kółko...czytalem o przywracaniu nvram ale mi nie działa-nie robi kopii..Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Powinieneś zainstalować dualrecovery z najnowsze.. lub twrp wersji 2.7.0.x lub nowsze. Na tym powinieneś zainstalować CM 12 I jeżeli tu wystapi bootloop, to dopiero ten plik z boot.img 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VexelZ1 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie moge tak zrobić, bo jak chce instalować to pisze mi errorthis package is fo device: C6902, C6903, C6906, C6943, honami. This device is: . (probowalem raz jeszcze i wczesniej pojawialo sie togari-Z Ultra) gdy robie recovery to zmienia mi urzadzenie. pobrałem nowe, ale po zainstalowaniu cm nie bylo imei ;/Teraz:Wgrywam teraz 14.1.G.2.257Potem rootuję(czym - iRot /vroot może być czy inaczej?)wgram recovery-jakie, mam te tutaj z forum DooMLoRDapotem wipe data i razu flashuje cm12, tak? i jak sa bledy to boot.img?a jak nie bd imei to co robic? edit: nie moge instalować cm bo pisze w recovery, this package is fo device: C6902, C6903, C6906, C6943, honami. This device is: . mozecie napisać z jakiego systemu i jak krok po kroku robiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zrób unroot programem którym zrobiłeś roota, i zastosuj się do tego poradnika Jeżeli dobrze wszystko zrobisz to zastosuj się do instrukcji instalacji cm12 i finito napisz w razie problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi