beep Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Resurrection Remix - to ROM został oparty na CM, Slim i Omni oraz oryginalnym Romie Xperii. RemixROM tworzy to co niesamowite, połączenie wydajności, dostosowywania oraz mocy nowych funkcji dodając je bezpośrednio do urządzenia.Wiele rzeczy, które w poprzednich wersjach były manipulowane z modami, są teraz włączone domyślnie w ROM tak więc, Zapraszamy! Specjalne podziękowania: Zespół CyanogenMod.pl;Zespół CyanogenMod.org;Zespół OMNI;SLIMROMS;I oczywiście do wszystkich Supporter'ów !Zapoznaj się zanim zdecydujesz się na kolejny krok! * Instalując ten Rom, tracisz gwarancję! * Forum.Cyanogenmod.pl nie ponosi odpowiedzialności za Ucegłowienie twojego Smartphone oraz karty SD!* Nieodpowiednie zastosowanie się do instrukcji instalacji Rom'u może wywoływać szybszą utratę energii bądź wyrzucanie z poszczególnych aplikacji!* Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, sprawdź opinię innych na temat Rom'u!* Wgrywając owy Rom wyrażasz zgodę na zastosowanie zmian w twoim Smartphone! Wymagania:- CWM/TWRP- Odblokowany Bootloader Główne funkcje Rom'u: -Dark Material Theme-Quick-Smart Pulldown-Buttons-Battery mods-Heads up-Lockscreen Shortcuts-ClockColor options-Statusbar clock customization + second + fonts-Network traffic monitor-Toast animations-Add changelog-Listview animations-Navigation bar dimensions-Add Weather display to status bar header-Quick unlock-Overall Speed up system-Amazing Battery Life-Brand new music and audio fx app from cyanogen-Included all cm 12 features-And MORE.. Bugi:- Brak Download: Rom:https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=22875 Gapps:http://gapps.cyanogenmod.pl Instrukcja Instalacji: - Pobierz Rom oraz Gapps;- Zrób kopię zapasową;- Rekomendowane: Full wipe i Factory reset;- Flash ROM za pomocą ClockworkMod lub TWRP;- Flash Gapps;- Reboot;- Skończone! Właśnie zainstalowałeś Rom Resurrection Remix Lollipop v5.2.9 Zmiany:https://gist.github.com/westcripp/8874051 Ostatnia aktualizacja Rom'u:31.03.201515.03.201521.01.201520.01.201516.01.201507.01.2015 NOWE SS'Yhttp://imgur.com/a/mEdrS Zaciągnięte z:http://forum.xda-developers.com/xperia-z1/development/xperia-z1-resurrection-remix-lollipop-t2996238 Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez beep Aktualizacja 08.04.2015 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punk Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 a kamera w ogóle nie działa? i jak jest ze zużyciem ramu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Co do kamery to jest mały problem ponieważ owszem aplikacja się włącza lecz nie wyświetla namierzonego obrazu (black screen) autorzy RRemixRom dbają o swój projekt wydając częste aktualizacje, minusem jest to że trzeba robić je ręcznie, ale z tego co się dowiedziałem z wiad prywatnej do końca stycznia będzie jeszcze 2 aktualizacje z czego jedna większa w której już nie powinno być problemu z aparatem, zobaczymy czy dotrzymają słowa ;P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punk Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 niedługo przecież sony powinno wypuścić swoją wersje :3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Owszem wypuszczą na początek lutego dla Z3 pod koniec lutego pewnie Z2, a marzec/ kwiecień pewnie będzie dla Z1 więc poczekamy sobie trochę ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 1. wątek dotyczy romu resurrecrtion. Ps. już jest dostępna wersja 5.8.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Co do romu i gapps są podane oficjalne linki więc one są aktualizowane przez autorów tematu na xda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Już jest 5.3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Szybszy jesteś od samych autorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wczoraj była aktualizacja. ^^ Note 2 na tym śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Już uruchomili aparat w note 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Aparat oparty jest na google lub na cyanogenmod camera.Więc działa.Jakoś nigdy nie miałem problemów z aparatem nawet w wersjach beta. Pomijając alpha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin5006 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 witam, a jak wgrać recovery które ma backup?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witaj,bardzo chciałabym zainstalować ten rom ponieważ ihacker mi się nie podoba, a po instalacji tego romu ciągle mam czarny ekran i telefon się nie odpala czy muszę jakiegoś krenela wgrywać jak tak to proszę o podanie jakiego,dla laika.I jakby ktoś miał ochotę przydał by się post z krenelami i opisami do nich faja sprawa by była.Na wt11 ogarniałam wszystko poradniki pisałam a z1 mam od dwóch dni zdążyłam odblokować bootloader i zrotować. a dziś zainstalować ihacker gdyż tego jednego w wątku autor od razu podaje kernela z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Instalacja przebiega bez problemów? Żadnych błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 tak wszystko robiłam dobrze kernel miałam z ihacker wszystko dobrze było i na koniec zamiast uruchom ponownie dawałam wyłącz i uruchom robił sie czarny ekran podświetlany i juz nie reagował i tak za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jeszcze raz wszystko zrób:rootrecovery rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Właśnie to zrobiłam i jest to samo i hacker od razu działa a ten nie,nie trzeba do niego kernela żadnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Podczas instalacji tego romu pewnie wyskakuje coś. Sprawdź dokładnie. Może wersja recovery jest nie poprawna. Spróbuj Cyanogenmod 12 [Xperia Z1] CyanogenMod 12 - oficjalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Zaraz sprawdzę :-) cm12 zainstalował się i uruchomił normalnie,to już nie wiem o co chodzi:( no i teraz już nic nie mam nawet roota, podczas rotowania wyskakuje mi takie cos co zrobiłam źle? http://scr.hu/2g50/mxp4a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Chodzi tu o to że przy instalacji Cyanogenmod'a 12 tracisz root'a, sam go niedawno ponownie instalowałem i żeby ponownie móc zdziałać ze swoim smartphone musisz zainstalować na nowo niebrandowany/brandowany (zal. od cb) rom po czym przeprowadzić root'a kernel'ów pierwszy to .108 potem rookitxperia poczym kolejny kernel to .157 i dualrecovery i potem owy rom z poradnika krok po kroku, czytałem o twoim problemie i przeprowadziłem świeżą instalację tego romu i all działa jak należy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 ale caly czas wyskakuje mi error device unauthorized,w dualrecovery to samo error device unauthorized:( dziękuje nie jestem blondynką ale chyba za głupia na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 a co chcesz zrobić z tym telefonem?Podłączasz go do programu od sony>? A modyfikowałaś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuspl Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 chce wgrać rom w z postu którym piszemy bo ten mi się podoba bo dużo w nim czarnego tak jak w sleam tylko tam dużo błędów jest z aplikacjami ale we flashtoll i dual recovery wyskakuje mi ten sam błąd nie mogę go juz zrotowac po cm12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Opisz mi co zrobiłaś. Jaki rom wgrałaś. Zaraz znajdziemy rozwiązanie.. ja już coś podejrzewam.. ale muszę się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi