XQS Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Root telefonu wykonujesz na własną odpowiedzialność nie odpowiadam za szkody jakie mogą powstać po rootowaniu.Wersje oprogramowania na jakich można wykonać roota to 10A i 10B (Play,Orange)Jeśli masz inną wersje oprogramowania skorzystaj z tego poradnika http://[link nie zgodny z regulaminem]/Kaxya aby zainstalować wersje systemu którą można zrootować.Nie pisz postów typu : Mam 10F czy moge zrootować?1. Włączamy Debugowanie USB: Ustawienia -> Opcje dla programistów -> Debugowanie USB2. Włączamy Nieznane źródła Ustawienia -> Zabezbpieczenia -> Nieznane źródła3. Wyłączamy antywirusy (jeśli macie zainstalowane)4. Podpinamy telefon do komputera w trybie Oprogramowania LG powinna się partycja LGAutoRun na której są sterowniki i musimy je koniecznie zainstalować.5. Pobieramy tą wersje skryptu i rozpakowujemy:Root_with_Restore_by_Bin4ry_v186. Upewniamy się że telefon jest w trybie Oprogramowania LG i jest podłączony do komputera.7. Uruchamiamy jako administrator plik RunMe.bat w folderze do którego wypakowaliście paczkę. (jeśli pojawiają się błędy to uruchom program normalnie, nie jako administrator)8. Kiedy otworzy się konsola i zapyta nas o tryb wpisujemy: 1 (i wciskamy enter)9. Na telefonie powinien pojawić się komunikat o przywróceniu ustawień, NIC NIE WPISUJEMY w rubryczki, potwierdzamy przywrócenie ustawień.10. Po wyświetleniu komunikatu potwierdzającego przywrócenie ustawień wciskamy enter i czekamy, telefon powinien się zrestartować, tapeta zmieni się na domyślną.11. Twój telefon jest zrootowany FAQ:Jeśli masz problem ze sterownikami: http://forum.android...iki-mtp-235500/Jeśli chcesz zaktualizować zrootowany telefon użyj tej aplikacji http://[link nie zgodny z regulaminem]/Kay7d aby zabezpieczyć root w trakcie aktualizacji.Pozdrawiam ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Xtra tutek - dzięki Działa - potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reven83 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Tutek zachęcający i zastanawiam się nad opcją zrootowania telefonu, ale ponieważ tel jest nowy, to fajnie gdyby na wypadek ew. konieczności wysłania telefonu do serwisu, można byłoby zrobić unroota. W jaki sposób to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ja mam tak. Mam oprogramowanie 10a, w każdej chwili mogę zaktualizować do wersji b. I teraz ode mnie zależy, jeżeli dam ota kiper (nie wiem czy poprawnie napisałem) to root pozostanie, jak nie to przepadnie.Mechanizm unroot jest banalny. wytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaslo96 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jestem w tych sprawach kompetnym laikiem i czy mógłby mi ktoś dokładnie opisać 4 punkt. Z góry dziękuje i mam jeszcze jedno pytanie czy po zrobieniu roota od razu będę mógł przenosić aplikacje na kartę SD np. przy po mocy App 2 SD Pro czy muszę jeszcze coś zrobić? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Pkt.4 jest banalny. Podpinasz Fona, i instalujesz to co się wyświetli. Jeżeli masz zainstalowane sterowniki to powinien nie wyświetlić nic. Co do ap2sd to nie ma póki co prostej metody. Należy wpisać skrypt- ale ja się w to nie bawiłem.wytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaslo96 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Robie wszystko jak w insrtukcji. Wszystko idzie normalnie po potwierdzeniu przywrócenia ustawień telefon się resetuje, ale roota cały czas nie mam. Jaka może być tego przyczyna? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie masz oprogramowania 10a- tutek w innym temacie.wytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XQS Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Aktualizacja głównego posta ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frubel Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dlaczego po nacisnięciu :1 w konsoli , telefon nie resetuje mi się ? Prosze o odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dlaczego po nacisnięciu :1 w konsoli , telefon nie resetuje mi się ? Prosze o odpowiedz .A o to odpowiedź:1. Włączamy Debugowanie USB: Ustawienia -> Opcje dla programistów -> Debugowanie USB2. Włączamy Nieznane źródła Ustawienia -> Zabezbpieczenia -> Nieznane źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwol1990x Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam mam problem proboje zrobic ten magiczny sposob ale nie wychodzihttp://imgur.com/SbFdka5pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROplayaPL Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Mi się w nieskończoność ładuje running... gdy przywracam tą kopie zapasową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Czy telefon ma włączony tryb debugowania w ustawieniach ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROplayaPL Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 No właśnie w tym sęk że ma włączony wczoraj chciałem sobie zrootować telefon ok. Odpalam to Oprogramowanie LG i na kompie włączam LGautorun no i pojawia się komunikat że musze pobrać Lg Suite czy jakoś tak dobra pobieram , instaluje i dzisiaj odpalam LGautorun z nadzieją że zainstaluję te sterowniki i gdy włączam to te sterowniki odłączają się i pojawia się instalacja tam oprogramowanie urządzenia i pojawia mi się urządzenie LG P760 jako tam między innymi instaluję się :Urządzenie Kompozytowe USBLGE AndroidNET USB MODEMLGE ANDROIDNET USB SERIAL PORT (COM10)LG P760ANDROIDNET SOONER SINGLE ADB INTERFACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Czyli w końcu masz sterowniki brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graniasta Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 @PROplayaPL u mnie dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi