edek78 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Witam czy Rom posiada pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak posiada język polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek78 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak posiada język polski.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaddrian x Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Na xda autor napisał:Whats working:All whats neededNie wiem jak u was ale u mnie kamera nie działa. Nagrywa, ale obraz jest zepsuty, widać tylko jakieś zielone paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 @xaddrian x spróbuj google camera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaddrian x Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Nie ma google camera na L5, pobrałem .apk z neta ale wyskakuje błąd podczas instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 no to nie wiem, retrica camera? czy jak jej tam, albo HDR Camera, zobacz po prostu czy na innych aplikacjach działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessX Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam, instalacja przebiegła w 100% OK. Telefon działa, bez zarzutu, póki co drugi dzień i mam 60% bateri. Dla porównania na Androidzie 4.4.4 3-4h i pusta bateria. Mam prosbę, czy mógłby ktoś wrzucić link do pobrania GAPP'sów? Miałem wersje na 4.4.4 , znalazłem na 5.0.x ale niestety na tą wersję5.0 nie mogę znaleść. Proszę o link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 prosze http://gapps.cyanogenmod.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessX Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Pominę fakt mojego (hmm jak to nazwać by się nie pogrążyć....głupoty ). Dziękuje za link i tak szybką odpowiedź. To się ceni . THX P.S Pobrać wersję na 12? Mam problem, gdy chcę napisać sms lub dodać coś do kontaktów, wychodzi mi komunikat że klawiatura Google zostala zatrzymana i nie wysuwa mi sięta klawiatura i nie moge pisac ;/. Reboot telefonu nie pomaga ;/ Oraz nie ładuje mi telefon przez ładowarkę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 co do klawiatury to polecam pobrać alternatywną z marketu, http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/5002-pobieranie-aplikacji-na-komputer-bezpo%C5%9Bredni-z-google-play/a co do ładowania to pierwsze słysze o czymś takim, a w twrp wyświetla Ci że ładuje? sprawdzałeś wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessX Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Odnośnie problemu z ładowaniem...okazało się że kabel poprostu mam uszkodzony, wziąłem inny i bez problemu ładuje.Dodam że zainstalowałem Androida w takiej kolejności 1. Wipe 2.Kernel 3.Android 5.0 4. Basebandv10 [mimo iż poprzednio miałem v20 ale tel nie chwytał zasięgu] Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 A jak myślisz? jak byś coś źle zrobił byś miał cegłę bądź pół cegłę więc, raczej wszystko dobrze zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessX Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wolałem się upewnić czy może przez to klawiaturka zaszwankowała . A i ostatnie pytanie: Gaapsy są obowiązkowe? Bo ja zainstalowałem wersję na CG 12 czyli gapps-lp-20141212-signed. Super że tak szybko odpowiedź można tutaj uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Gaapsy są opcjonalne, tylko wtedy nie będziesz mieć sklepu playa tak na marginesie polecam Ci poczytanie tego poradnikahttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4719-40-jak-odlagowa%C4%87-swojego-androida/niby takie proste porady ale naprawdę potrafią ułatwić korzystanie z urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessX Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Ok podsumując. Instalując Androida i Gappsy na 5.0 klawiatura się wyłączała po starcie że nawet hasła do sieci WWW nie mogłem wpisać. Póki co, zainstalowałem Androida + Usługi Google z PlayStore i wszystko działa. Prócz filmów nagranych przez kamerę . Dziękuję serdecznie za pomoc i link do poradnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Proszę bardzo, po to tu jesteśmy by pomóc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitkowata Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Project L BETA Android 5.0 Tak przedstawia się wygląd: Pobierz:L5 [E610/E612]: ROM: Download Project L Weekly ReleaseKernel: Deep Sleep + OverclockGet the baseband for L5 from here! W oficjalnym wątku autor informuje iż rom powinien działać poprawnie, a wszystkie niedogodności prosi zgłaszać. Instalacja:Boot to Recovery Wipe Data and Cache Wipe Dalvik Cache Flash ProjectL.zip Flash v10 baseband Rebootźródło: http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7/development/l5-l7-project-l-t2827817Witam, mógłby ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to wszystko zrobić? Z tym rootem, botloaderem - wgraniem softu i wgl.Przyznaję, jestem mega zielona w tym, a chciałabym się w końcu nauczyć. PRoszę o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 najpierw robisz to http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/847-lg-l5-odblokowanie-bootloadera/potem wejdź do custom recovery (http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/541-l5oblokwanie-bootloadera-i-wgranie-recovery/) a potem zrób wipe data i cache, oraz dalvik poczym sflashuj pliczek, nie wiem, dokładniej wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitkowata Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 najpierw robisz to http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/847-lg-l5-odblokowanie-bootloadera/potem wejdź do custom recovery (http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/541-l5oblokwanie-bootloadera-i-wgranie-recovery/)a potem zrób wipe data i cache, oraz dalvik poczym sflashuj pliczek, nie wiem, dokładniej wytłumaczyć?"wipe data i cache, oraz dalvik poczym sflashuj pliczek, " to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Czyli masz wgrać rom lub inny plik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitkowata Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Czyli masz wgrać rom lub inny plik.Edit: jednak zadziałało, mój błąd. Teraz mam takie pytanko.. Bo zainstalowaniu cały czas są takie "wirujące kolorowe kropki" i czekam już od kilku minut, tak jest za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 A przez android terminal probowałeś?sureboot recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitkowata Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) A przez android terminal probowałeś?sureboot recovery Problem w tym, że telefon zatrzymał mi się na tych "wirujących kropeczkach" i nie rusza. Wgrałam na sdcard kernel i rom. Po wejściu w recovery mam opcje -reboot system now- install zip from sdcard-install zip from sideload-wipe data/factory reset-wipe cache partition-backup and restore-mounts and strage-advanced Najpierw wzięłam wipe data/factory reset, następnie wipe cache partition, później install zip from sdcard i zainstalowałam kernel i następnie rom. Żadnych błędów nie było - zainstalowało się.. Tel się zrestartował po czym wyświetlił się komunikat Więc wzięłam zrestartowałam.. Nu i włączył mi się.. Tylko taki problem jest, że telefon w ogóle nie reaguje na dotyk.~ Śmieszne pytania, ale zawsze robiłam przez KDZ - Edytowane 25 Lipca 2015 przez Pawliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 A ty masz telefon pierwszej generacji, czy drugiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi