NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Aktualizacja do wersji RC2 Lista zmian: source synced to CM11 M12switched to pico kernel, ION buildported ION changes to golfu boardnew graphics libraries, latest that support our boardported golfu panel driver to pico kernelswitched to kernel XZ compressionswitched to display-caf - TeamHackLG with patchremoved a lot of legacy repos - only frameworks_av needs to be replaced nowusing CM11 chromium webview - applications that call evaluateJavaScript work nowupdated touchscreen driverssimplified camera build Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Gruszkiewicz Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Działa świetnie, ważne żeby mieć recovery obsługujące SELinux oraz wgranie kernela z paczki bo inaczej będzie się kręcić bez końca(miałem kernel od cm10) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cieszymy się, że jesteś zadowolony z działania. Dziękujemy za wyrażoną opinię i małą instrukcję w razie problemów, którą zacytowaliśmy do pierwszego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Encryption Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Jestem mile zaskoczony szybkością i stabilnością ROMu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 @Encryption dzięki za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndroidGuyPL Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ten ROM jest super tylko czekać na CM12 na ten telefon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajuuk Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wczoraj przetestowałem RC2 i udało mi się uruchomić CM11. Zgodnie z tym, co zauważyliście, TWRP nie daje sobie rady z tym ROMem, ze względu na brak obsługi uprawnień selinuksa (chociaż to dziwne, bo w dokumentacji TWRP uważają, że powinno działać). System wgrał się dopiero przez philz 6.59. Wszystko działa, ale mam dwa zastrzeżenia. Przede wszystkim słabsza wydajność względem CM10.2 - ogólnie rzecz biorąc responsywność GUI i czas ładowania aplikacji. Częściowo rozwiązałem ten problem przez wyłączenie animacji. Druga sprawa to krótki czas trzymania baterii w trybie czuwania. Nie zaliczyłem jeszcze całego cyklu, ale już widzę, że po bezczynnej nocy telefon pochłonął 30% baterii. Żeby było jasne - przy wyłączonym wifi i wyłączonej lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Spróbuj czegoś z tego działu http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum/1015-optymalizacja-telefonu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 dodałem link do nowszej wersji: CM 11 M12 (m.in poprawki bluetooth) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajuuk Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzięki za info, przepaliłem skrypty z V3--SupremacyScript. Co prawda nie widzę zauważalnej poprawy w wydajności, ale to niewielki problem w porównaniu z kwestią zasilania. Po 20h od pełnego ładowania zostało tylko 44% baterii, dodam, że przy doskonałym wykresie wybudzania i dostępu do sieci gsm. Widziałem na XDA jakieś wątki na temat "CM11 battery drain" i chodziło o nie wyłączający się czujnik odległości, ale to chyba już nieaktualne. Macie jakieś pomysły? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Encryption Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam. Prosze o wrzucenie Gaaps w wersji nano, poniewaz na stronie nie mozna ich znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2604991tu masz coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Encryption Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Pelikan, dzieki. Mam problem z ROMem, mianowicie wystepuje on z odblokowaniem ekranu - trzeba zbyt dlugo czekac. Ktos, to ma zainstalowany owy rom ma z tym problem? Moze da sie jakos przyspieszyc te funkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 @Encryption wgraj apke nofrills cpu control, może pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi