NeoCM Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 [Desire 500][single sim]U.F.O DDK[19/10/2014] Jest to rom dla posiadaczy Desire 500 Info o romie: deodexeddesensedbusyboxpreinstalled SuperSUsome system part changed to KitKat style Wymagania:Odblokowany bootloaderROOTCWM/TWRPrekomendowany kernel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2752625 Pobierz:http://www.mediafire.com/download/l2oa5dsd5vq4cbu/Ufo_1.32_b1.zip Instalacja:Pobierz ROM Wrzuć go na kartę pamięci Wyłącz telefon Uruchom tryb recovery Wykonaj pełne wipe Zainstaluj ROM Rebootxda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2795347 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Makara Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 telefon sam się wyłącza i włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Spróbuj full wipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Makara Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 działa ok ale jest jeden minus nie mozna ustawić aby karta sd była pamięcią główną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Łachman Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Hej, zrobiłem wszystko według tego poradnika, wgrałem dedykowanego kernela pod tego ROM'a, wszystko ładnie się instaluje przez CWM, aczkolwiek po reboocie system zostaje stockowy, ktoś wie czego to moze być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 W Recovery zobacz czy masz monut system i monut data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcyś PL Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 mam problem bo zainstalowałem tego roma ale tele się wyłącza i włącza zrobiłem full wipe i nie wiem czy przyczyną resetowania się tele nie jest to że nie wgrałem tego kernela bo nie umiem. jeżeli to może być przyczyną to prosze o jakieś instrukcje na temat instalowania kernela.z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Instrukcja instalacji (Kernel):- pobierz ostatnią wersję boot.imgVersion 8: bez oc - boot8_no_oc.img, oc boot8_oc.img- uruchom telefon w fastboot mode- otwórz konsolę CMD- przejdź do folderu zawierającego boot.img- wpisz w konsoli fastboot flash boot boot8.img- przejdź do recovery- wipe cache oraz dalvik- cache- jeżeli jeszcze nie masz root'a, najwyższa pora go mieć - flash SuperSU lub superuser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andkwa Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witam proszę o link do CWM lub TWRP pod ten model nie mogę nigdzie znaleźć ,są tylko pod dual sim ale nie działa na tym modelu .Kopię już kilka dni i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A ten temat patrzyłeś? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3169-desire-500-twrp-recovery-2700-nieoficjalny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Bartek Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 W Recovery zobacz czy masz monut system i monut data Mam podobny problem i przy próbie mount system dostaje Error mounting /system pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 1. sformatuj kartę2. najlepiej wykorzystaj inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msos1 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 mam problem zainstalowałem ufo przez recovery i zfleshowałem kernela przec cmd ale tele się nie włącza tzn. zaczyna się uruchamiać (kręcą się kropki) ale w pewnym momęcie się zawiesza i koniec wyłącza się i tyle porsze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wgraj jeszcze raz rom, potem daj wipe'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 O 14.05.2015 at 23:22, PeliKan napisał: Wgraj jeszcze raz rom, potem daj wipe'y Hej! Wybacz, że cytuję ale widzę że jesteś gramotny w tym ROM'ie. Mianowicie zrobiłem już roota, recovery i bootloadra (mam TWRP oraz preferowanego Kornela) Telefon momentami wiesza się na ładowaniu samego systemu (logo romu) ale udało mi się to w jakiś niewiadomy sposób naprawić i odpala normalnie. Ale nie mogę połączyć się z siecią Wi-Fi. Odrzuca ją ze względów na słabe połączenie (w informacjach połączenie o doskonałym zasięgu). Wysypał mi się orginalny soft i musiałem zmienić a nie znalazłem orginalnego i teraz same problemy. Jesteś w stanie mi coś doradzić? - Internet z karty sim też słabo działa... Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 @Gruby https://drive.google.com/file/d/0BzI9aarZFlOobW9CWDFVc3VYMEU/edit to wypakuj do /Sdcard /clockworkmod /backup i przywróć kopię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thehubertpl125 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jest na Dual Sim wersje ? czy musze siedzieć z JB na stałe / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Pisze w temacie single sim Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi