NeoCM Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 [Xperia Z3] ROOT Uprawnienia administratora dla naszego urządzenia.Robisz to na własne ryzyko. CWM Recovery: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3014-xperia-z3-cwm-based-recovery-6047/ Nie koniecznie odblokowany bootloaderPobieramy plikWrzucamy go na kartę pamięciWyłączamy telefonWłączamy tryb recoveryInstalujemy plikRebootOpcjonalnie pobieramy z Google Play bussybox installerOtwieramy aplikację i doinstalowujemy plikiKoniec.http://download.chainfire.eu/567/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.13.zip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Gaffke Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam. Ktos to juz robil bez odblokowania bootloadera? Moja z3 jest z vodafone uk i nie ma mozliwosci odblokowania bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 No roota zrobisz. Sprawdź czy to działa..bo ja nie jestem pewny.. czy dobrą metodę napisałem kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reseller Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam,nie bardzo rozumiem instrukcję. Zanim przystąpię do uceglenia telefonu wolę się upewnić. Root wymagany np do TitaniumBackup, bez odblokowania bootloadera. Pobieramy plik - czy to ma być SuperSU z sekcji pobierz?Wrzucamy go na kartę pamięci - to rozumiemWyłączamy telefonWłączamy tryb recovery - przez VolUP+power?Instalujemy plik - SuperSU?RebootOpcjonalnie pobieramy z Google Play bussybox installerOtwieramy aplikację i doinstalowujemy plikiKoniec.No ale w wymaganiach jest CWM, przechodząc do sekcji CWM jest napisane, że do wgrania CWM wymagany jest odblokowany bootloader!!!To w końcu odblokowany bootloader jest wymagany do Roota czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie jest ogółem.Ale ...musisz podmienić Kernel z CWM ..i na tej podstawie można wgrać ROOT-a.A jeżeli zmieniasz kernel..wymagany jest odblokowany bootloader.Wiem pogmatwane to, ale nie było innego sposobu na ten czas jak wyszedł telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reseller Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź.Dotychczas bawiłem się Samsungami (dość mocno udzielałem się na [link nie zgodny z regulaminem]), tam to było prościej, no ale trzymając się zasad i manuali wszystkiego można dokonać :-)Piszesz, że na tamten czas... a na ten? Jest łatwiejszy i pewniejszy sposób na root w Z3 D6633 z mniejszym prawdopodobieństwem uwalenia telefonu? Przekopałem się przez mnóstwo manuali i ten powyżej wydał mi się najprostszy - no ale...Uściślając, nie ma możliwości roota Z3 dual bez odblokowania bootloadera.Czy żeby działał TitaniumBackup wystarcza root, czy musi być koniecznie odblokowany bootloader i inne cuda na kiju?Nie zależy mi na podmianie ROMa, chcę tylko odpalić Titanium i parę innych aplikacji, które go wymagają. Wiem, teraz ja się zapętliłem :-)Wg powyższego manuala root jest możliwy bez odblokowania, ale żeby tego dokonać trzeba bootloader odblokować. :-)Wydaje mi się, że gra nie jest warta świeczki - możliwość uwalenia telefonu albo części jego funkcji dla 3 programów nie ma wg mnie sensu (piszę o swoich wymaganiach), no chyba, że teraz jest możliwość dokonania tego "one click", a ja jeszcze nigdzie tego sposobu nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Wcześniejsze wersje Xperi Z łatwiej się rootowało.Tu jest nowszy boot i trzeba kombinować. Dlatego jest to tak zagmatwane. Nadmieniam, że Z3 ma tragiczny supprort - a tak na prawdę jego brak..Prócz 5 custom romów.. niczym nie przyciąga. Możesz próbować programami takimi jak kingo root czy vroot - może już rootują ten sprzęt (na dziś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reseller Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jeszcze raz dziękuję. Pobawię się. I dam znać jak poszło.VRootem odblokowywałem Samsung Galaxy ACE 3 LTE i szło całkiem dobrze.Znalazłem taki filmikhttps://www.youtube.com/watch?v=H8DVVg7pAqcale jestem zbyt ostrożny, żeby podawać numer telefonu w celu pobrania pliku do roota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 vroot Za free jest do pobrania.http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2108-vroot-szybki-spos%C3%B3b-na-root/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reseller Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Walczylem ze wszystkimi chyba odmianani VRoot, IRoot i innymi programami. Nic go nie rusza. Niestety. Poczekam na jakiegos rozsadnego i dzialajcego 1click roota do Z3.No nic. Czekamy na Andka 5.0 i powrót do zabawy w Root :-) Teraz odpuszczam, niech mi się zaktualizuje do 5.0 a później "się zobaczy". Mam nadzieję, że chłopaki z XDA już pracują nad Rootem dla Z3 z lizakiem na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Co nowszy system, to jest ciężej kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Później będzie żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi