Sky Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Witam kupiłem ostatnio nową baterię do mojej neo v i jest taki problem że cały czas pokazuje 100% a w pewnym momencie pisze nagle 0 i telefon się wyłącza, mam ICS tylko kernela mam Alliance, czym to może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Na sony ericssonach tak już jest ale starczy zmienic kernel i to pomaga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 kalibracja baterii sie kłania: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2963-podstawowe-zasady-u%C5%BCytkowania-baterii-do-laptopatelefonu-kalibracja-baterii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sky Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 kalibracja baterii sie kłaniapowiesz jak ją zrobić?kalibracja baterii sie kłania: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2963-podstawowe-zasady-u%C5%BCytkowania-baterii-do-laptopatelefonu-kalibracja-baterii/kalibracja tutaj raczej nic nie pomoże, to jest problem z licznikiem, wiesz jak go naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hyniek Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Co to za bateria? Jakaś podróbka? Może na początek zwykły wipe albo reset statystyk baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sky Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Co to za bateria? Jakaś podróbka? Może na początek zwykły wipe albo reset statystyk bateriifirmy ATRAX, reset statystyk baterii robiłem i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 statystyki NIC nie dadzą... to logii ogniw musisz zrobić kalibracje baterii, jesli nie pomoze to znaczy ze bateria ma niestabilne ogniwa lub ma je zużyte na poziomie 70-80% wiec wymiana baterii czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sky Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 statystyki NIC nie dadzą... to logii ogniw musisz zrobić kalibracje baterii, jesli nie pomoze to znaczy ze bateria ma niestabilne ogniwa lub ma je zużyte na poziomie 70-80% wiec wymiana baterii czekapowiem ci jedną rzecz że na oryginalnej baterii było normalnie aż w pewnym momencie sie tak zaczęło statystyki NIC nie dadzą... to logii ogniw musisz zrobić kalibracje baterii, jesli nie pomoze to znaczy ze bateria ma niestabilne ogniwa lub ma je zużyte na poziomie 70-80% wiec wymiana baterii czekawgranie custom roomu pomoże coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 1. bo baterie nową od razu kalibrować nie czekać, bo nieużywane ogniwa po 3 ładowaniach sa odcinane bezpowrotnie2. jak wina software tak, jak wina hardware - baterii to nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hyniek Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jeśli kręciłeś procesor to mogło mieć to wpływ na baterię i jej szybkie rozładowanie jak i zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 i szybsze odciecie ogniw, gdyż wymuszenie wiekszego napiecia na baterii niszczy strukturę ogniw lub sama ścieżke w telefonie do póki produkuja do danego modelu oryginalne baterie kupuje sie oryginały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Bzdury wyssane z palca co piszecie . Chłopak wrócił z cm 11 na ICS stock . Po takiej operacji w sony ericssonach tworzy sie bug który pokazuje 100 procent naladowania baterii tuż po podłączeniu zasilania. Należy w takim przypadku ładować przez kilka godzin pomimo że pokazuje 100 procent < -- tym sie nie należy przejmować. Potem go rozładować jak zawsze np przez granie itp. A jak padnie to go zostawić w takim stanie rozładowanego Przez całą noc . Miałem nie raz taki przypadek właśnie wracjaąc z cm 11 na stock 4.0.4. Zadne ogniwa nie są popsute skoro kupił nową baterie. Krecenie procka mogło by tylko zwiekszyć drenaż baterii albo przestalby sie uruchamiac fon ... Bzdury piszecie i się chłopak martwi.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 ja mówie że mogło a nie ze jest, to raz, jak taki objaw był u cb to znaczy że tylko kalibracja i ze mody rozwalają cały system struktur analizy... ale wiem z doświadczenia jak w SE ściezki padały (nie mówie o przypadku z tematu) Ps: nowa bateria oryginalna czy nowa zamiennik chinski o pojemnosci 4400mah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 To nie pisz o czymś co nie jest związane z tematem bo burdel robisz. ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 ja napisałem o możliwosci a nie diagnozie, bo na odległosć to mozna wróżyć a nie leczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 to jak nie wiesz to nie tykaj bo posujesz. Mama cie nie uczyła ?;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 mnie takze uczyła braku arogancji i logicznego myślenia ciebie też uczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 no widać ze cie uczyła braku logicznego myślenia. ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 za to ty z tego i tak nic nie wyniosłeś ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Wiem troche wiecej od ciebie dzieciaku a jak masz coś do powiedzenia to na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 dziekuje za odmłodzenie ^^ nie watpie że wiesz wiecej, ale arogancja zabija każde rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Moje jest skuteczne bo mam doświadczenie w ericssonach z seri Xperia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 rozwiązanie czy arogancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 mylisz pojęcia to jest rozwiązanie .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 rozwiązanie z arogancją? czy rozwiązanie z ocenianiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Podałem rozwiązanie do tematu . a arogancki to bede specjalnie dla ciebie bo robisz smietnik pod tematem piszac nie na temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Sky
Witam kupiłem ostatnio nową baterię do mojej neo v i jest taki problem że cały czas pokazuje 100% a w pewnym momencie pisze nagle 0 i telefon się wyłącza, mam ICS tylko kernela mam Alliance, czym to może być przyczyną?
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi