Provectus Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Mam problem z pobraniem z tej strony http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+Optimus+L7+II-Tutti-21.html.nic się nie dziejeKK masz w pierwszym poście, linki nie zawsze działają, robią aktualizacje strony i design... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Lub pobierz przez chomikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trumian Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Czy na ta chwile, oprogramowanie w linku jest najnowsze? czy wystepuje nowsza wersja? v20a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nowszej wersji nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 aktualnie 20a, grudzień/styczeń według LG ma wyjśc 20C ale na razie dla PL NIC nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasy11 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Wersja v20A to Android 4.4.2 a jaka jest 4.4.4,czy to będzie v 20C.Czy na LG P 710 jest dostępna? a może Android 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 20c to bedzie nadal 4.4.2 z nowym szyfrowaniem 5-poziomowym, optymalizacja lepsza i kilka bzdetów... z tego co LG pisało, nie planują wypuscić nic wyzej od 4.4.2 20C według LG ma wyjść do konca stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweloss Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Kontaktowałem sie mailowo z LG Polska, w sprawie aktualizacji 20c, która miała wyjść koniec grudnia 2014 a początkiem stycznia 2015. Dostałem odpowiedź, że nie przewidują aktualizacji do v20c dla P710, a co za tym idzie, LG znowu nie dotrzymało obietnicy. Co do samej baterii na KK, to będzie "zżerać" ją szybciej u każdego. Tak już jest zaprogramowany KK na P710. Moim zdaniem, Android 4.4.2 KK na P710 jest nie do końca stabilny, choćby dioda powiadomień zawieszać się lubi, jak i bateria spada znacznie szybciej, niż na 4.1.2 JB, czy też często zdarza się, że system Android zwalnia, czego nie było można uświadczyć na 4.1.2 JB. Ja w chwili obecnej zrezygnowałem z KK i wróciłem na JB, który lepiej mi służy do codziennej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Kontaktowałem sie mailowo z LG Polska, w sprawie aktualizacji 20c, która miała wyjść koniec grudnia 2014 a początkiem stycznia 2015. Dostałem odpowiedź, że nie przewidują aktualizacji do v20c dla P710, a co za tym idzie, LG znowu nie dotrzymało obietnicy. Co do samej baterii na KK, to będzie "zżerać" ją szybciej u każdego. Tak już jest zaprogramowany KK na P710. Moim zdaniem, Android 4.4.2 KK na P710 jest nie do końca stabilny, choćby dioda powiadomień zawieszać się lubi, jak i bateria spada znacznie szybciej, niż na 4.1.2 JB, czy też często zdarza się, że system Android zwalnia, czego nie było można uświadczyć na 4.1.2 JB. Ja w chwili obecnej zrezygnowałem z KK i wróciłem na JB, który lepiej mi służy do codziennej pracy.już jest dla hiszpani 20c p710 wiec dla PL to kwestia czasu, raczej sami nie wiedzą bo to PL, pomieszane z miksowaniem co do baterii: kalibracja każdorazowa przy wgrywaniu softu, i optymmalizacja usług i softu no i hard reset obowiązkowodioda, miewa takie problemy ale u mnie dosyc rzadko bodajze 2-3 razy od premiery 20a wiec sporo czasu mineło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweloss Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Oczywiście, że dla Hiszpani jest dostępny 20c od dłuższego czasu zapomniałem dodać. LG Poland nie kwapi się z wypuszczeniem dla Polski V20C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 LG nie robi softu, tylko udostepnia... raczej problem tkwi gdzie indziej... a ponadto p710 vs 713 to ten sam fon tylko przeznaczony na inny rynek przecież 20c hiszpański ma w sobie:English (UK and US)CatalaDeutschEspanolEuskaraFrancaisGalegoItalianoNederlandsPortugueswiec jest masówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweloss Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ale po raz kolejny zabrakło języka Polskiego na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 po PL nic nie znaczy, za duzo marketingu a za mało wartościowej informacji.. wiec rynek nic nie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 No a kto robi soft dla LG ? LG Tak to wygląda : Google wypuszcza firmware -> bierze go LG -> modyfikuje i dodaje aplikacje -> wysyła do Google celem sprawdzenia-> Google daje certyfikat na aplikacje + daje zgodę na wypuszczenie -> LG daje aktualizacje -> dostają go użytkownicy Tak to działa u każdego producenta telefonów.Dlatego Nexusy są pierwsze z wersjami softów, bo robi je Google lub za poleceniem producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 nie zupełnie tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweloss Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tak samo z pecetowymi grami - producent wypuszcza swój produkt, ale dla Polski już nie. Cóż, taki kraj, taka polityka Chwilowo testowałem 20c Hiszpańskiego na P710 - zmian większych nie zauważyłem, ale lepiej wyglądał, jak i troszku więcej opcji miał, niż 20a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tak wygląda. Adidas będzie robił firmware? Bez przesady.Każdy Producent ma swój dział i ten dział to wykonuje. Żadna firma nie pozwoli sobie na zewnętrzną firmę. Nie zależnie czy będzie umową obejmująca politykę prywatności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 tylko ze jak wgrywałes i cwm potem wrzuciłeś to wszystko co jest najwazniejsze straciłeś Tak wygląda. Adidas będzie robił firmware? Bez przesady.Każdy Producent ma swój dział i ten dział to wykonuje. Żadna firma nie pozwoli sobie na zewnętrzną firmę. Nie zależnie czy będzie umową obejmująca politykę prywatności. tutaj raczej 90% głosu ma google a LG ma najmniej dosłownie, tylko o kierunku docelowym może decydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Google ma 90% głosu? A to od kiedy? Sterowniki urządzeń etc. ma za zadanie przygotować producent. LG bierze tylko od Google projekt AOSP i go dostosowuje do swoich urządzeń. Nakładkę od LG kto robi? Google? Adidas (jak wspomniał Neo )? A może Nike czy Puma? Aj nieee, sorki, LG ma za zadanie stworzyć swoją nakładkę i dostosowywać ją do swoich smartfonów. Jedyne, co robi Google to udostępnia swój OTWARTY projekt i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ten który ma wieksze udziały na rynku, własność software no i kwestie dostosowania zawsze ma wieksze znaczenie... LG to tylko hardware sie moze zająć ale niczym wiecej... dlatego telefony mają w sobie tyle smieci google tak działa prawo marketingu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ACE!LG ma swój pododdział, który edytuje systemy Google`a i dostosowuje dla swoich urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ACE!LG ma swój pododdział, który edytuje systemy Google`a i dostosowuje dla swoich urządzeń.pod wątek google ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ale co wspólnego ma tutaj Google z LG? Jedyne, co robią Googlowcy to udostępniają system i mają już gdzieś, co z nim sobie LG będzie robić, żeby tylko nie naruszali danych zasad zawartych na piśmie. PS. Nie cytujemy poprzedniego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 To będzie koniec ot. Mylisz pojęcia.Nie ważne czy google ma głos czy nie. Daje swój produkt do obróbki. Obrabia go LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweloss Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 No to widzę, że temat poszedł na całego. Wracając do tematu. Na czystym Androidzie 4.4.2 KK zainstaluję root? Nie tak dawno jeszcze szukałem sposobu zrootowania czystego KitKata, ale przestałem już szukać. Coś wiadomo nt. rootowania czystego KK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi