Provectus Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 [LG L7 II] Rom L7 II V20A KitKat 4.4.2 Wymagania: LG KDZ Updater ROM Sterowniki do naszego LG Instalacja: 1. Pobieramy i instalujemy sterowniki LG Mobile 2. Pobieramy LG KDZ Updater 3. Wypakowujemy LG KDZ Updater i z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" instalujemy "msxml.msi" 3. Pobieramy najnowszy oficjalny firmware 4. Z folderu "KDZ_FW_UPD_EN" uruchamiamy "KDZ_FW_UPD.exe" z prawami administratora. 5. W programie ustawiamy Type: 3GQCT i PhoneMode: DIAG. Wyszukujemy nasz plik firmware z rozszerzeniem *.kdz. 6. Podłączamy Nasz telefon z włączonym trybem debugowania (Ustawienia->Opcje dla programistów->zaznaczamy "Debugowanie USB" i "Zezwalaj na pozorowanie położenia") przy podłączeniu zmieniamy na "oprogramowanie LG" i w Windowsie klikamy "Launch software update". 7. Proces trwa do 10 minut a Nasz LG uruchamia się w trybie awaryjnym z żółtym tłem, wygląda niepokojąco, ale nie ma co się martwić, to dobry znak. 8. Po samoczynnym zrestartowaniu Nasz LG się aktualizuję, jak tylko załączy się zróbmy Hard Reset --> Wyłączamy Tel i przytrzymujemy przez 5-10sek Przycisk ściszania+Przycisk Memo+Przycisk zasilania lub w sofcie: Ustawienia - Kopia zapasowa i resetowanie-Ustawienia fabryczne Nie odpowiadam za ewentualnie uszkodzenia. Testowane zostało przeze mnie na Windows'ie 8.1x64 i przed wgraniem niebrandowalnego softu posiadałem V10E od Play'a i jestem w pełni zadowolny z tej zmiany! Download: ROM KDZ Update Sterowniki USB filmik prezentujące w/w operacje. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 23.06.17. Poprawione link pobierania ROM-u. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yolo Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 można prosić jakieś screeny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 czego screeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Yhh... Może systemu? Porób trochę screenshotów z ustawień, aplikacji itd. Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 nie sprecyzował ^^ bo moze o system chodzic lub o KDZ wole sie upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Wydaje mi sie, iż chodziło mu o ten flasher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Kdz to soft intuicyjny tak naprawde ale lepsze video moim zdaniem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Muszę jaśniej pisać xDChodziło mi o sam system Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 ja mam za duzo "zmodyfikowany" soft w sensie za dużo wyłaczonych rzeczy a mi reset sie nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 dodałem filmik do pierwszego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Super jest ta aktualizacja. Liczyłem na więcej ale wiem że im nowsza wersja tym lepsze zabezpieczenia. Specjalnie szukałem po Internecie tego oprogramowania bo lg suite jest głupi I nie chciał dać aktualizacji więc pobrałem soft I po chamsku telefon potraktowałem więc zainstalował na emergency xD Nie ma co - warto było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Hmm dziwne.Pierw aktualizacje wychodzą dla operatorów a potem OTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 u LG w tym modelu jest odwrotnie, czyste pierwsze potem operatorskie banderolowane cuda Super jest ta aktualizacja. Liczyłem na więcej ale wiem że im nowsza wersja tym lepsze zabezpieczenia. Specjalnie szukałem po Internecie tego oprogramowania bo lg suite jest głupi I nie chciał dać aktualizacji więc pobrałem soft I po chamsku telefon potraktowałem więc zainstalował na emergency xD Nie ma co - warto było. jak masz fona z sieci to czekac musisz na branda, ale jak masz z marketu (kupiony z wolnej dystrybucji) to wyskoczy ci aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 No ja miałem przeróbke. Z brand plusa na niebrand h,i,j i teraz pobrałem i wgrałem 4.4.2 xD tylko szukam jak by tu roota zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 podobno w przyszłym tygodniu bedzie do pobrania ale ile prawdy nie wiadomo, na razie można wyłączyc zbedne aplikacje i daje sie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Ale bez roota to bym pewno nic nie zdziałał. Chce mieć przezroczysty status bar ale bez pomocy launchera. A widzę programy tylko potrzeba roota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 bar AERO czy nie, dla mnie to nie ma znaczenia zadnego mówie poczekac trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 To nie odkrycie ale zauważyłem że po upgrade systemu bateria szybko pada. Jechałem do miasta rowerem i po powrocie (godzina czasu razem) to bateria 89%. A nie używałem, jasność mała, wszystko w menedżerze wyłączone, aplikacji mam mało i to na sd. Także jeden minus już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Wejdź w zakładkę Bateria i zobacz, co bierze tyle procent Możesz oczywiście wrzucić screena na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 nie wiem co ty tam widzisz ale ja nie widzę co zjada tyle baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 kalibracja baterii to podstawa ^^ ale jak masz wifi aktywne w tle działające 24/h to nie oczekuj ze tel bedzie działał 14 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Kalibracja czy formowanie? jeżeli chodzi o formowanie (formatowanie) gdyż takie coś używało się w starych bateriach. Te nowe - litowo-jonowe sie nie formuje bo nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 formowanie to kadmowe a kalibracja to troche co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasy11 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Mam problem z pobraniem z tej strony http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+Optimus+L7+II-Tutti-21.html.nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 No i jak mam Ci pomóc ^^To nie nasza strona heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi