Provectus Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Mam pytanie do czego służy ta aplikacja, bo natkałem sie na nią i teraz mam wątpliwości czy ja ubić czy zostawić, niestety brak mi wiedzy by ja zdiagnozować wiec proszę o pomoc w identyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Pokaż mi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 heh.Powiem Ci, że nie mam pojęcia. Musisz spytać producenta o to.Ja takich rzeczy nie mam w telefonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BR4KUS Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Prawdopodobnie chodzi o coś takiego:http://allegro.pl/brelok-tag-nfc-muzyka-tagi-samsung-galaxy-s3-lg-i4530267126.htmlhttp://hqmobile.pl/inne/brelok_nfc_tag_do_telefonow_i_tabletow_z_funkcja_nfc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 W nawiązaniu do nadesłanego zapytania uprzejmie informujemy, iż proces Breloczek jesr to tzw KeyChain czyli proces do przewoywania haseł i innych pofunych informacji - zabezpieczenie. Nie można usunąć tej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Nie można usunąć tej usługi. tiaaaa Odradzam usunięcia tej aplikacji.Ona przechowuje informacje podobnie jak np putty agent na kompie (gdyż nie wiem jak to inaczej nazwać) .klucz prywatny którym możesz zalogować się bez ciągłego wpisywania hasła.Zasada działania takich "kluczy" jest fajna i niesamowicie przydatna a co najlepsze - wygodne. nie ma nic związanego z fizycznym brelokiem, tłumacz po prostu płakał jak oddawał tłumaczenie. Takie miejsce gdzie trzyma hasła i dane dostępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 rece opadają te nazewnictwo LG brelok to szybkie hasła Nobla LG powinien dostac za te nazwy imho ja to wyłączyłem, bo to cudo źre 10mb ram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Hmm.Jakoś im nie wierzę.Ukryli by to pod nazwą breloczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 a moze to szpieg w fonie jak MLT który oficjalnie (wspracie sprzetu LG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ukryli by to pod nazwą breloczek? nie bez powodu pisałem o tłumaczu https://translate.google.pl/#en/pl/keychain SELinux to nie koniec zabezpieczania Androida 4.3. W systemie rozwiązano także problem przechowywania poufnych danych w urządzeniu – kluczy, haseł czy certyfikatów. Rozszerzenia mechanizmu Android KeyChain pozwalają teraz na wykorzystanie sprzętowej ochrony zapewnianej przez Trusted Platform Module (w urządzeniach zawierających czip TPM), tak że poufne dane nie będą mogły być wykradzione przez napastnika nawet wówczas, gdy uzyska pełen fizyczny dostęp do telefonu czy tabletu. Dodano też w Android Keystore możliwość tworzenia i przechowywania kluczy prywatnych, które mogą być wykorzystywane tylko przez jedną wybraną aplikację.http://www.dobreprogramy.pl/Wieksze-bezpieczenstwo-Androida-4.3-dzieki-rozszerzeniom-SELinux-ale-i-wieksza-kontrola-nad-uzytkownikiem,News,42929.html w JB już były początki SELinuxa czyli to już funkcjonuje od wersji 4.1.x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Keychine to mi się kojarzy z chińczykiem no ale okey rozumiem robie kilka rzeczy na raz (przetargi, forum, gg, i inne) Taki lekko rozkojarzony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 jak MS teoria - "używajcie jednego hasła i loginu do wszystkiego" polemizowałbym czy to bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ja mam różne hasła szczególnie do kont bardziej prywatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 ba, ja mam kilka loginów i haseł ale MS wie lepiej pewnie ten "breloczek" działa jak w MS, zbiera konta i wysyła do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Konto google przechowuje takie informacje np.Ja jak wrzuce rom, to nawet ostatnia tapeta wraca. Zdjęcia sobie wrzuca sam.Czasami trzeba uwazać, aby coś nie udostępnić przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ustalmy jedno, wszystko co ma połączenia z internetem kradnie co chce, o czym przekonały sie gwiazdy The Fappening korzystając z iCloud Temat chyba wyczerpany. Zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Provectus
Mam pytanie do czego służy ta aplikacja, bo natkałem sie na nią i teraz mam wątpliwości czy ja ubić czy zostawić, niestety brak mi wiedzy by ja zdiagnozować wiec proszę o pomoc w identyfikacji
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi