RockNRolla Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam,Mimo ze w opcjach transmisji komorkowych wszystko jest wylaczone, to i tak dostaje rozne anonse, flirty i reklamy.Titanium backup pomyslnie odinstalowuje ta aplikacje (cellbroadcastreceiver), ale za dzień dwa znowu to samo. Ktos ma podobny problem?Na CM z androidem 4.3 Titanium sobie radzil za pierwszym razem, a 4.4.4 juz jest diupaPozdrawiamrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 wyczyść procesy w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RockNRolla Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Albo mam jakies zacmienie albo nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 zainstaluj naprosciej memory ccleaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 A co ma za związek ta aplikacja z alertami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Coś palnał byle mieć posta A sprawdz czy bez karty sim też je dostajesz bo może jakaś apka ci śle coś w rodzaju spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 baba.jaga Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam.Też miałem taki sam problem. Szukałem porady, pomocy jak te niechciane alerty wyłączyć ,na różnych forach (powiązanych z Androidem czy CM).Najczęściej podpowiedzi były świadczące o fakcie , że podpowiadający pojęcia nie ma o temacie. Dopiero gdzieś na forum XDA (chyba ) znalazłem rozwiązanie. Ponieważ zastosowałem je u siebie to mogę z czystym sumieniem pomóc innym.A więc po kolei : za odbiór niechcianych sms'ów (z reklamami, ofertami handlowymi ,erotycznymi itp) odpowiedzialna jest w androidzie apka systemowa "transmisje komórkowe". Trzeba ją po prostu "wyciepać" z androida lub, tak jak ja to zrobiłem - po prostu wyłączyć. Tu jest malutki problem, bo jest to usługa systemowa i do tego potrzebne jest narzędzie. Ściągamy z sklepu apkę "link2SD" - (darmowa) i mamy narzędzie. Po uruchomieniu link2SD widzimy wszystkie aplikacje i usługi. Przewijamy tak by zabaczyć tą naszą ( są ułożone) alfabetycznie. Po zobaczeniu usługi "transmisje komórkowe" klikamy paluszkiem i wybieramy "Opcje". I tu nasze narzędzie umożliwia nam na odinstalowanie lub zatrzymanie (wyłączenie). Ja wybrałem opcje "zatrzymaj". I tu uwaga po wybraniu opcji zatrzymaj (lub odinstaluj) apka link2SD żąda dostępu do uprawnień roota. Klikamy tak i po wszystkim.Na koniec uwaga. Wszystko to co opisałem powyżej działa u mnie na SGS2 i CM11.Nie mam żadnej wiedzy czy opisana procedura sprawdzi się na innych modelach smartfonów i z innymi wersjami andka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 @baba.jaga załózmy że ktoś korzysta w telefonie z internetu poprzez sieć komórkową, wg trzeba usunąć jeden z podstawowych modułów systemowych .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 baba.jaga Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 @jankesster - nie do końca rozumiem Twojego pytania/wątpliwości. W moim SGS2 internet działa super. Tak po wifi jak i po gsm . Czyżby w Twoim było inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Transmisje komorkowe jak to usuniesz to ci internet przez sieć komórkowa nie bedzie chodził/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 baba.jaga Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Transmisje komorkowe jak to usuniesz to ci internet przez sieć komórkowa nie bedzie chodził/. Kolego @jankessster. Mylisz 3 różne pojęcia. Zupełnie czym innym jest usługa systemowa "transmisje komórkowe" , czym innym jest "internet" i czym innym jest "sieć komórkowa" .W moim odczuciu jesteś klasycznym przykładem gościa piszącego na temat o którym niema najmniejszego pojęcia. (bez urazy).Gorzej - bo w podobnych tematach widzę posty pisane przez forumowiczów którzy mają w stopce "administrator" i również piszą podobne bzdury. A wracając do tematu : jeżeli masz telefon komórkowy zwany smartfonem , z androidem (a zakładam że masz będąc aktywnym na tym forum) to zrób prosty test - zainstaluj apkę link2SD przeprowadź opisaną przeze mnie procedurę (niezależnie od tego czy masz problemy czy nie z nękającymi komunikatami) i sprawdź czy internet działa - wtedy dopiero zabierz głos. To Ci zajmie nie więcej niż 5 min. powodzenia życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
RockNRolla
Witam,
Mimo ze w opcjach transmisji komorkowych wszystko jest wylaczone, to i tak dostaje rozne anonse, flirty i reklamy.
Titanium backup pomyslnie odinstalowuje ta aplikacje (cellbroadcastreceiver), ale za dzień dwa znowu to samo. Ktos ma podobny problem?
Na CM z androidem 4.3 Titanium sobie radzil za pierwszym razem, a 4.4.4 juz jest diupa
Pozdrawiam
rock
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi