NeoCM Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) [Galaxy Trend Plus] TurboTrend Macie możliwość zainstalować zmodyfikowany rom dla swojego Galaxy trend Plus.Wygląd zbliżony jest do Androida L Wymagania:CWM recoveryEwentualnie ROOTInfo o romie: ° zrootowany° dodano BussyBox° włączona obsługa skryptów w init.d° deodex frameworku° deodex systemowych aplikacji /system/app/° dodano Zipalign aby aplikacje uzyskiwały większą wydajność° usunięto zbędne aplikacje° dodano skrypty° dodano ViPER4Android dla lepszej jakości dźwięku° zmienione niektóre aplikacje systemowe.° dodano klawiaturę Google° zrootowany° dodano BussyBox° włączona obsługa skryptów w init.d° deodex frameworku° deodex systemowych aplikacji /system/app/° dodano Zipalign aby aplikacje uzyskiwały większą wydajność° usunięto zbędne aplikacje° dodano skrypty° dodano ViPER4Android dla lepszej jakości dźwięku° zmienione niektóre aplikacje systemowe.° dodano klawiaturę Google° dodano odtwarzacz muzyki Apollo° dodana bootanimacja° podmiana dźwięków powiadomień/połączeń/alarmów° zedytowane ustawienia° dodano FlyonRam Mod° zablokowane reklamy /adblock° zmieniony launcher° dodane gesty do lepszej na° dodano odtwarzacz muzyki Apollo° dodana bootanimacja° podmiana dźwięków powiadomień/połączeń/alarmów° zedytowane ustawienia° dodano FlyonRam Mod° zablokowane reklamy /adblock° zmieniony launcher° dodane gesty do lepszej nanawigacji Proces instalacji:Wykonujecie wszystko na własne ryzyko!!! Pobieramy ROM i aktualizację i wrzucamy je na kartę pamięci Następnie wyłączamy telefon Włączamy recovery Wykonujemy pełne wipe systemu Kolejno wchodzimy w mounts and storage Install zip/ toggles signatures Wyszukujemy teraz rom poprzez install zip from sdcard Potwierdzamy, iż chcemy zainstalować ROM (YES) Czekamy na wgranie Teraz powtarzamy krok 7 i 8 do pliku aktualizacja Czekamy aż się wgra Wykonujemy reboot KoniecPobierz: ROM: mega.co.nz/#!8cITlD5T!9BmX2O24RbeOkmFCKslgIdcb0JB17raRL0Glk_OulCM Aktualizacja: mega.co.nz/#!BQIjVT7a!OMiZPhZ2Dg6fae9yJvTXd6NWjOD_UjJrzxPJfapq328 oryginalny wątek: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=886147 Edytowane 20 Lipca 2015 przez PeliKan Nowy link ;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newenosferatu Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam. Jest polski język? Działa stabilnie? Sklep play jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Przetestuj! Każdy ma inne zachcianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrkawa21 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 działa na galaxy trend zwykłym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Nie będzie, bo jest inny kernel. Musiałby być port. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Antkowiak (MeDy) Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ktoś go wgrywał ? widać poprawę wydajności ? Jest w końcu ten polski język ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tak jest język polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol32126 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Instaluje, napisze jak sie sprawuje za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Wykonaj to http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1263-samsung-galaxy-trend-root-i-wgrywanie-cwm-recovery/?p=7037 a następnie to co w instrukcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 mam prosbe dajcie jakis normalny nick do tego roma bo platny to jest pomylka. nikomu nie chce sie podac cm do naszego plusa a to moze byc interesujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany1212xplaygames Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 zapoda ktoś link do cwm bo nie mogę znaleźć żadnego. Jestem nowy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Te recovery winno działać na twoim modelu : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1263-samsung-galaxy-trend-root-i-wgrywanie-cwm-recovery/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Illutorium Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Szkoda tylko że nie ma prawdziwego KitKata na S7580 :/ Tak to bym mogł z tego skorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 KitKatek fajny bo go mam świetny jest. Jak chcecie mogę dać link do programu który w sklepie Google kosztuje 23 zł a to apka optymalizacyjna. Tylko root potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak chcesz dostać ostrzeżenie to pewnie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasek2001 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 jestem użytkownikiem galaxy trend s7560 więc czy da sie go wgrać na zwykłego trenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 strona mega to totalna sciema zaplacilem juz chyba ze 50zl i nic nie moge pobrac romu :> czy znacie jakas inna strone by pobrac ten rom bo mnie juz szlak trafia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 @slawko Masz problem z pobieraniem? Wejdź w ten temat koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksitarz1 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Korzystam z tego ROMu już kilka tygodni i to co mogę o nim topiwedzieć: mimo, że w Antutu nie ma żadnych zmian w punktach to i tak telefon bardzo przyspieszył. Testowałem na nim Real Racing 3 i jest dużo lepiej w porównaniu do standardowego romu. Światna jest ta dodatkowa opcja "Viper4Android Można nią bardzo dużo zdziałać Brak zacinek itp. Rom polecam kaźdemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris1920 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam mam taki problemik z tym softem, że nie słyszę dźwięku zwiększania lub zmniejszania głośności i do tego żadnych dźwięków podczas klikania w telefonie oraz przy blokowaniu lub odblokowywaniu ekranu czy wie może ktoś w czym tkwi problem ? już na różne sposoby patrzyłem i wgrywałem soft i nadal nic :/ Proszę pomóżcie bo bardzo spodobał mi się ten rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 chodzi Ci o dźwięk wybudzania i zablokowania telefonu ?Zerkałeś w ustawieniach ? Dźwięk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris1920 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tak nie mam żadnego dźwięku systemowego :/ ani podczas zmiany głośności dzwonka ani blokowania ekranu, dźwięk sms i połączeń normalnie jest. W ustawieniach dźwięku wszystko włączone i nadal nic :/ na stockowym romie jest normalnie a na tym nie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Myślę, że autor je usunął. Ale to moje teoretyczne spostrzeżenie.Niestety część treści autora romu znikła i nie wiem co usunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cris1920 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Rozumiem, a jakiś sposób na podmianę plików ze stockowego romu jest możliwa ? bo zaraz wszystkie pliki audio wymienie w tym romie na stockowe ;p Rom jak najbardziej o wiele lepiej śmiga niż zwykły nawet czysty bez sieciowego śmiecia i dlatego chciałbym na nim zostać ale denerwuje mnie ten brak dźwięków bardzo dla mnie istotnych :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi