tiestobunio Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Nazwa Romu:JellyBlurAndroid: 4.1.2Bazowany na : MINI CM10,CM10,źródła googleKernel: nAa JB,Oxydo JBWitam!Przedstawiam Wam mój następny projekt ROM "JellyBlur" na podstawie CM10 i MiniCM10. Wszystko to zawdzięczam teamowi MINI CM, ponieważ pozwolił mi nadal budować swój rom z nowych możliwości, ale tym razem jest inaczej.Na codzień mam Xperia X10 i X8 są, i dalej tworzę romy dla X8 mimo, że mam X10. Dla mnie, X8 jest wielki cudem, że jest najlepiej obsługiwany przez wielkich developerów.Mój rom ma wiele zalet takich jak szybkość i stabilność, to jest na to na czym chcę skupić się, na końcu chcę się skupic na żywotności baterii, ale jeszcze ją poprawię.Mam nadzieję, że ten rom Ci się spodoba, ponieważ wiele się nad nim napracowałem. Zawdzięczam dużo pomocy mojemu zespołowi "Life with Sony" -dziękuje!Cechy RomuAndroid 4.1.2Zbudowany na CM10 i MiniCM10- dzięki nAa i teamowi CMSzybki i stabilnyAparat działa prawidłowoUsunięto niepotrzebne aplikacje, aby zwiększyć ilość pamięci RAMSzybszy dostęp do aplikacjiOdtwarzacz muzyki WalkmanJB Tweaks perfomanceAnimacja startowa "Sony"Zemus laucnherHW decoder/encoder działającyZoptymalizowane: GPRS, GPS, WI-FI (mniej danych do pobrania)Zwiększona wydajność systemu kosztem bateriiZwiększona wydajność procesoraPoprawiona żywotność bateriiZmiany w Romie# # # V1: 12.09.2012-Android 4.1.2-Na podstawie CM10 i CM10 MINI (źródło)-Zespół NAA & CM-Usunięto niepotrzebne aplikacje, aby zwiększyć ilość pamięci RAM-2 Dostępne tematy JB, GingerBlur (CM7)-Aparat / kamera działa prawidłowo-Adrenaline Boost-Zoptymalizowany Wi-Fi, GPRS, AGPS-Zoptymalizowane przewijanie okien-Zoptymalizowany problemy z budzikiem-Dodano aplikacje takie jak: Walkman Muzyka, klawiatury Hacker, czystsze cache, taskkiller, stoper-Start Animation "Sony make.believe"-Naprawiono problemy z frameworkiem-Usunięto wszystkie lag ekranu podczas korzystania z telefonu-Szybszy dostęp do aplikacji-Nieco poprawiła bateriaZnane problemy:-Panorama nie działa ATM-W temacie MOTOBLUR (CM7) nie działają kontakty i więcejW nowej nadchodzącej wersji-lepsza wydajnośc-zoptymalizowana bateria-font xperia s-więcej ramu-nowa aplikacja dla aparatuitd. Screeny:Wymagania:-X8-CWM-Odblokowany bootloader-Najnowszy kernel nAa-JB lub OXYDO-JBRekomendowane ustawienia dla ROM-u:245-729mHz, smartass v2Download:Jelly BlurDodatkinAa JB - [KERNEL] nAa-jb-03 [23/11/12] Custom JB kernel + CWM Recovery - xda-developersOXYDO-JB - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1963781GAPPS - http://goo.im/gappsInstacja ROMu:Pierwszy Bootloader UnlockFlash najnowszy kernel naa JBIdź do CWMZrób format/systemFactory Reset / Wipe dataWipe cacheZaawansowane> wipe cache, wipe battery statsTeraz Rom> instal zip z karty SDJeśli chcesz, możesz zainstalowac GAPPSReboot i gotowePodziękowania:NobodyAtall-za Rom MINI CM10Ekipie CynaognenMod za RomyGoogle-za AndroidaForum XDA Developers- za nauczenie Mnie jak tworzyć romy pod dany model smartphonaHector Perez M- za tweaki oraz porady co do tworzenia Romu JBFXP teamRishabhMojemu Teamowi "Life With Sony" :ja [tiestobunio],norbasenkos,Teox,ReSaQto3ksgt. meowDoixanahAcheplucastan96RohinZarakiClau4UBPaulXmaster8zeppelinroxpikachu01ImbaWindiandolzacharias.maladroitvoku1987collin_phzeppelinrox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jambos Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wrzucilem zatrzymuje mi sie ladowanie naSonymake.belive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiestobunio Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wrzucilem zatrzymuje mi sie ladowanie naSonymake.beliveŹle zainstalowany rom lub zły kernel.Na przyszłość nie będę odpowiadał na takie pytania.Bo teraz to jest okres ,że trzeba patrzeć co się ma i co się robi,a wystarczy tylko móźg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 proszę o zachowanie języka na odpowiednim poziomie. jeżeli ktoś ma problem a ty nie chcesz pomoc to się nie odzywaj. developer to odpowiedzialne zadanie ale to nie oznacza za jesteś jakimś niedoscignionym guru. wiec szanuj osoby tu na forum i cha problemy.ps. edytuj swój post to ja usunę ten - nie będziemy smiecic forumwytapane z Desire Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiestobunio Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 proszę o zachowanie języka na odpowiednim poziomie. jeżeli ktoś ma problem a ty nie chcesz pomoc to się nie odzywaj. developer to odpowiedzialne zadanie ale to nie oznacza za jesteś jakimś niedoscignionym guru. wiec szanuj osoby tu na forum i cha problemy.ps. edytuj swój post to ja usunę ten - nie będziemy smiecic forumwytapane z Desire ZSłusznie,ale mam dość takich pytan "stoi w miejscu" itd. im po prostu nie chce się czytac jak instalować i wgrywac,a to już nie mój problem. i dzięki temu zaśmiecają temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.k500555 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 jambos - Czy zrobiłeś wipe cache / factory reset? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daneo94 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zrobiłem wszystko tak jak trzeba i też zatrzymuje mi się na Sony make.belive. Wszystko musze zrobić od nowa czy wystarczy jak wgram od nowa ROM ?@ Jednak Działa. Długo się ładowało Dziękuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.k500555 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Cieszę się że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Pójdzie mi jak mam simlocka na orange, pytam bo 4.0 nie chciał pójść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Jeżeli wszystkie wymagania są spełnione to nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 a jest taki rom tylko do samsunga galaxy gt-i5700 (spica) ? Lub czy da się ten rom zainstalować do tego telefonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Nie da się zainstalować tego na Samsungu. Postaram się znaleźć jakiś rom zmodyfikowany na Twój telefon i podeśle na pw link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek1697 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 A gdzie w CWM jest format/system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Wipe / full wipe Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek1697 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Safari Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dopiero zaczynam się bawić w CM więc jeśli to pytanie oczywiste to mnie nie bijcie ;-;W wypadku posiadania romu na domyślny kernel, czy po wgraniu nowego (kernelu) telefon sie wgl uruchomi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Tak - kernel musi być pod ten model telefonu i system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Safari Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Brick ? : ( Edytowane 20 Listopada 2013 przez Pawliniak Tak ciężko jako załącznik dodać obrazek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Wgraj od nowa oprogramowanie (android 2.1 flashtoolem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Safari Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Dobra, telefon odceglony tyle że użylem do tego SUS (SEUS jak kto woli) bo mi nie wykrywal flashtoola.Teraz co zrobić żeby ten error nie wyskoczyl ? (Próbowalem 2 raz ale nie trybi)@EditUdalo się z 2 kernelem, thx 4 help ml13@EditOgólnie bardzo polecam system ze względu na to że nic się nie zacina.Znalazłem 2 wady:WiFi odwala po jakimś czasie użytkowania (Możliwe że przez to że używałem Oxydo JB kernel)Muzyka jest cicho (Byle apka do łamania blokady głośności to naprawia więc to nic poważnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bzdziel Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Link do "Gappsów" nie działa "The files do you requested was not found" Chciałbym wypróbować ROM, ale bez Gapssów to nie ma sensu. Byłbym wdzięczny za wstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Link poprawiony. Po przejściu proszę wybrać CM10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkulerro Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jednak Działa. Długo się ładowałodługo czyli tak mniej więcej ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klintonix Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Małe pytanko:mam obecnie na Xperii X8 zainstalowany MiniCM9 3.0.3 shakira na kernelu 2.6.29.6-nAa-ics-04.Od czego mam zacząć jeśli chciałbym zainstalować ten (JellyBlur) ROM lub jakikolwiek inny?Bardziej jestem zainteresowany MiniCM10 - http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/170-minicm10-402-released-231112jb-412cm10-dla-%CF%878/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 W każdym temacie przewazne są napisane wymagania co do instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi