aka85 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam i przepraszam, że dubluje temat ale napisalem w złym dziale. Problem tak jak wyżej czyli słaba jakość aparatu na Cyanogenmod 11. Problem ten jest nie tylko na wbudowanej apce ale takze na tych ze sklepu Play. Nie bardzo wiem co robic a podobnego tematu nie zalazlem. Chcialbym zeby ktos mi to pomógł znaleźć rozwiązanie. Jesli bedzie brakowalo jakiś danych proszę pisać...sledze post. Z Góry dziękuje za pomoc.Sony Xperia Neo VCyanogenmod 11 kitkat 4.4.2.....zapomnialem dodac ze w innych wersjach lecz nie od CM podobnego problemu nie bylo. Poza tym mam zdjęcia w galerii i na pc na których widać sporą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A ustawiasz ostrość na wybrany obiekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka85 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jasne, ustawiam...wtedy zdjęcie wychodzi minimalnie lepiej. Chodzi o to że kedys ostrość kalibrowało automatycznie a teraz jakby w złym monencie robienia fotki.Wiem że wina leży gdzieś w CM bo podobne tematy są ale rozwiązanai rózne na różne tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub131a Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Podaj link do ROMu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka85 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 LegacyXperia [https://s.basketbuild.com/devs/LegacyXperia/haida/cm-11.0/nightlies/] robilem wszystko z tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=hVE3OX0P6fo&html5=1Jeszcze doszedl problem baterii wczesniej wytrzymywala jeden dzien a teraz musze ladowac 2 tazy dziennie. Nie wiem co moze byc przyczyna jak mozna to sprawdzic i czy istnieje jakis sposob zeby temu zapobiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zwiększona wydajność przez rom powoduje większe zużucie baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka85 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ...a czy można jakoś zoptymalizowac wydajność tak aby bateria spadała wolniej? Używam programu CPU Master Pro, Ram Manager Pro i SD Spped Incresae.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Można pogorszyć wydajność, są aplikacje na google play do zarządzania tym. np https://play.google.com/store/apps/details?id=it.sineo.android.noFrillsCPU&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ja bym spróbował pobrać inna apke do aparatu , bo wiadomo jest że ten aparat od Sony znacznie lepiej sobie radził niż ten z CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi