Konrad Garbowski Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam,posiadam taki oto problem. Mianowicie posiadam telefon Motorola Defy Plus, na którym zainstalowany jest Cyanogegnmod 7.2 (Android 2.3.7), konfiguracja internetu i mms jest standardowa i mms-y przy włączonej transmisji danych działają bez zarzutu.Zainstalowałem sobie nowszą wersję systemu z androidem 4.3 lub 4.4. Ustawienia są takie same jak w Androidzie 2.3, te same parametry APN, dane pakietowe, dane w roamingu włączone itp ogólnie wszystko jest aktywne co potrzeba. Kiedy chce wysłać mms, telefon nie wysyła, cały czas pisze wysyłanie i na tym się kończy. Wygląda to tak jakby telefon w ogóle nie korzystał z tego apn-a do mmsów. Kiedy (podczas wysyłania mms-a) wchodzę w to APN od mmsów i je zapisuje bez żadnych zmian, to profil się przeładowuje i mogę wysłać mms-a. Czynność tę trzeba powtarzać przy każdej próbie wysłania mms-a. Chciałbym prosić o pomoc w tej sprawie, czy np. istnieje możliwośc stworzenia jednego apn-a zarówno do internetu jak i mmsów? Jakakolwiek pomoc będzie mile widziana.PozdrawiamDodam jeszcze, że jak ustawię tylko jeden apn do mmsów wtedy działają, natomiast internet nie działa i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdziar Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Podbijam temat. Mam ten sam problem.Też jestem w Play. Mam CM11 Snapchat M8. MMSy do mnie przychodzą, natomiast nie chcą się wysłać.Wiszą z komunikatem "Wysyłanie... "Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 MMS to częsty problem CyanogenMod'a. Trzeba czekać na aktualizację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Wersje Snapshoot nie do końca są stabilne.. Błędy z MMS-ami jest juz widoczny od wersji 10.2 i nie można z nim się uporać jak widać. U jednych działa, u drugich nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek (Leon) Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 miałem ten sam problem a mianowicie nie mogłem wysyłać mms...ze sklepu google play ściągnąłem aplikacje służącą do wysyłania mms i sms ( wygląda tak samo jak na androidzie 4.1.2;P) i problemu już nie ma. po pewnym czasie odinstalowałem tą aplikacje a mms dalej mogę wysyłąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi