BR4KUS Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Siemka, planuję zrobić motyw dla CM11, ale nie wiem, jak mogę dodać obrazek w sekcji Informacje o telefonie :/ Może mi ktoś pomóc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 https://github.com/CyanogenMod/android_packages_apps_Settings/blob/cm-11.0/res/xml/device_info_settings.xml w DeviceInfoSettings (informacje o Telefonie - plik który podałem) Tworzysz nowy element "preference" któremu nadajesz autrybutandroid:background="@drawable/plik_obrazka" Nie sprawdzane. Z głowy. Tak bym to zrobił ja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Dzięki wielkie, jak będę już na typ etapie tworzenia themu, spróbuję Aaaaa teraz sie zorientowalem, ze to i tak nie jest to, co chce osiagnac :/Ja chce cos takiego, zeby dodawalo ten kawalek kodu do danego xml'a, ale to juz raczej niewykonalne Mi chodzi o to dlatego, ze chce zrobic raczej uniwersalny theme, a ktos moze miec inny uklad tych belek, albo wiecej/mniej...Ale i tak dzieki Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 proszę Cię o obrazki, jakieś naprowadzenie co chcesz osiągnąć ponieważ z tego co piszesz nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Potem Ci podeśle przerobionego screenshota Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu TapatalkaW załączniku dodałem na szybko przerobiony ss Chodzi mi o to, żeby motyw, niezależnie na jakim romie zostanie zainstalowany, przeniesie wszystkie "belki" w sekcji Informacje o telefonie w dół, a nad nimi będzie mój obrazek, w tym wypadku logo magazynu, do którego będę pisał (słaba rozdziałka, wiem )... Żeby obrazek pojawiał się w danym systemie, to nie ma problemu, bo mogę tylko dodać do XML`a kilka linijek, ale żeby do tego XML`a dodawały się linijki to już raczej cięższa robota i nie wiem czy wykonalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Każdy przypadek który przychodzi mi do głowy skończy się na tym, że bez modyfikacji Aplikacji odpowiadającej za ustawienia nie obejdzie się a nie jestem do końca pewny czy o to Ci chodzi. 4 godziny snu i godzina przed 10 mi nie służy. UH. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 No właśnie, że sam nwm jak by to można było rozwiązać...No chyba, że można dodać do themu aplikację, którą by się stworzyło i ona dodawałaby do tego XML`a te kilka linijek... tzn. modyfikowała Settings.apk ale nwm czy tak idzie xD Popatrz: nie mogę do motywu dodać wyedytowanego pliku XML z jakiegoś romu np. carbona, to jak ktoś bedzie miał ten motyw na np. CyanogenMod`ie to albo będzie ForceClose ustawień, albo po prostu Informacje o telefonie będą rozwalone... mogą być puste sekcje, bo system nie będzie wiedział, skąd ma brać informacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 No chyba, że można dodać do themu aplikację, którą by się stworzyło i ona dodawałaby do tego XML`a te kilka linijek... tzn. modyfikowała Settings.apk ale nwm czy tak idzie xD Idzie idzie... ale to jest niewarta + nieoptymalna praca. Pierwsza sprawa - Powiedz mi czy to co robisz to Mają być zmodyfikowane pliki Systemu czy po prostu motyw do Theme Choosera itp? Bo to jest najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 To ma byc motyw do theme choosera dla cm11Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 nie jestem pewny - ale na 97,241 % nie zrobisz tego budując jedynie Theme do ThemeChossera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 A to wielka szkoda Ale i tak dzięki, że się zainteresowałeś Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi