mattes11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 WitamJestem nowym użytkwonikiem portalu,od roku posiadam Xperie T,przeczytałem poradniki dotyczące modyfikacji jednak nadal mam kilka pytan i wątpliwości a chciałbym poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie. Otóż moja "Tetka" działa na wersji 4.3,na stockowym systemie w wersji 9.2.A.0.295 model LT30p z odblokowanym bootloaderem.Niestety jak dla mnie aktualka od Sony to jakieś nieporozumienie na ten model,i chciałbym po prostu mieć telefon czysty,bez zbędnych mi aplikacji,dlatego poszukuje odpowiedzi na me pytania:p Rozumiem że aby wgrać cm11 muszę zrobić downupgrade softa? I teraz kilka pytań 1,Jakie kroki i skąd mogę pobrać poprednią wersję.2.Instalować to flashtoolem czy jest coś innego?3.Czy przed wgraniem cm11 muszę coś jeszcze robić? customy,romy,kernele,strasznie dużo tego i ciężko się połapać od czego tak naprawdę tzeba zacząć aby nic nie spieprzyć.Dzięki z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam.Masz odblokowany bootloader?A telefon jest z Orange ? (sugieruje się siecią w jakiej jesteś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattes11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Tak odblokowany a sieć to MTVMobile.Telefon kupowany w sklepie nie u operatora:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Okey.Softy wgrasz (chodzi mi o stocki) używając flashtoola.Lepiej będzie Ci instalować z niższej wersji, gdyż łatwiej zrootować i wgrać custom CWM.Masz poradniki i tam pytaj. jeżeli chcesz zacząć od początku to tak:1. Wgraj niższy soft2. Zrootuj go3. Odblokuj bootloader4. Znów ZROOTuj5. Wgraj CWM/TWRP lub dual recovery6. Możesz instalwoać CM Po wgraniu CM będziesz musiał wgrać kernel, który trzeba wgrać przez flashtoola. Jest to plik boot.img z pliku .zip z romu CM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattes11 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Super i to mi chodziło,co krok po kroku zrobić...suma sumarum nie sądziłem że tych punktów będzie aż tyle:) no to do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Temat zamykam. Jeśli będziesz miał problemy po/w trakcie wgrywania - napisz nowy temat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi