buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Witam! posiadam htc sensation i potrzebuje pilnie pomocy w wgraniu cyanomodu:) pilnie pilnie!;Da dokładnie przy wgraniu i uruchomieniu wyskakuje mi ten człowieczek niebieski cyanogen 9 i tak cały czas.nic się więcej nie ładuje. Edytowane 6 Listopada 2012 przez Pawliniak Polsk trudna jezyk - nawet w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 http://s.miuipolska.pl/upload/fastboot.JPG - wiesz jak wejść do tego?jak tak to powiedz czy masz S-off czy S-on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 bootloader unlockej!!!!mam cos takiego!!!!unlockedpyramid pvt ship s-on rlto s-off a odblokowanie bootloadera to ci innego?jacie a tu ktos na forum napisal ze to to samo.i nie zwracalem na to uwagi.kurde lipa.sorki;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No wlasnie masz S-on to oznacza ze musisz zrobic dodatkowa czynnosc. Do kompa bede mial dostep za ok 15min. I pokaze co i jak - prosta czynnosc ale z S-off znika (jest zautomatyzowana).Wysłane z mojego HTC Vision Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 spoko poczekam:)ale przez Revolutionary tego nie zrobie nie?a masz facebooka czy cos?moze bedzie szybciej?wersje hboot mam 1.27kurde jakie to glupie jest/;/;dzyjesz?;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 5. Pobierz rom jaki chcesz zainstalować. | To już mamy6. Wypakuj boot.img z archiwum i umieść w folderze z plikiem fastboot. | niestety tego nie - zaraz wytłumaczę*7. Skopiuj swojego roma na sdcard | To zrobiliśmy8. Sflaszuj roma z sdcard | To za nami9. Zrestartuj telefon do fastboot | to już umiesz10. Z poziomu linii komend lub terminala uruchom | To też objaśnię poniżej **fastboot flash boot boot.imgsending 'boot' (4096 KB)...OKAY [ 0.760s]writing 'boot'...OKAY [ 1.137s]finished. total time: 1.790s11. Zrestartuj telefon, masz wgrany własny wybrany rom!*Na komputerze będziesz musiał mieć biblioteki ADB (zainstaluj również tools w programie). To pozwoli na wgranie obrazu boot.img znajdującego się w archiwum RAR (w naszym romie). Należy go wypakować i i wykonać polecenie "fastboot flash boot boot.img"".**Właściwie napisałem to wyżej, ale chodzi o to że blokada S-on nie pozwala na uruchomienie tego pliku przez normalne wgrywanie - to jest wada wszystkich HTC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 biblioteki adb chyba mam.jak to sprawdzic?;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 czytam jak pozbyć się S-on - na razie czarna magia ale ilość kroków do pokonania jest 70% mniejsza jak ja musiałem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 mam go zainstalowanego:)ja tego nie robilem nigdy.zebym mial np 1.17hboot to by sie zrobilo przez rev.... ale mam 1.27 iprzez to nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 www.alpharev.nl/wintools.zip - fastboot itp.jest ok - czytam właśnie i nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 a to co jest?a juz wiem;dsciagnalem to:)teraz com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 wgrałeś boot.img ?? przez fastboota?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 nie.nie wiem jak.co mam zrobic?skad mam wziasc boot.img? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 boot.img jest w archiwum z romem (ten cyanogernmod 9.1 co ściągnąłeś) - wypakuj i wrzuć do folderu z ADB i FASTBOOT.fastboot flash boot boot.img Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 chyba juz:)wrzucic to tego co podeslales mi link tak?wintools?masz facebooka czy cos?lepszy kotakt by hyl?no wrzucilem tak jak mowiles:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 To tak co byś wiedział jak pozbyć się S-on - Juopunutbear Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 i co teraz mam robic wg tego filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Restart i powinieneś mieć system OKCo do filmu to inna sprawa - trzeba mieć kawałek kabelka - tak HTC zabezpiecza swoje telefony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ale kurde gdzie ja mam ten folder wrzucic z tym adb fastboot i boot?kiedy restart? mam robic wg tego filmiku?prosze wytlumacz mi po kolei gdzie mam co wrzucic jak robic?wyciagnalem ten plik boot i co dalej?nie no pogubilem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 filmik jest gratis - informacja jak pozbyć się S-on.Co to flashowania telefonu:włącz telefon w tyb recowery.ADB, FLASHTOOL i boot.img - powinny być w tym samym folderze.menu start (w windowsie), wpisujemy w wyszukiwarkę CMD - i klikamy na wyszukany programik.tam wpisujemy ścieżkę dostępu do naszych plików (przykładowo ja znajdują się na dysku C i w katalogu ADB to piszemy cd c:ADB)Teraz wpisujemy: fastboot flash boot boot.img restart i mamy Rom sprawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) kurde nie wiem czy ok zrobilem;/kurde dalej mam on.nie wiem jak zrobic taq koncowke no.ja pi$%^ole no.no patrz.wypakowalem boot.img i gdzie teraz wrzucic? Edytowane 6 Listopada 2012 przez aloisy Na razie ostrzeżenie słowne - waż słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 jaką - pisząc pełnym zdaniem będziesz zrozumiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 sory za p.....e;dwyciagam z romu plik boot.img i co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jest w tym samym folderze co reszta plików?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 no tu wlasnie nie wiem.nie rozumiem nic.w jakim folderze?ktorym?www.alpharev.nl/wintools.zip - fastboot itp.jest ok - czytam właśnie i nie ma problemui ja mam tu wrzucic to? boot.img tu wrzucic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 wypakuj ten folder gdzieś w folderze na dysku c: (prosta nazwa np ADB) i postępuj dalej od punktu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
buba1908
Witam! posiadam htc sensation i potrzebuje pilnie pomocy w wgraniu cyanomodu:) pilnie pilnie!;D
a dokładnie przy wgraniu i uruchomieniu wyskakuje mi ten człowieczek niebieski cyanogen 9 i tak cały czas.nic się więcej nie ładuje.
Edytowane przez PawliniakPolsk trudna jezyk - nawet w temacie.
Top użytkownicy dla tego pytania
29
28
3
Popularne dni
6 Lis
60
Top użytkownicy dla tego pytania
buba1908 29 odpowiedzi
aloisy 28 odpowiedzi
Pawliniak 3 odpowiedzi
Popularne dni