buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Witam! posiadam htc sensation i potrzebuje pilnie pomocy w wgraniu cyanomodu:) pilnie pilnie!;Da dokładnie przy wgraniu i uruchomieniu wyskakuje mi ten człowieczek niebieski cyanogen 9 i tak cały czas.nic się więcej nie ładuje. Edytowane 6 Listopada 2012 przez Pawliniak Polsk trudna jezyk - nawet w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Opisz krok po kroku co robiłeś będzie nam łatwiej zlokalizować w czym tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 To jest tzw. "bootloop" - czy masz S-Off :?: bo jak nie to sprawa jest prosta. Lecz najpierw czeka cię backup poprzedniego romu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 no sluchaj robilem wg instrukcji na cyanogen mod wiki czy cos takiego.wszystko po kolei i teraz przy uruchomieniu mam caly czas tego niebieskiego ludzika.na forach pisze ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc no ale ja juz mam tak godzine;/bootloader czy kest odblokowany?backupa mam zrobionego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No ale napisz dokładnie co robiłeś bo tak to ciężko będzie pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 bootloader robilem przez htcdev a s-off to chyba to samo prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 podaj link, z którego poradnika korzystałeś.bootloader robilem przez htcdev a s-off to chyba to samo prawda?Tak - to to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/HTC_Sensation:_Full_Update_Guiderobilem wg tej strony.no wlasnie i dlaczego mi si tak dzieje ktos moze wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Czyli rewolutionary poradziło sobie??Proponuję mimo wszystko odtworzyć backup.Następnie wgramy razem nowy rom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 przez rom manager mam dokladnie ten sam problem;/no bootloadera mam odblokowanego,wlasnie robie backup systemu:)za chwile powinno byc zrobione:)nie robilem przez http://revolutionary.io/ bo ja mam 1.27 wersje dlatego przez htc dev.no backup juz gotowy i ja rowniez:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 na karcie SD powinieneś mieć nowy rom - upewnij się że jest on bezpośrednio (najlepiej użyć świeżo sformatowanej karty).następnie wejdź do rom manager ale inaczej - z trybu recowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 na karcie sd nowy rom?ale jak?jak go znalesc?czy przez tryb recovery mam wejsc w folder rom manager tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 http://download.cyanogenmod.org/?type=stable&device=pyramid Wystarczy pobraćhttp://download.cyanogenmod.org/?device=pyramid&type=nightly <-- ew. wersje nowsze - niekoniecznie stabilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 sluchaj ja to mam:)sciaghnalem:) 9,1,0:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 no więc o tym piszę byś miał tylko to na karcie SD i wszedł do recowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 tak jest.mam to:)jestem w recovery:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 zrób full wipenastępnie wgraj rom wybierając go z SDznów full wiperestart(bootloop może być nadaj jednak odczekaj e 20 min - muszę zrobić sobie herbatkę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 a cos w wipe cache partition robic?haha spoko rob;D smacznego;Dfull wipe cxzyli w recovery jest to wipe data/factory reset?wybralem wipe data/factory resetnastepnie wgralem cm.9.1.0 pyramid wyskocvxzylo mi instsll from sdcard completteraz wezme jeszczxe raz wp/fr. ok?przy ponownym wp/fr wyskoczylo mi "format volume: make extf4fs failed in /dev/block/mmc blk1p2formating /sdcard/.android secur...data wipe completedobra mam juz tego ludzika cyanogen 9 mod i czekam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 teraz wezme jeszczxe raz wp/fr. ok?full wipe - tak. Chodzi o to by wszystkie zbędne syfy w pamięci ram i bootloaderze wywalić - odpali ci się czysty rom CMps. u mnie na HTC Desire Z system pierwszy raz ładował się 27min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 sluchaj a jak mi cala noc ta teraz?tylko chyba zrobilem bez full wipe za drugim razem/jak na razie bez zmian.kurde dalej bez zmian a 20minut juzi co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ok wiesz jak wejść do trybu fastboot?? jak tak to wejdź i nic nie rób więcej.mam nadzieję że rom masz też na PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ale sluchaj mi sie dalej wczytuje ten gosciu;/nic sie nie zmienia;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ale ja chyba wiem gdzie pies jest pogrzebany - potrafisz wejść do fasboota?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 tak mam go sciagnietego tez na kompanie nie umiem;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 http://download.cyanogenmod.org/?type=stable&device=pyramid - ściągnij ten sam na kompa.Zaraz znajdę jak się wchodzi do fastboota - spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 buba1908 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ale ja go mam na kompie toszto caly czas;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
buba1908
Witam! posiadam htc sensation i potrzebuje pilnie pomocy w wgraniu cyanomodu:) pilnie pilnie!;D
a dokładnie przy wgraniu i uruchomieniu wyskakuje mi ten człowieczek niebieski cyanogen 9 i tak cały czas.nic się więcej nie ładuje.
Edytowane przez PawliniakPolsk trudna jezyk - nawet w temacie.
Top użytkownicy dla tego pytania
29
28
3
Popularne dni
6 Lis
60
Top użytkownicy dla tego pytania
buba1908 29 odpowiedzi
aloisy 28 odpowiedzi
Pawliniak 3 odpowiedzi
Popularne dni