Veeon Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 CyanogenMod 10.2 dla telefonu Sony Ericsson Neo VCyanogenMod 10.2 jest to Custom Rom bazujący a Anroidzie Jelly Bean 4.3.1.Wymagania:- Odblokowany Bootloader- ROOT- CWM Recovery- ROM + GappsyInstalacja:1. Pobierz ROM + Gappsy.2. Przełoż pliki na kartę SD.3. Wyłącz telefon, i włącz go w trybie Recovery.4. Zrób Backup systemu. (opcjonalnie).5. Zrób Full Wipe.6. Zainstaluj ROM7. Zainstaluj Gappsy.8. REBOOT !Pierwsze włączenie telefonu może trwać do 30 minut !Screeny:Download:- ROM: https://s.basketbuild.com/devs/LegacyXperia/haida/- Gapps: https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=LegacyXperia&dl=LegacyXperia/gapps/cm-10.2/gapps-jb-20130813-lite-signed.zip&dluid=993f3a09-149d-4a3c-97b2-25c1ae07168cW razie problemów z instalacją, pisz ! Postaram Ci się pomóc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik7 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Czy da się skrócić czas włączania? tel włącza się około 4-5 min. długo jest na ekranie pokazany Legacy xperia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Niestety jest to wina systemu... Albo spróbuj zrobić Full Wipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Powiedz do telefonu aby się śpieszył, albo strasz go młotkiem jeju macie problemy To po prostu custom rom, trzeba się cieszyć, że w ogóle jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 @NeoCM Masz rację, trzeba pogratulować twórcom że w ogóle chciało im się to robić... Mi by się nie chciało robić boot animacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobu93 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dobra ale jaki kernel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Nie do końca rozumiem pytanie....Bo w temaci byłby opisany wymagany kernel..A jak jest bootlop podczas instalacji, to... wyciąga się z ROMu plik boot.img i flashuje się go używając flashtoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feebas Polski Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) zrobiłem wszystko poszło git ale włączam telefon i napis : developers free xperia project. i nie ruszy dalej Wydaje mi sie ze zj**** cwm czy coś > Jak mam to naprawidz !? doradzisz coś Edytowane 12 Września 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Wgraj poprzez Flashtool-a kernel z romu. Jest to boot.img (tak wyciągnij go z pliku zip i wgraj i będzie dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychol Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Nawet po 50 minutach system się nie uruchamia stoi na Lagecy Xperia dalej nie rusza Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 wipe.Lub zaczynać znów od stocka. Spoko kolego, to jest Sony.. one tak padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Tyle że z sonymi to jest tak że jak zły kernel wgrasz to pół biedy bo można spokojnie dograć a w szajsungach to trzeba się napracować jak cos ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Taaa weź Zetkę i dograj jej kernel.Nie ma opcji, jak złapie bootlopa to kernele nie pomagają.Próbowałem wielokrotnie z nią.. aż ja sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ja tam nie mowie o Xperia Z ;psą starsze soniaki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denis7217 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 40 minut na xperia legacy. czyli wipe? a tak wogóle to to pierwsze długie uruchomienie to ma stać na legacy? a może ja coś źle zrobiłem, wgrałem przez cwm a wcześniej był ultrakat z trochę nowszym kernelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Świetne bardzo zrozumiałe zdania jeśli czekaśz na legacy xperie 40 minut to tak musi być potem wyciagasz boot.img a rom na karte sd do fona. nastepnie wipy wszystkie UWAGA ważna jest kolejność wipów i instalujesz rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Wyciągnij z romu boot.img i wgraj poprzez flashtoolW tedy ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denis7217 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 tylko nie rozumiem jednego, skoro telefon stał na bootanimacji ponad 40 minut, to znaczy że kernel nie zaskoczył jak powinien, wiec teraz muszę go wgrać przez flashtoola a następnie rom bez kernela w środku czy od razu rom bez kernela? dzięki za szybką interwencję Faktycznie zdania nie przemyślane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Sony tak ma. Musisz sobie zapamiętać, iż w 80% za taki bootloop odpowiada kernel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 tylko nie rozumiem jednego, skoro telefon stał na bootanimacji ponad 40 minut, to znaczy że kernel nie zaskoczył jak powinien, wiec teraz muszę go wgrać przez flashtoola a następnie rom bez kernela w środku czy od razu rom bez kernela? dzięki za szybką interwencję Faktycznie zdania nie przemyślane Sflashuj kernel przez Flashtoola, a potem wgraj ROM z kernelem To czy on tam jest, czy nie - nic nie zaszkodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denis7217 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 eh i jeszcze jeden problem, nie mogę wgrać sterowników do fastboota, zeby kernel wgrać, pisze że nie można zainstalować, nie ma innej opcji wgrać ten kernel prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 windows 8 masz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Jesli masz Windows 8/8.1 to musisz najpierw wylaczyc sprawdzanie podpisow, czy jak to sie tam nazywalo...A ci do innej metody wgrywania kernela too... Jest takowa, mozna to zrobic przez CWM/TWRP, w zipie oczywiscie Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denis7217 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Już zrobione, czas uruchamiania po wgraniu kernela flashtoolem ok 3 minut pierwsze i ok 40 sekund każde następne. a co do sterowników to wgrałem je do windows 8.1 wyciągając je z pliku instalującego w ścieżce temp w czasie instalacji i ręcznie ustawiłem google ADB w sterownikach. Bez restartów, polecam taką instalację. Dzięki wszystkim, z Waszą pomocą moja Neo V ma teraz Cyana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak1 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak wrażenia po tym Cyanie ? Korzystam aktualnie z kit kata i szału nie ma, telefon zamula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi