Oskar Puzdrowski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam Mam telefon xperia J, soft 4.1.2, kompilacja 11.2.A.0.31Czy napisałby ktos jak krok po kroku wgrac jakikolwiek cyanogenmod na ten telefon?Byłbym bardzo wdzięczny... Nie mogę zrozumieć tutoriali z fachowym słownictwem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Napisz jakich fraz nie rozumiesz. Na pewno na forum są wyjaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Ogólnie wszystkiego... Jak czytam rózne poradniki to wiecznie jakieś rewcovery, flashowanie, kernele, zablokowany czy odblokowany bootloader itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Proszę się zapoznać z tym http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/527-wiki-podstawowe-poj%C4%99cia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witaj użytkowniku Xperii JJeśli nie masz możliwości odblokowania bootloadera to nie wgrasz Cyanogenmoda.Na początku sprawdź czy masz możliwość odblokowania bootloadera, wybierz na klawiaturze dialera: *#*#7378423#*#* . Przejdź do "Service info > Configuration > Rooting Status." Sprawdź czy "Bootloader unlocked allow" jest oznaczony jako "YES", jeżeli pokazuje "NO" niestety nie odblokujesz swojego telefonu tym programem.cały proces wgrywania będzie wyglądał bardzo podobnie co do Xperii Tipo który opisałem tutaj: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum/314-inne-modele/Po kolei:1. Zrobić Root'a2. Wgrać CWM (Clock Word Mod)3. Odblokować bootloader4. Jeszcze raz Root5. Wgrać CyanogenMod i Gapsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 ok, moge odblokowac bootloader... z kad mam wziac wersje cyanogenmod'u dla mojego telefonu? i te gapsy(co to?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Inaczej. ROOT Odblokowane bootloaderaPonownie ROOT (gdyż odblokowanie wymaże zawartość pamięci, choć nie zawsze)CWM.../.../ j/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Sciągnąłem flashtool'a jakies emma... rejestruje sie, mail nie przychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Veeon Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Sprawdź w Spamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 W spamie cisza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Veeon Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Zarejestruj się jeszcze raz. Wysłane z mojego GT-S7560M przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Zmień konto pocztowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 ok... odblokowalem juz bootloader... Jak mam wgrać cwm? mógłbym prosić o link do wersji cwm, cyanogenmod'u i gapps'ów?Teraz jak probuje wlaczyc telefont to po logo SONY zostaje caly czas na logo xperia i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Tutaj masz oficjalny CyanogenMod: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Devices kliknij "show all devices" Tutaj masz nieoficjalny CyanogenMod: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Unofficial_PortsJak wiadomo nieoficjalne wersje są mniej stabilne i oczywiście zawsze coś nie działa.Gapsy ściągasz z tej strony: http://goo.im/gapps musisz zwrócić uwagę do jakiej wersji CyanogenModa ściągasz, Gapsy do CyanogenMod 11 mają w nazwie litery "KK" Tutaj masz instrukcję jak wgrać CWM (Clock Word Mod): http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1143-sony-xperia-j-wgrywanie-cwm-twrp-recovery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Wgrałem już CM, ale naszła mnie ochota na Paranoid Android... Wgrałem werjse 3 i teraz jak probuje wlaczyc telefon, to tylko diody zaswieca sie na fioletowo, potem na niebiesko i nic... czasami na czerwono albo zolto... Probowalem wlaczyc flashmode ale nie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Veeon Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Możesz wejść w tryb Recovery ? Jeśli możesz to zrób Full Wipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 rzecz w tym, ze nie moge :/a o tym wszystkim zapomnialem :/ zrobilem tylko przed wgraniem full wipe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Flashmode powinno się załączyć.Musisz wgrać stocka i od nowa go rootować itp. Ja tak załatwiłem xperię z, wgrałem slimkata i nawet się nie włączyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oskar Puzdrowski Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Już z wszystkim sobie poradzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Herrel Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Mam problem z wgraniem kernela na Xperii J.Postępowałem według opisu:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1915-instalacja-custom-kernela-na-ka%C5%BCdej-xperii/Przy podłączeniu stwierdza iż mam roota (co widać na zrzucie ekranu), a przy próbie wgrania boot.img stwierdza iż nie mam roota.W czym może tkwić problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Oskar Puzdrowski
Witam
Mam telefon xperia J, soft 4.1.2, kompilacja 11.2.A.0.31
Czy napisałby ktos jak krok po kroku wgrac jakikolwiek cyanogenmod na ten telefon?
Byłbym bardzo wdzięczny... Nie mogę zrozumieć tutoriali z fachowym słownictwem :/
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi