NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 [Xperia L] [taoshan][CWM Advanced Edition] PhilZ Touch Jest to zmodyfikowane CWM dla Xperi L. Modyfikacje wykonujecie na własne ryzyko!! Wymagania:ROOTOdblokowany botloaderFlashtool Pobierz PLIK Wrzuć go do folderu C:/Flashtool/firmware Wyłącz telefon Podłącz w trybie Fastboot Wgraj obraz img Włącz urządzenie Koniec. http://www.androidfilehost.com/?fid=23487008491963362 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jak wgrać co wybrać bo zrobilem tak i tel nie wstaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Wgrać stocka.Już nie wstanie jak tak.. coś o tym wiem niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Ja coś o tym wiesz to się podziel, swoim doświadczeniem bo wygląda to dobrze. Wygrałem stokach i ok ale ja te recovery wgrać Dodam też że recovery działało ale system nie wstawać stał na logo sony i potem czarny ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Jeżeli nie uruchomi się w trybie recovery telefon to nic nie zrobisz.Wyłącz go, potem włącz i klikaj Volume UP. Jeżeli zobaczysz niebieską diodę to wejdzie ci CWM..A jak to nie zadziała, to będziesz musiał wgrać stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Recovery odpalam ale system nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 to wrzuć jakiś custom rom na kartę pamięci.I wgraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A czyli ten system co mam po wygraniu recovery przestaje istnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Nie powinno się tak stać.Ale to wystapiło.Po prostu masz bootlopa.Ale działa ci tryb odzysku danych, więc dlatego każe ci to zorbić. Jest ryzyko, jest zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A powiedz ja ty to instalowałeś jakie kroki zrobiłeś w Flashtolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Ja instalowałem inny CWM.Dual Pierw ROOT- odblokowanie bootloaderaROOTDUal RecoveryCustom ROM> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Rozumiem że nie instalowałeś tego akurat bo mi chodzi czy ten image.instalować jako kernel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Nie.Już dawno nie mam Xperi L.Plik ma w sobie boot.img (a to jest kernel. Dlatego isntaluje się go poprzez flashtool w trybie fastboot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Rozumiem ale jak go podłączyć w trybie fastboot to pojawia się lista czynności i niewiele która wybraćA ja wybrałem jako kernel i dlatego może nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1909-instalacja-custom-kernela-na-xperia-l/ Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A wogule do jakiej wersji to jest ja mam tą nową z końcówka 1.14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ten kernel jest dla kitkat-a CM11,i dlatego ci nie wstaje stary 4.2.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Okroj Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 wrzucic plik zip, folder czy zawartosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 @Piotr Okroj Chodzi o plik ".zip" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Panowie zadam pytanie chyba ni z tej paki.. Czy na tym CWM da sie z poziomu telefonu stworzyć partycje na karcie sd? I czy można podłączyć go pod CM11 bo nie jestem w temacie za bardzo.. ps. z góry za nieporozumienia przepraszam : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 CM 11 na Xperiach ma problem ogółem z pamięcią. Daje użytkownikowi 2 GB pamięci.. nie bardzo można to modyfikować jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzassman Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jestem przy 5 punkcie instrukcji i nie wiem jako co mam wgrać obraz we flashtool czy jako kernel? Chodzi oczywiście o recovery, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Xxxx Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 to jest karnel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Co wybrać we Flashtoolu jak chcę zainstalować nowe recovery? Mam Cyanka 12.1, Cyanogenmod Recovery, odblokowany bootloader i zrootowany telefon i podpięty w fastboot mode. Jak wybieram "Flash device" to co dalej? "Flashmode" czy "Fastboot mode"? Jak wybieram "Flashmode" to co dalej? Co dalej jeśli wybiorę "Fastboot mode"? Ja tam widzę opcję tylko zainstalowania nowego romu a ja chcę tylko zmienić recovery ze stockowego po instalacji Cyanogena na CWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi