NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 [Xperia L] [4.4.2] Z2 Mod based on CM11 Jest to custom ROM na bazie KitKat-a CyanogenModa 11Z dodatkami od Xperi Z2 (aplikacje i wygląd) Wymagania:CWM Recovery 6.0.4.8!ROM: https://drive.google.com/file/d/0B7Ze21_md-mKSTBQWl9sc0dGSW8/editMirror: https://mega.co.nz/#!oAYSkaAa!A1YY7gLWIeUfFfxLK2Y2zndZ9IM8e7k1LQbRZRwL27Q Pobierz ROM Wrzuć go do folderu ClockWorkMod/Backup Wyłącz telefon Uruchom tryb recovery Wykonaj wipe Przejdź do opcji Backup and Restore Przywróć backup RebootRobisz to na własne ryzyko!!! Screeny: xda: http://forum.xda-developers.com/xperia-l/development/rom-z2-mod-based-cm11-t2748457 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Mamrot Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 czy to będzie w polskiej wersji czy też tylko w angielskiej jak na tapetach ??i czy można by było troszkę jaśniej to wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Jeżeli masz Polski język, to będziesz miał po Polsku. nie da się tego wytłumaczyć, gdyż to jest oczywiste kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 czy to będzie w polskiej wersji czy też tylko w angielskiej jak na tapetach ??i czy można by było troszkę jaśniej to wytłumaczyć No wiesz, jeśli autorem jest Polak, to raczej jest po PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam! Jestem nowy na forum. Udało mi się koledze wgrać CM 11 do jego Ace 2 i jestem mega zaskoczony jak mu to śmiga. Chciałem teraz u siebie do eLki. Ale utknąłem.Idę tym poradnikiem od początku: http://techglen.com/2014/01/01/install-cwm-6-on-xperia-l-c2104-c2105-locked-unlocked-bootloader/ ale gdy chce zrobić backup TA to wyskakuje mi:checking for SU binary ... FAILEDrequesting root permisions ... FAILEDi nie uzyskuję backupu. Próbowałem busyboxem, Superuserem i nijak nie potrafię tego obejść, a nie chcę stracić Sony Bravia Engine. Mam andka 4.3 w kompilacji 9.2.A.1.199 Ktoś wie jak mogę sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 A poradnika na forum próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Którego dokładnie?Tego? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1429-xperia-l-recovery-installer-ublu/Jeśli tego to nie. Jak narazie próbuję zainstalować CWM bez obawy, że stracę dodatkowe funkcje.A może nie muszę robić tego TA Backupu? Tylko pytanie czy wgranie CWM skasuje mi pliki DRM? EDIT:Olałem backup i spróbowałem zainstalować ten CWM: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1429-xperia-l-recovery-installer-ublu/No i się nie da. Waiting for devices miga cały czas. zero reakcji. Chyba spowodowane jest to tym, że mam za nowy system. Co ciekawe nikt się jeszcze nie pochwalił, że ma andka 4.3 w Xperii L, a ja go mam już jakieś 3 miesiące i to chyba przez to mam problemy. Ale jak wgrać starszy system bez CWM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 To wgraj system 4.2.2 i potem możesz sobie zrobić update do 4.3 jak ci zalezy na tych funkcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Próbuję wgrać 4.2.2 ale wyskakuje błąd:Processing of loader.sin finished with errors. Nie wyskakuje błąd o sterowniki. Czy muszę mieć odblokowanego bootloadera żeby wgrać w ten sposób system przez flashtool? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie musisz.Próbuj.. za którymś razem wskoczy bez problemu.Takie problemy również miałem z zetką, m-ką i L-ką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 W zasadzie to wyskakuje taki błąd: ERROR - ERR_SEVERITY="MAJOR";ERR_CODE="0019";ERR_DYNAMIC="SIN header verification failed"; I tu już nic nie pomaga.Miałbyś może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Wgrywasz zły soft kolego... Nie dla tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Jestem idiotą Moja Xperia to T... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Człowieku co ty wyprawiasz w takim układzie. Jest wielka różnica między L a T ... bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piczomagnes Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zmyliła mnie nazwa urządzenia "LT30p" Okazuje się że jednak da się krok po kroku wgrać co trzeba, ale zabawy z tym jest mnóstwo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Okroj Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie dziala wifi po wgraniu... jest jakies rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 @Piotr Okroj Spróbuj wykonać Full Wipe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Tu http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52929570&postcount=39 jest druga wersja mojego romu do instalacji w recovery,bazująca na cm11 beta 2 @varunchitre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomMarcin Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zrobiłem zgodnie z instrukcją. CWM w ogóle tego nie widział. Zainstalowałem jako zip i telefon ubity. CWM mam PhilZ Touch, bo spełnia wymagania w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jak nie widział? Nie widzial plików zip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomMarcin Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Tak jak mówisz, w ogóle nie widział pliku *.zip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Hmm CWM pewnie beta i to przez to. Lepiej jest korzytsać z TWRP (o ile jest) bo to w sumie najlepsze recovery jak na tą chwile. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem16325 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 jako zip? to trzeba ROZPAKOWAĆ i wrzucić do folderu backup i przywrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Tak.Jakoś taką dziwną wenę twórczą miał twórca tego romu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Hożynka Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Nie działa ustawianie tapety albo się ustawi pól albo czarne tło , błąd galerii ...sama się wysypuje ...Ale ogólnie Rom idealny łączy funkcje Cm co jest najlepsze, oraz wygląd Stocka , który jest najładniejszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi