NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 [Xperia L] CyanogenMod 11 - Android 4.4 - FreeXperia Project Macie możliwość zainstalować CyanogenMod 11 dla swojego urzadznia.Taki projekt wysunął FreeXperia. Odblokowany bootloaderROOTCWM 6.0.4.X lub TWRP 2.7.0.0 What's working?RIL (Calls, SMS, Mobile Data)DisplayCameraAudio and video playbackAudio recordingWifi & Wifi tetheringBluetooth & Bluetooth tetheringOpenGL 3.0Hardware video decoding (including 1080p) & encodingSensorsInternal StorageAuto BrightnessLEDsNFCGPSWhat's not working properly?Minor issues with GPS (due to open source HAL) Lista zmian:http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52287555&postcount=2 ROM: http://unrestrict.li/FXPGapps: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps Pobierz ROM I Gapps Wrzuć pliki na kartę pamięci Wyłącz telefon Uruchom CWM/TWRP WYKONAJ kopię zapasową Teraz zrób pełne WIPE systemu Zainstaluj ROM, potem Gapps RebootW razie problemów z odpaleniem (typu bootlop) Wyjmij z pliku zip z romu "boot.img"Zflashuj poprzez fastboot xda: http://forum.xda-developers.com/xperia-l/orig-development/rom-cyanogenmod-11-t2735551 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ACE Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Mam pytanie czy na pamięć tel a nie karty moge wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Powinieneś wrzucić ROM na kartę SD. Ale z tego co słyszałem podobno można wrzucać na Pamieć Telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 To nie ma większego znaczenia, gdzie go wrzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Kotwas Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam, od nie dawna się bawie w te sprawy i mam pytanie . chce wgrać ten rom ale nie widze pliku ftf, co mam zrzucić na karte sd meta inf system i presets ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 @Domnika - jest różnica pomiędzy Flashowalnym Zipem (ota package i flash recovery) obrazami systemu (instalowanymi fastbootem) a plikami ftf które FlashTool wrzuca w telefon. Na karte sd masz wrzucić plik *.zip i w recovery go wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytek Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Najnowsza wersja CM11 @varunchitre https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=varun.chitre15&dl=varun.chitre15/cm-11-20140710-UNOFFICIAL-taoshan.zip Działający gps,system do codziennego użytku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bowek Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Fajnie by było, gdyby dodali w FXP 330 Radio FM... w Xperii M Radio dodali w FXP 329, a tu ani widu, ani słychu Radia FM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrBowCraft PL Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Już mamy OFICJALNE wsparcie od CM Team ;D yeah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Panowie jak w cyanogenmod da się zamienić pamięć zewnętrzna z wewnętrzną to moje pierwsze pytanie a drugie czemu przy aplikacjach takich jak "A Better Camera" nie działa kamera główna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Kamera chyba w ogóle nie działa. Co do pamięci musisz podmienić 2 linijki tekstu w pliku vold.fstab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Co do pamięci musisz podmienić 2 linijki tekstu w pliku vold.fstab właśnie chodzi o to że Cm11 podobno nie korzysta z Vold.fstab , ogólnie nie można go prawidłowo odczytać i nie jest w miejscu w którym powinien być, dlatego pytam co trzeba zrobić na cm by to podmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Nie wiem czy zdołasz.Bo jak developer nie poradził sobie z tym.. to będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 A może faktycznie się nie da, przecież google coś zmajstrowało w Kit Kacie, gdy ja miałem CM11 to właśnie też miałem problemy z kartą pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 No to kichulec.. bo nie ma innej metody zeby apki byly w calosci na sd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 chyba nie odniosłem się do tego co pytasz..do sposobu zamiany pamięci tak ? (bo ja pisałem o kamerce) To się chyba da, ale są inne linijki kodu do pamięci.. CM korzysta z innej formuły.Może chequ Ci podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 chequ? mam nadzieje że to użytkownik forum i chętnie wysłucham ------------------------------ No jak narazie nic ;/ nikt nie odpowiada a aktualizacje ida jak woda od cm co mnie cieszy lecz tych dwoch rzeczy nie widac ani nie slychac.. dodam jeszcze ze przy aktualizacji przez OTA mam problem z gapsami (chyba) mianowicie przestaje mi dzialac klatiatura AOSP klawiatura google i google + i wgl.. telefon zaczyna wariowac.. prubuje resetow cache dalvik i nic.. instalacja gapssow ponownie tez nic nie daje moze jakas zla kolejnosc? nie wiem.. ;/ musze robic ciagle flash.. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 fajnie! Dziś ogarnę temat bo pewnie będę wojował z moim buildem KK/Cm11 (jeszcze nie wiem co się zbuduje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 No i jak dało coś rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrBowCraft PL Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Foldermount działa wyśmienicie na Oficjalnym Cyjanie :DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Foldermount? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Panowie czy Cm11 na XL jest jeszcze wspierany? Bedzie rozwijany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Xxxx Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 ma ktoś jakieś radio fm które będzie działać na tym romie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na razie cisza odnośnie dalszego rozwijania. Radio fm w sklepie znajdziesz Zainteresujcie się oficjalną wersją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Oficjalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi