NeoCM Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 [Note 2] N7100XXUEMJ5 Jak usunąć nowy Bootloader + KNOX Jak wiecie buld MJ5 ma nową wersję bootloadera + Knox. Przez tą wersję jest problem z downgrade do starszej wersji.Tu zobaczycie sposób jak uwolnić się od nowego bootloadera i oczywiście od Knox-a. Robicie to na własne ryzyko, jest duże prawdopodobieństwo iż coś nie będzie działać. A na pewno będą problemy z wifi- spokojnie jest do tego łatka System 4.3 z nowym bootloaderem (jak w tytule)Sterowniku USB wgraneODIN Odin307.zipPlikdo usunięcia BL i KNOX : MJ5BLPatch.tar.md5 MJ5BLPatch.tar.rarWI-FI Patch wifi_fix_for_MJ2.rarWłączony tryb debugowaniaNie ma 100% pewności, iż uwolnicie się od Knox-a. Pobierz ODIN i pliki do usunięcia BL i wifi-patch Wypakuj je W oknie PDA umieść plik MJ5BLPatch.tar.md5 Odznacz f-reset Wyłącz phablet Uruchom go w trybie DOWNLOAD Home, Power i Volume UP , następnie Volume UP Jeżeli odin wykaże połączenie kliknij na START Telefon później się zrestartuje... Jeżeli masz problem z WIFI..to...Umieść plik wifi_fix... w Odinie PDA Wyłącz phablet i uruchom go w trybie DOWNLAOD Odznacz f-reset Flashuj KoniecPrzykładowy screen z ODIN-a. xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2500823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxy81 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Próbował ktoś? Mam androida 4.4 z nowym botloaderem i nabitym knoxem, którego chętnie bym się pozbył. Pozdrawiam.Trzeba wracać do 4.3 czy można to na kitkacie zrobić? Pomóżcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie ma możliwości na dzień dzisiejszy cofnać flagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Skąd wziąć ROM N7100XXUEMJ5 ? Proszę o linka, bo obecnie mam KitKata, a chcę usunąć Bootloader , bo chcę wgrać Roota http://www.supersu.com/gettingstarted#recovery (Info w Instalacja -> Recovery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi